Elokuussa Hopeahavuissa

Uusi toimintakausi on alkanut. Elokuu ei vielä ihan ole lopussa, mutta tässä hieman kuukauden touhuja. Elokuu on mennyt tutustuessa toisiimme. Osa lapsista oli jo etuudestaan tuttuja niin toisilleen kuin ryhmän aikuisille.  Moni on löytänyt uusia ystäviä. Ryhmän aikuisina hääräävät Elina, Jaana, Sari ja Tiina.

Toimintaa on aloiteltu palloleikeillä läheisellä kentällä. Polttopallo ja ”pidä puolesi puhtaana” -leikit ovat olleet suosittuja.  Leikkien lomassa harjoittelimme mm. kaveritaitoja. Pyöräilyviikko toteutettiin lähikentällä. Lapset harjoittelivat pujottelua ja muita pyörän hallintaan liittyviä asioita. Innokkaasti lapset tutkivat toistensa pyöriä. Innostus oli käsinkosketeltavaa. Retket ovat myös olleet suosittuja. Olemme retkeilleet metsään ja puistoon.

Lähdössä pyöräilemään.

Muovailu on ollut tässä kuussa kolmen parhaan leikin kärjessä. Lapset saivat itse tehtyä muovailuvahaa, jota on helppo työstää. Ohje on tässä:

2,5dl vehnäjauhoja

1dl suolaa

1rkl sitruunahappoa (vapaaehtoinen)

1rkl öljyä

2,5dl kiehuvaa vettä

Näin teet sen: Sekoita jauhot, suola ja sitruunahappo keskenään. Lisää öljy ja kiehuva vesi. Jos haluat värjätä taikinan lisää väri tässä vaiheessa. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä hiukan ja vaivaa taikina valmiiksi.

Muovailua
Muovailuvahasta kirjaimia.

Idearikasta ja touhukasta kauden alkua.