Lokakuussa

Lokakuussa Kultakirsikoiden viskarit ovat…

… olleet QR-koodisuunnistusta! Päiväkotimme tiloihin oli piilotettu koodeja, joita piti etsiä. Kun iPadilla luki koodin, avautui oppimispeli. Tämä taisi olla koko lokakuun hittipuuha! Onneksi koodit ovat tallella ja tätä voidaan olla uudelleenkin.

… askarrelleet Piki-kerhossa reilun kaverin passit! Kun kaikki ovat saaneet ne valmiiksi, alamme keräämään kivoista teoista tähtiä. Kun on 15 tähteä kerättynä ryhmässä keksitään jotain kivaa! Passin kanteen piirrettiin oma kuva salamasankariasu päällä.

… innostuneet Piki-kerhosta! Pikissä on passin lisäksi mietitty ilon aiheita: piirissä heiteltiin pehmolelua ja se kenellä oli lelu, sai aina sanoa jonkun ilostuttavan asian. Olemme myös pohtineet kiukkua ja anteeksipyytämistä. Keksimme erilaisia tilanteita, joissa pitäisi pyytää anteeksi ja näyttelimme niitä Piki-pöytänukeilla. Kaverit kuvasivat esitykset iPadilla ja katselimme niitä myöhemmin. Lisäksi piirsimme omat lohdutuskaverit, joiden työstämistä jatkamme marraskuussa.

 

… laulelleet syyslauluja! Perjantain lauluhetket salissa ovat edelleen hirmu suosittuja. Syyslomaviikolla pidimme lauluhetken omassa lepohuoneessamme; sieltä löytyi metsä ja kori täynnä mustikoita, joihin oli kirjattu erilaisia syyslauluja laulettavaksi.

 

… jumppailleet hiki päässä! Ulkona olemme jalkapalloilleet ja leikkineet erilaisia sääntöleikkejä. Eräänä keskiviikkona lapset saivat itse luoda temppuradan saliin: jokainen lapsi sai päättää yhden pisteen, jota tehtiin aina vuorollaan, kunnes biisi vaihtui. Kaikki pääsivät siis tekemään jokaista temppuradan pistettä ja smurffien hitit tulivat tutuksi!

 

… lukeneet kirjoja! Lokakuussa vietettiin lukulokakuuta, joka innoitti lukemaan entisestään. Olemme piirtäneet lukemistamme saduista ja käyttäneet dokumenttikameraakin hyödyksi: satu luettiin dokumenttikameran kautta, jokainen piirsi sadussa kerrottuja eläimiä ja lopuksi oman teoksen sai esitellä kavereille dokumenttikameran kautta.

 

… viettäneet Nalleviikkoa kansainvälisen nallepäivän kunniaksi! Askartelimme nalleja, pidimme vuororyhmien yhteisen ulko-nallelauluhetken ja  salivuorolla nallejumppaa.

 

Lokakuun loppuun mahtuu vielä hurjat Halloweenbileet, josta kuvatunnelmia myöhemmin.

Marraskuussa on tiedossa ainakin isänpäiväyllätyksien teko, ompeluharjoituksia ja paljon toivottuja viskarien kynätehtäviä. Piki-kerho, jumppapäivät ja lauluhetket jatkavat viikon ohjelman säännöllistä rytmittämistä. Marraskuun lopussa taas blogiin päivittyy, mitä kaikkea hauskaa onkaan tullut keksittyä!