Tapahtumat

Laivastosoittokunnan saksofonitrion vierailu koululla 12.3.2019

Reikäkiekkoturnaus helmikuu 2019

Joukkueella oli kova taistelutahto läpi koko turnauksen. Pääsy finaalipeleihin hitsasi joukkueen lopullisesti kokoon. Pojat puhalsivat yhteen hiileen ja pelasivat joukkueena, eivät yksilöinä.

Pronssiottelusta muodostui jännitysnäytelmä. Vahvasta johtoasemasta 4-4 tasatilanteeseen ja sekuntia ennen pelin loppua YMA nosti joukkueensa pronssille, loppulukemin 5-4!

Kodin ja koulun päivä 9.2.2019

Helmikuussa vietimme kodin ja koulun päivää sekä samalla koko monitoimitalo Ypsilonin avajaisia. Päivän ohjelmaa olivat koulun henkilökunnan ja oppilaiden lisäksi järjestämässä lukuisat yhteistyökumppanit.

Katso lisää tunnelmia päivästä koulun kuvakansiosta.

Yli-Maarian koulun koulutyö alkaa tammikuussa 2019

Koulun kummassakin yksikössä (Ypsilonin monitoimitalo ja Moision yksikkö) koulupäivien aloitus- ja päättymisajankohdat muuttuvat maanantaina 7.1.2019 siten, että oppitunnit alkavat aamuisin varttia yli ja vastaavasti koulupäivät päättyvät varttia yli.

muuttoaikataulu

Maanantaina 7.1. luokat 7-9 aloittavat  koulutyön Ypsilonissa normaalin työjärjestyksen mukaisesti.

Maanantaina 21.1. luokat 1-6 aloittavat koulutyönsä  Ypsilonissa lukuunottamatta luokkia 1A, 2A, 3A ja 3B, jotka jatkavat Moision yksikössä.

Koulun esittely- ja tutustumistilaisuudet

Keskiviikkona 9.1. vanhempainilta ja Yli-Maarian koulun esittely luokkien 7-9 huoltajille seuraavasti:

7. lk klo 17.30

8.-9. lk klo 18.15

Keskiviikkona 16.1. Yläluokkien tiedotustilaisuus tuleville Yli-Maarian koulun 7.-luokkalaisille ja huoltajille klo 18. Tätä ennen 6.-luokkien vanhempainilta kotiluokissa klo 17.30.

Torstaina 17.1. vanhempainilta ja Yli-Maarian koulun esittely luokkien 1-2* ja 4-5 huoltajille seuraavasti:

1.-2. lk klo 17.30 (* Moision yksikön 1A ja 2A vanhempainillat ilmoitetaan myöhemmin)

4.-5. lk klo 18.15

Lauantaina 9.2.  Kodin ja koulun päivä (korvaava vapaa to 18.4.)

Keskiviikkona 27.3.  Vanhempainilta 3.-luokkien huoltajille klo 17.30 Ypsilonissa.

Olkaa lämpimästi tervetulleita!

Moision yksikön joulujuhla 13.12.2018

Moisiossa vietettiin tänä syksynä perinteisen joulujuhlan tilalla jouluista pajapäivää, joka alkoi tunnelmallisella Lucia-juhlalla. Juhlan jälkeen luokat kiertelivät itse suunnittelmissaan pajoissa. Ohjelmassa oli muun muassa joulukorttien ja -koristeiden askartelua, Kahoot-visailua, musiikkipajoja sekä oppilaskunnan toteuttaman tontturadion kuuntelua.

Lisää kuvia päivästä löydät koulun kuvakansiosta.

YMA-kiihdytys 31.8.2018

Kaikki Yli-Maarian koululaiset kokoontuivat Moision koulun alueelle yhteiseen toimintapäivään. Päivän ohjelmassa oli muun muassa aamujumppa, yhteinen ”Me olemme YMA” -ilmakuva sekä erilaisia rasteja, joita olivat järjestämässä uuden koulun yhteistyökumppanit sekä koulun oma väki.

Tunnelmia YMA-kiihdytyksestä voit katsella täältä.

Kuvia tapahtumasta löydät YMA:n kuvakansiosta.

 

Tässä muutama otos päivän #ymakuva -rastilta

—————————————–

Uuden koulun ensimmäinen kouluvuosi alkaa 15.8.

Yli-Maarian koulun ensimmäinen kouluvuosi alkaa keskiviikkona 15.8.2018. Luokkien 1-6 oppilaat kokoontuvat Moision yksikköön (Moision koulutie 2)  klo 9. Koulupäivä päättyy klo 12.  Tommilan yksikössä (Tommilankatu 24)  kokoontuvat 7.- luokkalaiset  klo 8  ja 8.-9. -luokkalaiset klo 9. Koulupäivä luokilla 7-9 päättyy klo 12. Koulutyö jatkuu työjärjestyksen mukaisesti to 16.8. alkaen.

