Huhtikuun touhuja

Huhtikuun viittoma

Huhtikuussa Viskareiden Piki-kerhossa on pohdittu miltä tuntuu kun suututtaa, mistä riidat syntyvät, voiko ystävän kanssa riidellä, miten riidat ratkotaan, miten riidan jälkeen voi rauhoittua, mitä voi leikkiä yksin, miltä tuntuu ystävä, jonka kanssa on kiva leikkiä. Toimintoina ollut mm. riitapussi, maalaustunteet, jossa oma käsi on maalipensseli ja maalataan eri tunnetiloja, vihaisesti, suuttuneesti, raivoisasti, surullisesti, nopeasti. Kuljettiin hiljaisuuden polkua.

Salissa kiipeiltiin, harjoiteltiin pallon käsittelyä, heittämistä ja vastaanottoa, pelattiin sählyä.

Pallokentällä leikittiin maa-meri-laivaa, polttopalloa, haukka ja pikkulinnut-leikkiä.

Pääsiäisen jälkeen toteutettiin pitkästä aikaa lasten toiveesta oman lelun viikko, jokainen sai tuoda ja esitellä oman lelunsa aamupiirissä.

Metsäretkillä halailtiin puita, tutkittiin kevään heräämistä. Otettiin luupit mukaan ja bongailtiin ötököitä, leikittiin ja kiipeiltiin.

Sisälläkin tutustuttiin erilaisiin eläimiin ja hyönteisiin. Lapset valitsivat kiinnostuksen kohteen, hyönteisistä, metsän eläimistä mm. leppäkertusta, sudenkorennosta, hämähäkeistä ja ilveksestä etsittiin tietoa netistä ja kirjoista, projektinomaisesti tehtiin luontotauluja.

Ruokailutilaan lensi värikkäitä perhosia. Lapset leikkasivat perhoset ja koristelivat sormin pulloväreillä, miten kauniita niistä tulikaan.

Kädentaidoissa askarreltiin opiskelijamme ideoimat ja valmistelemat pääsiäispuput ruohikossa. Lapset pääsivät leikkaamaan ja liimaamaan sekä vielä pupulle piirrettiin suu ja viikset.

Vappupallojen askartelussa koristeet palloihin tehtiin pistelytekniikalla ja silkkipaperia käyttäen. Valmiit pallot näyttivät hienoilta katosta roikkumassa.

Äitienpäivälahjaksi teimme Jekku Jänön liikunnallisen muistipelin. Lapsi valitsi haluamansa liikuntakortit, jotka väritti, leikkasi ja liimasi tukevalle pahville. Kotona saatte yhdessä pelata muistipeliä.

Jekku-jänön-muistipeliohjeet.pdf (liikunnanaluejarjestot.fi)

Lauluhetkiä pidettiin pienryhmissä, kerran olimme myös salissa koko ryhmän voimin, harjoiteltiin Kevätlaulua, johon Jaana oli kuvittanut sanat, laulettiin mm. tuttuja lauluja ”Pieni iloinen tie”, ”Minä olen koira”, ”Hyvät tavat”, soitettiin rytmisoittimia ja kuunneltiin ja tanssittiin ”Älä tule paha kesä” biisiä.

Vappubileet pidettiin perjantaina, vapun aatonaattona, jokainen pääsi lavalle esittelemään hahmonsa.

Esittelyjen jälkeen leikittiin Poks -leikkiä, jossa aikuinen luki lorua, yksi lapsi vuorollaan sai paukuttaa rumpua  ja muut lapset olivat ilmapalloja, jotka poksahtivat rummun paukahtaessa, aikuiset silittivät ilmapallot ehjiksi ja pumppasivat ilmaa palloihin.

Välillä kuljettiin temppurataa tasapainoillen ja kiipeillen.

Temppuvarjolla tehtiin pieniä aaltoja, suurta myrskyä. Yritettiin pitää ilmapalloa varjon päällä varovasti liikuttaen. Ja lopuksi juostiin varjon alta vaihtaen vastapäisen kaverin kanssa paikkaa.

Lopuksi hieman tanssia ja sitten mentiin koko talon yhteisenä Vappukulkueena ulos kiertämään pieni lenkki, pellen johdattaessa Kastulaisia.

Iltapäivällä välipalalla nautittiin munkkeja ja mehua ulkona kauniissa auringonpaisteessa.

Tästä on hyvä jatkaa kevättä toukokuuhun.