Kevään merkkejä

Kirjaimia oli ”pitkin seiniä” piilossa ja ne kaikki piti etsiä ja muodostaa sana ORAVA. Muutama kirjain jäi myöskin ”yli”. Tarvitaanko ORAVAAN J-kirjainta?

Ihanassa talvisessa pihassa kokkausleikit.

Aika tehdä kylvöhommia, rairuohot itämään.

Näitä sitten katsellaan ja seurataan tarkasti. Ihme ja kumma, yhdessä pussukassa ruoho kasvoi mopeasti, paljon nopeammin kuin muissa. Kaikki laitettu samaan aikaan itämään. Mistä se voi johtua, päätettiin vaihtaa pussukoiden paikkaa, jos tähän yhteen kohtaan ikkunallamme auringonsäde osuu eniten?!?!

SIRKUS RAKUUNATIEN SALISSA

Meillä vieraili matkalaukkusirkus. Taiteilija otti yleisönsä mukaan hienosti. Kaikilla oli mukavaa ja jännää katsella huikeita temppuja.

Mustikat pääsivät kuvaan sirkustaiteilijan kanssa. Lopuksi saimme vielä silittää ”Seppoa” – esiintyvää possua.

Uusi numero 0. Ihmeteltiin onko se kuin oo, eipäs ole, vaan nolla on soikea. Sitten harjoiteltiin tekemään nollaa hiljaa ja hartaasti. Ihan kuin koululaiset.

Palapeli- ja peliviikko, tehdään siis palapelejä ennen leikkiin ryhtymistä.

Saliin jumppaamaan, Booris lähti mukaan. Se saa matkustaa repussa. Salissa se vahti tarkasti jumppaa. Tekeekö sen mieli mukaan…

Booris pääsi lentelemään salissa renkaitten läpi, varsinainen sirkuskotka.

Tässä se matkustaa takaisin, Kotkat osaavat huolehtia maskotistaan. Booriksen vierailulennot ovat esillä Mustikkahuoneen seinällä. Melkoinen reitistö Boorikselle onkin jo muodostunut.

KEVÄÄN MERKKEJÄ, Kotkat saivat tehtäväksi tarkkailla kevään saapumista. Havainnot myöskin merkitään paperille muistiin. Polttopalloympyrä on tullut esiin lumen ja jään alta, lapset pelaavat polttista, selvä kevään merkki.

Polttista pelataan usein ja innokkaasti.

Samoin keinut on ”vapautettu” talvijemmasta. Mikä onkaan kivampaa kuin keinuminen, yksin tai kaverin kanssa….

Aidan takana nähty: Leskenlehti!!! Pakko oli mennä vähän ”kärpässienialueelle”-muuten tätä kevään ihmettä ei näe!

Kotkat yhteisessä pelihetkessä, Afrikantähteä porukalla. Vuorot ratkaistiin kivi-paperi-sakset tyylillä, hienosti keskenään tehty ratkaisu!

Yhteinen legoleikki pikkulegoilla Kotkien kesken.

Kirjoitushetki, muovikirjaimet ovat paljon käytössä. Meillä saa myöskin ratsastaa käytävällä.

Kotkat lauluhetkessä salissa alakerran eskareitten kanssa.

Sitten kaikki Mustikat menivät metsään. Aurinko paistaa ja lämmittää, selvä kevään merkki. Ekana syötiin pikku eväät, kaikille maistui!! Sitten päästiin rakentelemaan majoja, myös roskaa löytyi metsästä paljon. Onneksi löytyi myös iso muovikassi, siihen sitten kerättiin roskat ja vietiin roskikseen. Hyvä Mustikat!

Metsästä löytyi ratsastuspaikka.

Sitten löytyi jotain pientä ja punaista, yhdessä sitä tutkitaan: ”Hei Se elää!!!!”

Näitä eläviä löytyi kolme, kevään tulo vauhdissa.

 

Lisäksi löytyi sieni…..tai kääpä, se on pudonnut puusta, tiedettiin. Pajunkissat pyydettiin ikuistamaan, samoin pikkumato, joka kakkasi kädelle, ai niin ja silmuja!

Löytyi myöskin ihana!!! toukka, sekin oli elävä. Pakko huomioida kevään merkkinä.

Kevään merkki tämäkin, kaikki osaavat kulkea parijonossa ja muistavat pitää kaverin kädestä kiinni, sitä onkin harjoiteltu koko talven. Matka sujui ripeästi, kaikki tiesivät, että lounaaksi tarjolla on uunimakkaraa!!

Tässä taitavat esikoululaiset muodostavat tavuista sanoja. ”Löydetty” sana pitää myös kirjoittaa paperille muistiin.

”Tää on meidän aika!” Eli tämä antaa pukemisajan ulos mennessä, ehkä riisuutumisajankin. Joskus tahtoo mennä jutusteluksi, vaikka hyvin nämä hommat kyllä osataan.

Viikonloppuja!!