Viides ja viimeinen varsinainen kurssipäivä

Tänään meillä oli viimeinen varsinainen kurssipäivä, huomenna tutustumme paikalliseen kulttuuriin.

Tänään aiheena oli kommunikointi. Keskustelimme vahvuuksistamme kommunikoidessa, ja mietimme empatian tärkeyttä. Tehtävänä oli nostaa kortti kuvan perusteella, kuvien takana oli vahvuuksia. Tehtävänä oli miettiä sopiiko ko. sana itselle, tai onko se asia jonka itse kokee vahvuudekseen.
Harjoittelimme myös huolellista ohjeistamista ja kuuntelemista. Opettaja jakoi toiselle parista kuvan, ja toiselle kynän ja paperin. Pari istuivat selät vastakkain, ja tehtävänä oli kuvailla kuvaa niin selkeästi, että pari pystyi piirtämään sen ilman näkemistä. Tässä olimme taitavia, huomaa että yhteistyö sujuu!

Käsittelimme myös aihetta assertive communication, eli vakuuttavaa kommunikaatiota. Tähän sisältyy tietynlainen jämäkkyys, selkeys mutta myös empatia. Saimme monisteen jossa oli kuvailtu erilaisia tilanteita, ja näihin piti miettiä passiivinen, aggressiivinen ja vakuuttava vastaus. Huomasimme, että oli hankala keksiä kovin aggressiivisia vastauksia. Tehtävä oli erinomainen ja selkeä, ja vaikka tämän tyyppisiä harjoitteita oppilaiden kanssa tehdäänkin, tuo tämä vielä enemmän selkeyttä harjoitteeseen.

Empatia

Vahvuuskortit

Ohjeistus ja kuunteleminen