Marraskuun alun kuulumisia

Moikka,

marraskuu on vierähtänyt käyntiin kierrätysteemalla. Olemme kuunnelleet kierrätysaiheisia tarinoita ja keskustelleet kierrätyksestä yhdessä. Saimme kierrätysneuvojan Lounais-Suomen jätehuollosta kertomaan meille jätteiden lajittelusta. Opastus oli erittäin mielenkiintoinen ja saimme hyödyllistä tietoa kierrätyksestä. ”Pertti Peltipurkki” ja ”Kepa Ketsuppipullo” jäivät varmasti monen muun jätejengiläisen ohella eskarilaisten mieliin.Jätejengiläiset.
Jokainen eskarilainen pääsi vuorollaan osallistumaan ja lajittelemaan yhden roskan sille kuuluvaan ”astiaan”. Kaikki suoriutuivat tehtävästä loistavasti! 🙂

***

Olemme marraskuun alkupuolella käsitelleet hyvettä rehellisyys tarinoiden ja keskustelun kautta. Lapset saivat kertoa omia kokemuksiaan rehellisyydestä. Keskustelimme muun muassa alla olevien kysymysten avulla rehellisyydestä.
Mitä on rehellisyys? Millainen on rehellinen ihminen?
Entä epärehellisyys? Miltä tuntuu, jos joku valehtelee sinulle?
Miksi on hyvä olla rehellinen? Mitä hyötyä siitä voisi olla?

Ryhmässä esiin nousseita ajatuksia:
”Rehellinen ihminen kertoo totuuden”
”Jos on jonossa ja odottaa loppuun asti kiltisti eikä jankkaa”
”Liikennesäännöt”
”Jos varastaa, kertoo siitä”
”Epärehellisyys tarkoittaa, että ei ole rehellinen”
”Epärehellisyys on sitä, että valehtelee”
”Epärehellinen ei kerro totuutta”

***

Pääsimme viime viikolla osallistumaan Apan Andersin kaksikieliseen konserttiin Vasaramäen koululla. Olimme tätä ennen käsitelleet yhdessä muutamia ruotsinkielisiä sanoja ja kuunnelleet lauluja. Konsertissa oli mukaansatempaavaa musiikkia ja laulujen tahdissa päästiin myös liikkumaan. Konsertin päätyttyä kaikki lapset saivat omakseen Apan Andersin cd-levyn ja lauluvihkosen!