Vihannesteemainen viikko huipentui sadonkorjuujuhlaan

Moikka!

Oravat askartelivat alkuviikosta ”juhlahatut” tulevaan sadonkorjuujuhlaan. Keskustelimme sadosta ja sen talteen korjaamisesta, vihanneksista ja hedelmistä sekä katselimme vihannesten kuvia. Loruttelimme myös yhdessä vihannesteemaan liittyen.

Porkkana ja punajuuri sekä lanttu suuren suuri
kellarissa torkahteli, syöjiänsä odotteli.
Tuli sinne vierailulle pupulasten vaari,
aamun tullen kellarissa ihan tyhjä laari. 

Juhlapäähineitä varten väritimme erilaisia vihanneksia ja leikkasimme ne irti. Vihreän otsapannan sai koristella haluamallaan tavalla.
  

Lauloimme salissa vihannesaiheisia lauluja kuten ”Kukkuu kukkuu pikkulanttu nukkuu” ja ”Naamas on kaunis niin kuin nuori nauris”.

Tiistaina teimme retken torille, jossa oli paljon värikkäitä vihanneksia, hedelmiä, kukkasia ja kurpitsoja! Paikalla oli myös kalamyyjä, joka esitteli meille eri kaloja.   

Vierailimme Turun Kauppahallissa. Ihmettelimme erilaisia leipomon tuotteita kuten makeita leivonnaisia ja karkkikaupan värikkäitä makeisia. Eri tiskeillä oli myynnissä liha- ja kalatuotteita. Saimme tuoksutella teetä. Ihastelimme myös ennen vanhaan myynnissä olleita ruokatavaroita museoikkunan takaa. Seurasimme vierestä silakoiden perkausnäytöstä.

Lisäksi saimme ystävällisen kalakauppiaan kehotuksesta arvuutella yhdessä, mikä kuvassakin näkyvä jättiläiskala oli lajiaan. Muistatteko mikä kala se oli?
Vastaus: KUHA!

Kauppahallivierailun jälkeen menimme tutustumaan kaupunginkirjastoon. Tutkimme lastenosaston kirjoja. Sen jälkeen palasimme päiväkodille syömään lounaseväitä. 

Vihannesteemainen viikko huipentui sadonkorjuujuhlaan torstaina. Ohjelmassa oli leikkiä ja laulua salissa sekä musisointia Popsi popsi porkkanaa-orkesterin muodossa. Osa lapsista pääsi myös näyttelijöiksi punajuurinäytelmään (kuvassa). Lisäksi nautimme vihannestetterista.

Alakerrassa jokainen sai piirtää elävästä mallista vihannesasetelman. Piirtämisen jälkeen pelasimme toriretki-nimistä peliä.

Itseaskarrelluilla rahoilla pääsi ostamaan vihannesmaistiaisia ”torilta”. Lapset toimivat itse torimyyjinä. Innostus oli valtaisaa sekä asiakkailla että myyjillä! 🙂 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin…
Mukavaa alkavaa viikonloppua!