Kultakirsikoiden Elokuu

Viskari- ja Eskarivuoden tavoitteet on määritelty Turun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmassa. Tavotteisiin kuuluu Ajattelu ja oppiminen, Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, Itsestä huolehteminen ja arjen taidot, monilukutaito sekä tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen sekä osallistuminen ja vaikuttaminen. Näitä tavotteita olemme jo päässeet aloittamaan ja joka päivä opimme jotain uutta, kertauskin on hyväksi.

 

Pelipäivinä olemme sukeltaneet tuttujen lautapelien saloihin. Lautapelituokiot ovat olleet lasten mieleen.  Pelien lomassa lapset oppivat sääntöjen noudattamista, vuorovaikutusta sekä oman vuoron odottamista.

 

Lelupäivinä lapset ovat saaneet ottaa oman lelunsa ulos ja hyvin ovat niitä siellä kohdelleet, kaikki lelut ovat tullut takaisin sisälle, yhtenä kappaleena. Osa halusi ikuistaa oman lelunsa paperille.

 

 

Olemme retkeilleet viikottain, leikkipuistossa sekä metsässä. Metsäretkellä tutkailimme luontoa ja mietimme lähestyvää syksyä. Lapset tiesivät hienosti asioita jotka liittyivät syksyn tuloon. Metsässä näimme monenlaisia Suomen luonnossa eläviä eläimiä. Luupeilla tutkailimme luontoa oikein läheltä. Retken jälkeen piirsimme paperille muistoja retkestä.

 

Päivälevon jälkeen meillä on hiljainen hetki ja silloin puuhastelemme kaikkea hiljaista jolloin ne ketkä nukahtavat saavat leporauhan. Piirtäminen ja omien vihkojen parissa työskentely on hitti ja siinä harjaantuu käden ja silmän yhteistyö ihan huomaamatta. Helmien pujottelu kehittää hienomotoriikkaa.

Tästä on hyvä jatkaa syksyä.  🌻🍁🍂