Etäopetus ja iPadit

Yhteiskäyttö- ja 1:1-laitteet

Sekä yhteiskäyttö- että 1:1-iPadejä on mahdollista käyttää etäopetukseen osallistumiseen. Tarkista kuitenkin ennen käyttöä, että alla mainitut seikat ovat kunnossa.

Vaaditut sovellukset

Etäopetuksessa käytettävässä iPadissä on oltava asennettuna ainakin Teams-sovellukset. Tämän lisäksi opettaja saattaa edellyttää esimerkiksi Word-sovelluksen asentamista.

Turun oppilaskäytössä oleville laitteille voi asentaa sovelluksia Yritysportaali-sovelluskaupan kautta.

Sovelluksiin kirjautuminen

Jos käytössä on yhteiskäyttö-iPad, kirjautuminen Teamsiin etätuntia ei ole välttämätöntä. Teamsin muu käyttö tai esimerkiksi Word-tiedostojen muokkaaminen saattavat kuitenkin edellyttää kirjautumista. Tällöin oppilaat kirjautuvat tunnus@edu.turku.fi-muodossa, omalla salasanallaan. Yhteiskäyttölaitteilla tulee tunnin loputtua aina huolehtia, että kaikista sovelluksista on kirjauduttu ulos.

Omassa käytössä olevilla 1:1-iPadeillä kannattaa kirjautua kaikkiin sovelluksiin omalla @edu.turku.fi-tunnuksella. Näillä laitteilla uloskirjautumista sovelluksista ei tarvitse tehdä.

Kuulokkeiden ja kuulokemikrofonien käyttö

iPadien kanssa tulee aina käyttää kuulokkeita. Suositeltavin vaihtoehto on kuulokemikrofoni, jolloin oppilaan ääni kuuluu muille paremmin ilman taustahälinää.