Lokakuu oli Lukukuu

 

 

Lukukuuhun on mahtunut paljon lukemista, yksin ja yhdessä. Lapsilla oli käytössä lukupassi johon he saivat aina tarran, kun aikuinen oli lukenut heille kirjan. Kirja-arvosteluja lapset pääsivät myös tekemään, ne löytyvät ennen ryhmään tuloa oikealla olevasta ovesta. Lapset jaksoivat hienosti kuunnella tarinoita ja paljon erilaisia  asioita jäi mieleen. Lukukuun tiimoilta kävimme myös retkellä kirjastossa jossa oli samalla Supersankari- ja Pets-näyttely. Kirjastoautolla osa pääsi myös käymään. Lukukuuhun kuului myös koulu vierailu Raunistulan kouluun jossa kakkosluokkalaiset lukivat meille tarinoita. Oi kun oli jännää nähdä ihan oikeita koululaisia.

 

Eskarilaiset ovat ahkeroineet kirjainten sekä numeroiden parissa. He ovat miettineet sanoja jotka alkavat kirjaimilla A,I,S ja U sekä ovat tehneet ihiskirjaimet, se oli hauskaa puuhaa, kun asettelimme toisia niin että kirjaimet muodostuivat. S-kirjaimesta tuli aivan ihanat siilit ryhmän eteiseen. Ufoja päästiin myös taitelemaan ja ne lentelee myös meidän eteisessä.

 

Supersankarit ovat olleet IN nyt syksyllä ja siitä se ajatus sitten lähi… SUPERSANKARI VIIKKO.  Lapset piirsivät oman supersankarin ja keksivät hänelle oman supervoiman. Väritimme supersankareita ja jumppasalissa meillä oli supersankari jumppa. Tai oikeastaan mittasimme erilaisia supersankarin taitoja. Lapset olivat super taitavia ja super rohkeita, kaikki uskalsivat hypätä supersankarin hypyn.

 

 

 

 

 

 

 

Aloitimme käymään alfassa, jossa pääsemme juoksemaan painisalissa ja kokeilimme myös painia paininukkiejen kanssa, mutta ne olivat kovin kovin painavia. Pääsemme telinevoimistelemaan, kävelemään pukeilla, siellä on iso tila tehdä kuperkeikkoja sekä kärrynpyöriä ja aivan parasta siellä on trampoliini josta pääsee hyppäämään juustomereen. (Oikeasti ne ovat vaahtomuovin palasia) Juustomeressä pitää olla tarkkana, ettei se syö tossuja, meinasi se napata parit housunlahkeetkin.

 

 

Olemme taas retkeilleet paljon. Kirjaston ja alfan lisäksi olemme käyneet WAM:issa, Forum Marinumissa sekä eskarit pääsivät vielä heidän omaan tässä ja nyt tapahtumaan. Kirjastoretken ohella kävimme Kauppahallissa haistelemassa tuoksuja sekä söimme silmillämme mitä ihanampia leivoksia. Näimme siellä vanhanajan kaupan sekä myyjättären. Kaikki oli niin erilaista ennenvanhaan, kassakonekin oli valtava.  Kalatiskillä saimme hyvää palvelua ja kunnollisen kalaesittelyn. Ihastelimme kalakaupan haita joka roikkui katossa heidän yläpuolella.  Sattuipa sopivasti, että päiväkodilla oli kalaa ruokasi kun saavuimme takaisin.

Forum Marinum retki tehtiin, siksi kun lapset innostuivat majakoista. Se ajatus lähti taas Myrskyluodon Maijasta jonka lapset pongasi syysmaalaus musiikista. Ihanat ajattelevaiset lapset. Saimme kirjastosta lainattua yhden majakkakirjan joka kertoo Suomessa olevista Majakoista, Mainiot Majakat. Savesta teimme majakoita ja kouluvierailulla huomasimme, että koululaiset olivat myös tehneet samaisia majakoita savesta.

 

Synttäreillä meillä on käytössä synttärikori sekä siihen liittyvä haastattelu-lomake. Näin jokainen saa tuoda kotoa jotain itselle tärkeää ja toiset tutustuvat sankariin vähän perusteellisemmin.