Uimakoulukuvia

Galleria

Tämä galleria sisältää 22 kuvaa.

Moikka, tässä kuvia kolmelta ensimmäiseltä uimakoulukerralta. Menoa ja meininkiä riitti! 🙂 Siilien hienot pefletit valmiina uimakoulua varten.       Maskottimme Aaro-aasikin pääsi vierailulle uimahallille. Toukokuuta odotellessa, silloin jatketaan uimakoulun merkeissä!

Ompelua, ompelua, ompelua

Helmikuinen tervehdys,

eskarikevät on alkanut ompelun merkeissä. Aluksi harjoittelimme ompelukuvilla – upeita kissoja ja avaruusraketteja saatiin aikaiseksi! Jokainen eskarilainen ompelee itselleen vohvelipujotuksella pefletin maaliskuun alussa olevaa uimakoulua varten. Kuviot ja väritykset saa itse suunnitella mieluisiksi. Peflettiin lisätään omat nimikirjaimet.


Siilit jaksoivat hienosti keskittyä ompelupuuhiin ja osa on työnsä jo valmiiksi saanut. Uimakoulua odotetaan kovin, jotta itseommeltuja peflettejä päästäisiin käyttämään. Runebergin päivänäkin ompelu sujui mallikkaasti tämän laulun tahtiin 🙂

Luokkalätkä-tapahtuma Varissuon jäähallilla

Galleria

Tämä galleria sisältää 19 kuvaa.

Tervehdys! Torstaina olimme Varissuon jäähallilla Luokkalätkä-tapahtumassa. Lapset menivät reippaasti jäälle ja innokkaita pelaajiakin löytyi. Hallissa meille oli järjestetty puolen tunnin luistelu/ottelu, puolen tunnin ohjattua luistelua erilaisten leikkien ja harjoitusten merkeissä, sen jälkeen odotettu evästauko ja viimeiseksi toinen puolen tunnin luistelu/ottelu. Halukkailla … Lue loppuun

Avaruusjuttuja

Moikka!

Avaruusaihetta on eskarissamme lähestytty tutkimalla avaruuskirjoja, katsomalla videoita avaruudesta (esimerkiksi Aurinkokunnasta kertova video) ja planeetoista sekä askartelemalla omat aurinkokunnat. Siileille jäi selvästi ainakin mieleen se, että Aurinkokunnassamme on 8 planeettaa, joista suurin on Jupiter. Aurinko ei ole planeetta vaan tähti. Lisäksi avaruus on ääretön eli se ei lopu mihinkään!

Taululle kirjoitettiin Siilien oivaltavia ajatuksia siitä, mikä avaruus on ja mitä siihen kuuluu.

Siilit tekivät tammikuun puolivälissä retken Tuorlan tiedekeskukseen. Saimme tutkia tähtitaivasta ja tutustuimme mm. tähtien syntyyn ja kuolemaan. Katsoimme yhdessä videon ”Tähtikeikka”. Pääsimme kurkistamaan luolan seinällä olevia valokuvia ja laitteita sekä kiipesimme tähtitorniin. Alta näet kuvia retkeltä.

   

Avaruusaiheeseen palataan varmasti vielä, sillä niin suurta kiinnostusta ja innostusta se eskarilaisissa herätti 🙂

Lauloimme teemaan liittyen myös avaruuslaulua:

Merkurius, Venus, Maa sekä Mars                x2

Jupiter ja Saturnus, Uranus ja Neptunus,
kaukaisin on Pluto, kääpiöplaneetta!           x2

Joulukuun kuulumisia

Hei!

Joulukuussa olemme laulelleet joululauluja, askarrelleet lumihiutaleita, poroja ja ryijykuusia sekä avanneet eskarin yhteistä joulukalenteria. Olemme viettäneet itsenäisyyspäivän juhlaa salissa ja juhlineet joulujuhlia.

Joulukuun puolivälissä teimme retken torille katsomaan jouluikkunoita, vierailimme myös Turun Tuomiokirkossa, kauppahallissa ja pääkirjastossa.

    

Olemme tehneet savesta tonttuja ja huovuttaneet niille villasta tonttulakit.

   

Olemme leiponeet pipareita ja koristelleet niitä myös – ja mikä parasta – syöneet!

 

Joulukuun viimeisenä eskaripäivänä olimme laulamassa joululauluja Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa. Vanhempia ihmisiä oli kerääntynyt meidän esitystämme kuuntelemaan ja katsomaan. Miten reippaasti ja iloisesti eskarilaiset esiintyivätkään!

Näiden kuvien myötä toivotan kaikille rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2020! 🙂

Vasaramäen kirjastossa

Galleria

Tämä galleria sisältää 13 kuvaa.

Hei! Olemme syksyn aikana vierailleet Vasaramäen kirjastossa useita kertoja. Olemme lueskelleet ja lainanneet kirjoja sekä olleet katsomassa erilaisia esityksiä, kuten Apo Apponen sekä Muumilaakson tarinoita mukaillutta satuesitystä.         

Metsäretkien riemua

Heippa!

Tässä kuvia syksyn metsäretkiltä. Olemme Siilit-ryhmän kanssa muun muassa etsineet metsään piilotettuja oman nimen kirjaimia ja järjestäneet ne oikeaan järjestykseen, tehneet oman kuvan metsän antimista, rakentaneet majoja, pujotelleet pihlajanmarjoja langan päähän ja tehneet omat pihlajanmarjakorut, leikkineet, järjestäneet hauskat metsäolympialaiset, tutkineet luupeilla ja suurennuslaseilla metsästä löytyneitä kiinnostavia asioita, tutkineet syksyn värejä, harjoitelleet metsämatikkaa sekä paljon muuta mukavaa 🙂

Valoa ja varjoa

Tervehdys!

Marraskuun alkupuolella pidimme eskarilla valoa ja varjoa -tapahtuman. Kaksi ryhmää aloitti musisoimalla, tanssimalla ja leikkimällä salissa ja toiset hiippailivat alakerran pimeydessä taskulamppujen valossa.
         

Alakerrassa etsittiin oman nimen piilotettuja tavuja (nimet oli leikattu paloiksi), eskaritarinan piiloutuneita hahmoja, ja laskettiin yhteen huoneeseen kätkettyjä heijastimia – montako löydät. Jokaisella oli paperi, johon ympäröitiin löydetyt oman nimen tavut ja hahmot. Lopuksi sai leikkiä majoissa taskulampuilla. Puolessa välissä aikaa ryhmät vaihtoivat toimintaa. Aika kivaa ja jännää näytti kaikki olevan!

     

Sählyä salissa

Galleria

Tämä galleria sisältää 13 kuvaa.

Heippa! Marraskuussa Siilit pääsivät pelaamaan sählyä, kun päiväkodilla vieraili Luokkalätkä-eskarikiertue. TPS:n valmentaja avustajineen kävi pitämässä ryhmille salibandyharjoitukset. Liikunnan riemua sekä menoa ja meininkiä riitti!            

Kierrätysneuvoja

Heipähei!

Marraskuun alussa päiväkodilla vieraili Lounais-Suomen jätehuollon kierrätysneuvoja Lotta kertomassa meille kierrätyksestä ja jätteiden lajittelusta. Hauskasti nimetyt käsinuket havainnollistivat asiaa, esimerkiksi Kepa-ketsuppipullo, Matti-maitotölkki ja Kaisa-kännykkä. Jokainen eskarilainen sai vuorollaan lajitella jätteen oikeaan paikkaan.