Hirvensalo

Hirvensalon alueella toimii:

Haarlassa kaksi perhepäivähoitajaa

Perhepäivähoidon varahoito on pääsääntöisesti lähipäiväkodissa tai toisella perhepäivähoitajalla. Poikkeuksena päivystysajat, jotka järjestetään keskitetysti.

 

AVARUUS-PROJEKTI, tapahtui kerran eräässä perhepäivähoitoryhmässä

Projektin alku: Lapset pohtivat millaista onkaan taivaalla, siellä minne me emme näe. Siitähän otettiin selvää ja useana päivänä haimme netistä tietoa, “Katotaan sieltä kuuklesta”. Katsoimme netin lisäksi lasten tietokirjoja ja keskustelimme avaruuteen liittyvistä asioista. Meille selvisi, että avaruudessa on planeettoja, valtavan kauniita ja mahtavia! Mitä ihmettä, sinnehän voi myös mennä!?: Tutkijalaumalle selvisi, että avaruuteen tehdään retkiä. Ilman eväitä ja huomioliivejä tosin. Mutta ei kävellen, polku- tai potkupyörällä vaan RAKETILLA! Siitäpä saimmekin idean tehdä omat raketit. Astronautit kyytiin nyt mennään! Pysähdys Mars-planeetalla: Katsoimme lasten kanssa Nasan sivuilta videokuvaa ja Perseverance-mönkijän matkaa siellä. Lasten ajatuksia mönkijästä: ” Wau!, Mahtava, Hieno, Vähän pelottava, Miksi sillä on pää ja jalat?, Mä haluun ton!” Planeettojen valmistus: Valmistimme liisterin, joka on myrkytöntä ja turvallista myös lasten käyttää. Vehnäjauhoja ja vettä, muuta ei tarvita   Paperinkeräyksestä kävimme hakemassa sanomalehtiä ja urakka oli sekin, repiä sanomalehtiä pieneksi silpuksi. planeetan askarteleminen Vaikean valinnan edessä: Mietintää aiheutti se, minkä planeetan kukin haluaa tehdä. Katsoimme Planeetta Kosmosta (Pikku Kakkonen) ja netistä kuvia planeetoista. Ei liene ihme, että ryhmän pojat valitsivat Jupiterin, sehän on suurin planeetoista. Tytöillä oli vähän enemmän pohdintaa, lopulta he valitsivat Venuksen ja Auringon. Ne ovat kauniita, kirkkaita ja kivan näköisiä, tyttöjen mielestä. Ja toki meidän muidenkin.

Tässä kuvia valmiista tuotoksista: Näistä ihan jokainen on tehty huolella ja innolla. Valtavan ylpeät taiteilijat ja vielä ylpeämpi taiteilijoiden apulainen, kiittää projektiin osallistumisesta myös vanhempia. Kiitos!