Maaliskuussa lumi sulaa

Huhtikuussa vietetään pääsiäistä ja seuraamme kevään merkkejä eri tavoin, tutkitaan luontoa, seurataan lumen sulamista, etsitään leppäkerttuja, leskenlehtiä, kevään muuttolintuja. Tutustumme hyönteisiin ja metsän eläimiin. Ja mihin se johtaakaan.

Maaliskuussa lasten ideoista syntyi teemaksi dinosaurukset, aiheesta syntyi paljon keskustelua ja kysymyksiä. Etsittiin tietoa kirjoista ja nettiä hyväksi käyttäen. Lapset toivat omia kirjoja, joita tutkittiin ja luettiin.

Maalasimme dinosaurusmaailman liukuvärittämällä, eli paperille laitettiin kolmea tai neljää eri sävyä

Maalattiin siveltimellä pitkiä vetoja

Pohjan kuivuttua töpötettiin sabluunaa käyttäen haluttu dinosaurus tai vaikka kaksi sekä jalanjäljet.

Kuun lopulla maalattiin pajunkissoja, ensin vahaväreillä piirrettiin pajunkissat, vesiväreillä laveerattiin ja työn kuivuttua töpötettiin valkoisella ”kissat”

 

Taikahiekkaa tehtiin vehnäjauhoista, maissijauhoista ja loraus öljyä sekaan. Hiekkaan piilotettiin dinosauruksia, joita etsittiin ja puhdistettiin pensseleillä, kuten arkeologit.

 

Matematiikkaa harjoiteltiin dinosauruksien kanssa. Taulut ykkösestä kuutoseen. Dinosaurukset eksyivät eteistilaan, lasten tehtävä on etsiä dinoja ja palauttaa tauluihin.

 

Maaliskuussa tehtiin metsäretkiä lähimaastoon. Päiväkodin viereiseen metsään sekä Rieskalähteen metsään.

Majaleikit metsässä

Valtakunnallista metsäpäivää vietettiin maanantaina 21.3 eväiden kera. Retkellä löysimme pajunkissoja pajunkissamaalauksen malliksi.

 

Laulettiin ja leikittiin:

Pieni dinosaurus tuli alas vuoreltaan. Dino oli hännätön ja siksi suruissaan, kauan etsi häntäänsä ja viimein löysi sen. Hei, olet häntäni, olen jälleen iloinen!

Kuunneltiin lauluja dinosauruksista, Röllin ”Viimeinen dinosaurus” https://youtu.be/9d3Z5kfa7gQ

Hevisauruksen ”Viimeinen mammutti”, ja kokeiltiin Mimmien ”Dinosalsaa”.

Ystävien aapisen ”Kevätlaulu”,  ”Eläinlaulu”, Minä olen koira, koira, koira, minä olen koira ja osaan haukkua.

Salissa liikuttiin kierimällä, vedettiin köydellä itseä ja toisia, hypättiin narua. Alkulämmittelynä juoksua musiikin soidessa, musiikin tauotessa, eri kehonosa maahan. Esim. vatsalleen, pepulleen, korva maahan, polvilleen.

Kuun lopulla istutettiin pääsiäisruohot pöytäryhmittäin, rairuohoa, ohraa ja krassia rinnakkain.