Taisto-finaali 2016

Taisto-finaali

 Katariinan Setämiehet selvisivät tiukan alkukarsinnan jälkeen Taiston Testaa Taitosi-finaaliin. Matkaan lähdettiin jo aikaisin aamulla junalla ja perillä oltiin kello yhdentoista paikkeilla.Pikaisten lämmittelyiden ja viimeisten treenien jälkeen oli aika kunnon kilpailulle. Ensimmäisenä oli vuorossa sivuttaissiirtymä- ja sivuttaishyppelykilpailut, jonka jälkeen Setämiehet oli sijalla kaksi. Viimeiseen osuuteen eli pyörätuolislamom-rataan oli siis hyvät asetelmat. Sama tutuksi tullut kova taso jatkui viimeisessäkin kilpailussa ja loppusijoitukseksi tuli kolmas sija. Toiseksikin sijoittunut joukkue oli tasapisteissä, mutta he olivat ratkaisevassa slalom-radassa pari sekuntia nopeampia. Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja sitä paransi entisestään mukaamme lähtenyt pokaali!

xlogo-highres.png.pagespeed.ic.Fcdq_Tc8yI

Katariinan karnevaalien tunnelmia

” Kiitos mukavasta päivästä! Meidän perhe oli häkeltynyt.”

”Huikean hieno tapahtuma ja mikä määrä arpajaispalkintoja!”

”Paljon kaikkea pienelle ja vähän isommallekin kävijälle!”

”Kiitos, oli aivan ihana päivä!”

Katariinan Karnevaalit 2016-sivulla facebookissa on sydäntä lämmittäviä yleisön  kommentteja viime lauantaista. Samoin täällä koululla on ollut helpottunut ja tyytyväinen tunnelma – onnistuimme taas, kaikki yhdessä!

Rahallinen tuloskin oli jälleen hyvä; loppusumma alkanee kahdeksalla, mutta

odotamme tarkkaa lukua vielä…

Vähintään yhtä tärkeää, kuin eurojen määrä, oli päivän tunnelma: iloinen yhdessä tekeminen, onnistuminen ja urakan lopussa ponnistelemisesta saatu hyvä mieli. Se kantaa pitkälle ja antaa monelle oppilaista sellaisia eväitä ja osaamisen kokemuksia, joita ei normikoulutyössä välttämättä saavuta.

Kahdella sanalla sanottuna: se kuuluisa Katariinan Henki. Lauantain jälkeen voimme taas tyytyväisinä todeta sen olevan voimissaan. Ilman yhteistä halua, etenkin henkilökunnan alkuunpanevaa voimaa, näin suurta tapahtumaa ei saataisi aikaan.

Lämmin kiitos kaikille tämän vuoden karnevaaleissa mukana olleille!FullSizeRender

Taisto-karsinnan fiiliksiä ja tuloksia

Tervehdys!
Viime perjantain Taisto-tapahtumasta jäi oikein mukava fiilis. Oppilaiden suorituksia, onnistumisia ja etenkin unohtumattomia elämyksiä, tätä kaikkea oli tarjolla. Tässä olisi hyvä ehdokas ”Vuoden sykähdyttävin urheiluteko”- äänestykseen:)
Ohessa vähän mietteitä koulumme oppilaalta Jaakolta:
”Katariinan koululla oli perjantai 18.3. yksi viidestä Taisto School Power aluekarsinnasta. Joukkueita oli Turusta ja sen ympäristöstä ja alusta alkaen näki, että oli tulossa kiihkeä taistelu jatkopaikasta. Kilpailu oli kovaa ja kannustus korviahuumaavaa, mutta lopuksi kotijoukkueiden fanit saivat mitä halusivat, kun Katariinan Setämiehet saivat yhden pisteen turvin varman finaalipaikan Vantaan loppukilpailuun. Koulun ehkä vahvin osa-alue oli pyörätuolislalom-rata, jossa kisa lopulta ratkaistiin. Koulun kaikki neljä osallistujaa tahkosivat vahvoja aikoja ja kotiedun tuoma valtava meteli ja kannatus oli varmasti avuksi. Karsintapäivä toi varmasti kaikille kilpailijoille ja katsojille suurta jännitystä ja riemunhetkiä!”
Tässä vielä loistavasti tapahtuman järjestäneen ja hienosti kuulutuksilla hehkuttaneen Tuomas Törrösen ( Vammaisurheiluliitto ) lähettämä palaute ja kisan tulokset:

”Testaa Taitosi Taistoon aluekiertue on vieraillut nyt kolmella koululla Kuopiossa, Vantaalla sekä Turussa. Kolmihenkisin joukkuein käytävä aluekilpailu Taistoon on osallistunut jo 27 joukkuetta ja lisäksi koulupäivän aikana Kasva Urheilijaksi taitovalmiustestien sovelluksiin on tutustunut yhteensä noin 150 oppilasta sekä reilut 100 koulujen henkilökunnan aikuista. Aluekilpailusta selviytyy aina päivän taitavin joukkue 29.4 käytävään Taisto-finaaliin ja lisäksi 2 parasta kakkosta saa paikan kahdeksan parhaan finaaliin. 