——————————————

Harjannostajaiset 18.5.2018

Lämminhenkinen harjannostajaistilaisuus toteutettiin toukokuun hellepäivien hemmotellessa meitä. Uuden koulun liikuntasali on tervetullut vilpoinen miljöö harjannostajaisväelle.

Ylä- ja alakoulun oppilaat olivat valmistelleet upeita esityksiä juhlan kunniaksi. Paikalla opetustoimen johdon ja rakennuttajan terveisiä kuuntelemassa oli rehtoreiden ja opetushenkilöstön lisäksi myös vanhempainyhdistyksen edustus.

———————————————————————–

Terveisiä rakennustyömaalta 16.5.2018

Yli-Maarian tulevan opettajakunnan ensivierailu monitoimitalo Ypsilonissa oli keskiviikkona 16.5.2018. Vierailupäivämme oli erityisen lämminhenkinen, olihan lämpömittarissakin +30 astetta.

Työmaakierroksella oli mukana 14 henkilöä (tuleva opetushenkilöstö n. 40), ja he antoivat seuraavanlaista arviointipalautetta:

 • Kokonaisuus avara ja toiminnot mietitty huolellisesti. Selkeä pohjaratkaisu. Hienoja yksityiskohtia! Keskustori vaikuttaa loistavalta, toivottavasti tila riittää kaikille ruokailijoille.
 • Alkuopetuksen solun sijainti loistava. Eskareiden ja 1.-2. –luokkalaisten helppo liikkuvuus ja yhteistyö. Pienempien oppilaiden helppo kulkea ruokailun ja oman solun väliä.
 • Ihanat ikkunat moneen tilaan, mutta riittääkö luonnonvalo muihin tiloihin?
 • Ihana näköalaparvi!
 • Ideoiden herättelijä –talo
 • Mielenkiintoinen!
 • Hyvät mahdollisuudet erilaisiin esityksiin.
 • Mahdollistaa loistavasti yhteistyön!
 • Muunneltavuus edesauttaa uudenlaisten toimintakulttuurien syntymistä ja kokeilua. Monimuotoisen yhteisöllisyyden luominen koulua laajemmalle ihmisryhmälle tuntuu mahdolliselta.
 • Monitoimitilan eri toimijat
 • Se, että tilat ovat kaikille yhteisiä, on tosi hyvä juttu.
 • Palvelukoordinaattori on hyvä ajatus. Talossa on hyvä olla joku, joka on kartalla, mitä tapahtuu ja missä.
 • Ihanat, erimuotoiset tilat!
 • Upea terassi (1.-3 -luokan sisäänkäynnin yhteydessä)

Ruokapalvelupäällikkö Sari Salmio-Nurminen kiersi talon valmistuskeittiössä, ja kommentoi seuraavaa:      ” Pohja näyttää todella toimivalta. Näyttää, että siellä on hyvä työskennellä ja ruokailu tulee sujumaan. On hyvin huomioitu kaikki käyttäjäryhmät pienistä isoihin. Tämä mahdollistaa, että ruokailuhetki  tulee olemaan hyvä hetki koulupäivään.”

Rehtorina olen päässyt monitoimitalon luomisprosessiin alusta alkaen. Monitoimitalon esittelykierroksen alussa jännitti, kuinka opettajakunta suhtautuisi näihin allianssin kanssa yhdessä tehtyihin ratkaisuihin. Kierrokselle osallistuneiden kommenteista ja ilmeistä saattoi päätellä, että olemme onnistuneet avaintavoitteissamme.

Täysin uudenlaisen toimintakulttuurin käynnistäminen onnistuu, kun tilat myötäilevät sitä. Lisäksi käyttäjien tulee kyetä hyödyntämään tilojen tarjoamia monipuolisia mahdollisuuksia.  Olemme puolentoista vuoden ajan eri kokoonpanoilla tutustuneet uudenlaisiin oppimisympäristöihin. Lisäksi opettajakunta on yhdessä varhaiskasvatuksen kanssa syyskaudella osallistunut työpajoihin, joissa pohdittiin uudenlaista, yhteisöllistä toimintakulttuuria uudentyyppisessä toimintaympäristössä ja tehtiin pohjatyötä tulevaan kalustamissuunnitelmaan. Enää yksi juhannus ja joulu, niin saamme aloittaa Ypsilonissa toimintamme!

Ypsilonin rakennustyömaalla harjannostajaispäivänä  18.5.2018                                                                       Marianne Ulfstedt, Yli-Maarian koulun rehtori

—————————————————————————–