Toukokuun touhut

Huhtikuussa aloiteltiin askartelu ja äitienpäiväksi valmistui Jekku Jänön liikunnalliset muistipelikortit. Toivottavasti niistä on iloa kotona, kun yhdessä pelataan ja jumpataan.

Perjantaisin laulutuokiot jatkuivat ja tutustuttiin erilaisiin soittimiin, joilla soitettiin keväisiä lauluja. Mm. Pieni iloinen tie, Kevätlaulu, Pikku jänö nukkuu ja Siili Severi. Kokeiltiin Kapuloita, rytmimunia, triangelia, rumpua, tamburiinia, quiroa ja helistintä.

 

Ilmat lämpeni ja leikittiin paljon ulkoleikkejä, käytiin metsässä ja bussiretkellekin päästiin.

Aurinkoisena aamuna otettiin reput selkään ja matkasimme bussilla Runosmäkeen.

Alkuun istahdimme syömään eväitä. Miksihän ulkona kaikki maistuu niin paljon paremmalta.

 

Eväiden nauttimisen jälkeen kiipeiltiin kivillä, tasapainoiltiin puunrungoilla ja tehtiin rytmisoittimet luonnosta löytyvillä esineillä ja soitettiin Einon ja Aapelin ”Älä tule paha kesä”. Päiväkotiin palasimme lounaalle ja sen jälkeen lepohetki oli tarpeellinen.

 

Kevättapahtumaa koko perheelle vietettiin toukokuun lopulla keskiviikkoiltapäivänä. Lapset saivat esitellä taloa vanhemmilleen ja leikkiä ja touhuta yhdessä eri pisteillä, joita oli sijoitettu ympäri pihaa.

Purkkijaloilla kävelyä
Kottikärryrata
Keppihepparadalla oli huisketta

Saippuakuplien puhaltelua
Tasapainoilua koivujen välissä.
Hulavanteen pyöritystä

 

Viskareiden Piki-kerhon päättäjäisiä vietettiin päiväkodin viereisessä puistikossa. Alkuun luettiin Piki hahmon viimeinen tarina, jossa Piki sai uuden ystävän ja oli tyytyväinen, tuokion jälkeen otettiin viskareiden yhteiskuva ja kävelimme läheiseen kauppaan ostamaan jätskit.

Jätskipuikot maistuivat matkalla päikkyyn

Kesäkuussa monet jäävät jo kauan kaivatulle lomalle ja päiväkodin puuhat ovat ulkoilua, leikkiä ja retkiä  metsään, lähipuistoihin, mahdollisesti bussiretkiäkin.

 

Lomien jälkeen jaksetaan taas.

Nyt nautitaan kesästä