Turussa aluekilpailua isännöinyt Katariinan koulu tarjosi mainion fiiliksen ja olosuhteen kilpailuun. Oppilaskunta piti kanttiinia, musa ja dj hehkuttivat, kun nuoret harjoittelivat taitovalmiustestejä ja kannustus oli jotain sanoinkuvaamatonta , kun iltapäivän puolella Testaa Taitosi Taistoon aluekilpailun ratkaisua joukkueiden välillä kamppailtiin. Turun tapahtumaan osallistui Katariinan koulun joukkueiden lisäksi joukkueita Turun Luolavuoren koululta sekä joukkueita Paimiosta ja Raisiosta.

Ohessa tulokset Testaa Taitosi Taistoon aluekilpailu Turku, Katariinan koulu 18.3.2016:

1. Setämiehet, Katariinan koulu Turku 25p

slalomrata aika: 1.08

2. Paimio 1  24p

slalomrata aika: 58s

3. Luolavuori 2 Turku 22p

slalomrata aika: 1.20

4. Luolavuori 1 Turku  22p

slalomrata aika: 1.33

5. O,SA, Katariinan koulu Turku  21p

slalomrata aika: 53s

6. Leijonamonster Raisio  19p

slalomrata aika: 59s

7. Katariinan koulu 3 Turku  15p

slalomrata aika: 58s

8. Katariinan koulu 4 Turku 14p

slalomrata aika: 58s

9. Pirajat Raisio  14p

slalomrata aika: 1.00

10. Paimio 2  14p

slalomrata aika: 1.14

11. Luolavuori 3 Turku  14p

slalomrata aika: 1.27 

Paikan Taistofinaaliin Vantaan Energia-areenalle Vantaalle 29.4.2016 varmistaneet aluekilpailuiden voittajat:

Kuopio 2.3: Sirpukat

Vantaa 16.3: ES 

Turku 18.3: Setämiehet”

Taisto aluekarsinta Katariinan koulussa 18.3.2016

Perjantaina koulumme isossa salissa pidetään Varsinais-Suomen erityisryhmien aluekarsinta Taisto-tapahtumaan, jonka finaali mitellään 29.4 Vantaalla. Joukkueita saapuu Paimiosta, Raisiosta ja Luolavuoren koulusta, sekä tietenkin kolme kivenkovaa joukkuetta meiltä Katariinasta.

http://www.vammaisurheilu.fi/ajankohtaista/tapahtumat/11-tapahtuma/2597-testaa-taitosi-taistoon-aluekierros-turussa

Oppilaskunnan kahvilassa käy kova kuhina!

Oppilaskunnan kahvila on auki joka tiistai klo 13.15 – 13.30.

Sen järjestää 3. – 6. luokkien oppilaskunta.

Kassalla työskentelee aina muutama oppilaskunnan hallituksen jäsen. Tässä opitaan käytännön kautta matematiikkaa kun joutuu miettimään, kuinka paljon ostokset maksavat ja kuinka paljon annetaan rahaa takaisin. 3.-6.- luokkien oppilaskuntaa ohjaava opettaja Johanna Aalto on lasten tukena kahvilan kassalla.

Kahvilassa on tarjolla edullisesti pientä syötävää ja juotavaa: karjalanpiirakoita, croisantteja, hedelmiä, välipalapatukoita, keksejä, pillimehua, teetä ja kahvia. Välipala tuleekin tarpeeseen varsinkin pitkinä koulupäivinä. Täydellä mahalla jaksaa keskittyä paremmin loppupäivän opetukseen.

Kahvilassa käy paljon asiakkaita välitunnin aikana ja sen suosio on vankka. Kolmasluokkalainen Matti pitää kovasti kahvilasta.

”Tykkään käydä täällä kahvilassa, kun täältä saa hyviä välipaloja. Nyt on vika välkkä ja näillä eväillä jaksaa viimeisenkin tunnin” -sanoo Matti.matti ruoka

Arpajaisvoittoja metsästämässä

Yksi Karnevaalien vetonaula, runsaat arpajaiset, vaativat myös runsaasti etukäteispanostusta. Kuvassa 3a-luokka keräyskierroksella Hämeenkadun yrityksissä ja toisessa pientä esimakua palkinnoista – ahkeruus kannatti!FOTFB06 IMG_1623

Katariinan koulun tukioppilaat

Tukioppilaiden tehtävänä on lisätä viihtymistä koulussa. Tukioppilaat ovat syksyllä järjestäneet 7-luokille tervetulodiscon, vetäneet leikkejä ja leiponeet iltapäiväkerholaisten kanssa.

Tukioppilaiden tehtävänä on myös ehkäistä kiusaamista. Jos sinulla on murheita, voit kertoa niistä tukioppilaille. Tukioppilaat tunnistaa nyt hienoista huppareista, rintamerkistä tai tukaripassista!

01 02