Lokakuu Kultakirsikoissa

Marraskuu on alkanut ja on aika vähän kerrata ryhmän puuhia
menneeltä kuulta.

Lokakuussa vietettiin lukulokakuuta ja jokainen halukas sai tuoda oman kirjan ryhmään. Niitä luettiin pienemmissä ja isommissa porukoissa. Oli jännittävää, kun oma kirja luettiin kavereille. Vaikka varsinainen teemakuukausi loppuukin, niin lukeminen tietysti jatkuu ryhmässä edelleen.

Lokakuulle osui myös Sadun nimipäivä, jolloin vietetään valtakunnallista satupäivää.  Tästä innostuneena ryhmässä esitettiin lapsille satu pöytäteatterina. Pöytäteatteriesityksen jälkeen lapset saivat näytellä satua kavereille roolivaatteet rekvisiittana. Sadun ja näyttelemisen avulla pääsimme käsittelemään lasten kanssa tunnetaitoja, sillä satu kertoi lohikäärmeestä, jota kiusattiin.

Lapset innostuivat teatterista kovasti ja siitä kehkeytyykin ryhmän seuraava projekti! Jokainen saa tehdä itselleen pöytäteatterinuken, jonka jälkeen päästään ideoimaan ja toteuttamaan esityksiä ryhmässä. Nukkejen tekemistä aloitettiin jo lokakuussa, ja tätä projektia jatketaan marraskuunkin ajan. Upeita lopputuloksia odotellessa!

 

Nalleviikolla jokainen sai tuoda oman nallen kotoa viikoksi päiväkotiin. Nallet pääsivätkin näkemään ja kokemaan kaikenlaista. Viikon aikana askarreltiin nalleaskartelu, jossa pääsi sakset ja luovuus käyttöön. Nallet pääsivät myös mukaan jumppailemaan saliin. Nallejen kanssa liikuttiin salissa eri tavoin ja harjoiteltiin kehonosia ja -hahmotusta.
Viikko huipentui kaikkien vuororyhmien kesken pidettyyn yhteiseen nallejuhlaan, jossa laulettiin erilaisia nallelauluja päiväkodin pihalla.

Liikuntahetkillä on lokakuun aikana muutenkin harjoiteltu kehonosia ja tasapainoiluja. Erilaisia hippaleikkejä olemme leikkineet sekä sisällä että ulkona. Marras- ja joulukuussa jumpassa tulee olemaan erilaisia ratoja, joissa jatketaan tasapainoharjoituksia ja pallon käsittelyä. Palloja on tarkoitus ottaa enemmän mukaan myös ulkoilussa. Retkillä on käyty viikottain ja ne jatkuvat tuttuun tapaan marraskuussakin.

Viskareiden eli viisi vuotiaiden Piki-kerho on alkanut vauhdikkaasti! Piki-kerhossa ryhmän viskarit harjoittelevat tunnetaitoja Mun ja sun juttu-materiaalin avulla. Kerhossa luetaan osissa satua Pikistä, joka haluaisi päästä mukaan leikkiin. Jokaista sadun osaa ja teemaa käsitellään toiminnallisesti leikin, liikunnan tai askartelujen kautta. Lokakuussa Piki-kerhossa on erityisesti puhututtanut jännittäminen ja uusiin paikkoihin meneminen. Ollaan myös todettu, että toisten haukkuminen on tyhmästi tehty. Piki-kerhossa on tavutettu nimeä, hyödynnetty musiikkia, tehty yhdessä satua ja oltu silmät kiinni toisen ohjattavana. Katsotaan minne Pikin kertomus meitä marraskuussa vie!

Marraskuussa aloitamme ottamaan joka aamupiiriin pienen laulupiirtämisen harjoitteen . Laulupiirtämisen menetelmä on kokonaisvaltainen ja moniaistinen lähestymistapa taidekasvatuksen. Piirroksia tehdään laulaen tai lauluntukemana paperiin, älytaululle tai kaverin selkään- vain taivas on rajana! Menetelmä tukee eri ikäisten ja taitoisten lasten oppimista ja sen avulla voidaan harjoitella ja tukea esimerkiksi hienomotorisia taitoja, vuorovaikutustaitoja ja  keskittymistä. Aamupiireissä käytämme muutamaa samaa laulua ainakin loppuvuoden ajan, sillä kertaus on opintojen äiti!

Marraskuussa siis jatkamme jo alkanutta pöytäteatteriaskartelua ja muita saksiharjoitteita. Teatteriaskartelujen valmistuessa pääsemmekin draaman ihmeelliseen maailmaan! Jumpassa tiedossa ratoja ja pallopuuhia. Lisäksi aloitamme ottamaan joka aamupiiriin pienen laulupiirtämisen harjoitteen. Kuunvaihteessa taas kuvia puuhista ja tarkennusta tulevaan!