Toukokuu 2024

 

Lehti kun puhkeaa jokaiseen puuhun,

tiedät on saavuttu Toukokuuhun.

Vappupallo voi päästä karkuun,

siinäpä aihetta katkeraan parkuun.

 

Kuukausi aloitettiin koko päiväkodin yhteisillä Vappu-juhlilla. Ilma ei meitä suonut, mutta onneksi saimme siirrettyä juhlat sisätiloihin. Iso kiitos vanhenpainyhdistykselle tarjoilusta sekä onginta lahjoista.

Toukokuussa vietetimme kaikkien kesän lasten syntymäpäivät, koska kesällä emme kaikki ole paikalla ja nyt kaikki saivat saman huomion aikuisilta ja lapsilta. Meidän synttäriarkku oli kyllä niin odotettu vieras kotiin.

 

Yhtenä viikonloppuna lapset lähtivät retkelle läheiselle tekonurmikentälle katsomaan ihkaoikeaa jalkapallopeliä. Seuraavalla viikolla saimme muutkin kuulla miten kiva kokemus se lapsille oli. Lapsien ilo ja innostus tulee niin pienistä, meille aikuisille, ehkä arkisista asioista. Tämän kun aina muistaisi.

Toukokuussa jatkoimme numeroiden harjoittelemista, laskimme esim. paikallaolija sekä poissaolijat. Teimme ihan kongreettisesti kynällä ja paperilla numeroita, käytimme älytaulua numeroiden tekoon. Pihalla hyppelimme eri määrien ylitse, esim. sai valita kolme asiaa jonka yli hyppäsi tai viisi asiaa mihin koski. Lapset keksivät sitten itse lisää ja jatkoivat omatoimisesti leikkiä, kun oppimishetki päättyi. Kellon/ajan kanssa touhutessa aika riensi.

 

Merirosvohaasteesta saimme Kapteeni Mahtiponnilta kultakolikkoja palkkioksi ja niitä oli kiva laskea. Kun kaikki kolikot oli laskettu aikuiset saivat laskea mehujäitä pakastimesta, onneksi sekin laskutoimitus meni hienosti maaliin ja saimme kaikki nauttia kylmästä herkusta.

 

Eskarilaiset pääsivät kokeilemaan breakdancea eli katutanssia alueen muiden eskareiden kanssa. Katutanssin ohjaajat olivat taitavia ja näimme huikeita liikkeitä sekä asentoja. Lopuksi olimme kaikki ringissä ja jokainen sai halutessaan näyttää oman liikkeen.

Eskarilaiset kävivät Raunistulan koululla tutustumassa meidän kummiluokkalaisiin. Heidän kanssa olemme pitäneet korttien vaihtoa sekä kävimme yhdessä piknikillä.  Kummiluokkalaiset vastailivat meidän eskarilaisten tiukkoihin kysymyksiin koulunkäynnistä ja lopuksi lukivat meille. Muutamalle sekarilaiselle tuleva luokka ja opettaja onkin ensivuonna omia. Aika mahtavaa jo nyt saada pieni pala koulupäivää tutuksi. Loppupäivän meillä leikittiinkin koulua. Lapsilla oli ulkona ämpärit reppuina ja lapiot kyninä. On ne vaan ihania ja mikä mielikuvitus teidän lapsilla onkaan.

Kauppatorin jäätelökioski on tarjonnut tuleville ekaluokkalaisille jäätelöt ja niin tänävuonnakin eskarit pääsivät toriretkelle ja nauttimaan ihanan maukkaat päärynäjäätelöpallot. Torilla oli muutakin toimintaa joka oli suunnattu koululaisille, mutta kysymällä meidänkin eskarit saivat näihin ottaa osaa. Ja kaiken hauskan ja jännittävän kruunasi vielä lopuksi nautittu tikkari.

 

Vaikka kuukausi oli aikalailla Viskarien mielestä epäreilu, kun eskarit pääsivät nauttimaan kaikenlaisista ohjelmista niin kyllä heillekkin oli järjestetty extra ohjelmaa. Viskarit pääsivät lähipuistoon leikkimään ja  nauttimaan jäätelöt.

Viskarit kävivät myös retkelle Merelliseen turvallisuustapahtumaan joka järjestettiin Varvintorilla. Bussin ikkunoista näimme Kansainvälisen suurmarkkinoiden kojuja. Bussia odotellessa näimme ihania kukosteita puussa ja yksi lapsi ihanasti sanoi että puu on popkorni/maissi puu, kyseessä oli Hevoskastanja. Tapahtumassa näimme ja silittelimme opaskoiria. Olimme palomiehiä, kävimme poliisimaijan kyydissä, ammuimme laser-aseella ja pojat taisivat innostua eniten armeijan autosta.

Loppukuusta, kun saimme vihdoin tavata taas auringon ja lämmön olemme ulkoilleet paljon. Mikä onkaan mukavampaa, kuin laittaa vain kengät jalkaan ja lippis päähän niin olet valmis ulkoilemaan. Olemme myös nauttineet aamupaloja sekä päivällisiä ulkona, välipalojen lisäksi. Kyllä vaan ruoka maistuu ulkona paljon paremmalta.

 

Kesällä juosta voi ilman paitaa ja uittaa purjelaivaa,
katsella kuinka pikkuiset linnut lentelee yli taivaan.

Tällä pienellä kesärunolla päätämme tämän Kultakirsikka kauden ja haikein mielin päästämme eskarit koulutielle.  Samalla odotame jo innokkaina uutta tulevaa kautta. Kehittämispäivänä saimme monta uutta mahtavaa ideaa mitä tehdään ensikaudella. Voihan olla, että ideat jää toteuttamatta, jos lasten mielenkiinto ei kohtaa meidän hyviä ideoita, siitä tämä työ on niin hauskaa, ei koskaan tiedä mistä itsemme löydämme. Nautitaan kesästä ja tavataan taas elokuussa.