pikkuMustikoiden ja Kotkien joulutouhuja

Uimassa me olemme käyneet tällä viikolla kahteen kertaan, eri kokoonpanoilla. Kaikki nautimme lämpimästä vedestä ja leikeistä ja vesileluista. Opettelimme suoriutumaan itsenäisesti riisumis, pukemis- ja pesuhuonetilanteissa, hyvin se sujuikin. Pukukaappien välipohja ”piilotti” muutamat sukat, mutta neuvoja ja vinkkejä jaettiin auliisti toisille ja kaikki vaatteet löytyivät, bussiin ehdittiin ja kaikilla oli hymy herkässä. Tyttöjen pukuhuoneessa syntyi ajatus kilpailla altaaseen menosta ja taas ulkovaatteiden pukemisessa poikien pukuhuoneen porukan kanssa, tytöt voittivat, mutta pojat eivät tienneet kilpailusta!

Altaassa oli vain meidän ryhmämme, mitä luksusta.

Lauteilla istuessa lapset keksivät ajatuksen ”uimapäiväkodista”. Pohdimme yhdessä missä söisimme lounaan, missä päivälepo…saunaan lauteitten eteen voisi kuulemma tehdä kapean pöydän, uimapatjoilla lepo sujuisi hienosti. He päättivät, että ehdottavat johtajalle jos meidän sali muutettaisiin uima-altaaksi. Ideoista lapset kertovat varmaan mieluusti lisää. Toteutuuko hyvin suunniteltu juttu, jää nähtäväksi!

Jouluista pipariaskartelua.

Savitonttumme ovat kuivuneet ja käyneet uunissa paistumassa. Seuraavana on vuorossa tonttulakin huovuttaminen.

Huovutukseen pitää keskittyä, mäntysaippuavaahto tuntuu käsissä ihanalta, liukkaalta ja tuoksuu puhtaalta, sanoivat huovuttajat. Samalla keskusteltiin villasta, sen alkuperästä. Mistä sitten saadaan punaista villaa? Onko punaisia lampaita olemassa? On kuulemma, elokuvissa!

Älytaulutehtäviinkin on ehditty kuluneella viikolla.

Orpokoti perustettu taas vapaan leikin hetkellä. Kun lapsia haettiin kotiin kesken leikin, ”orvot” riemuitsivat: ”Hän sai kodin!” Orvot ovat hyvin omaehtoisia, mutta nauttivat ankarista määräyksistä, joita saavat vastustaa. He myös antavat orpokodin johtajalle ohjeita, mitä pitää sanoa ja tehdä.

Satutunnilla kirjastossa. Saimme kuulla kaksi satua ja sadun jälkeen oli kysymyksiä sen sisällöstä, tarkkaan oli kuunneltu. Sitten oli kummitteluharjoituksia, sadussa tonttu harjoitteli kummittelemaan! Välillä piti irvistellä ja pelotella ohjeiden mukaan, porukka keskittyi, yllätysyllätys.

Lopuksi halukkaat saivat haistella Tinttara-tontun kamalaa tuoksua! Sitä oli säilötty lasipurkkiin. (Näin lapset muistivat, kirjoittaja ei muista enää mitään)

Satutuokion jälkeen kiipeilyä ja leikkiä koulun pihalla.

Tässä taas ”piirtojonossa”, loruttelemassa ”Tontun vuosi”-lorua ja piirrettiin se kaverin selkään. Kotkat osaavat sen jo lähes kokonaan ulkoa. Sitten aukesi joulukalenterimme ja jouluinen musiikki soi taustalla.

Päivässä olikin juhlan tuntua, aika jouluaterian. Mustikkahuoneeseen oli katettu pitkä ruokapöytä, ruoka tarjoiltiin lapsille pöytään. Kaikki maistelivat laatikoita ja kinkkua.

Kotkat liikkeellä joulukaupungissa!

Forumissa syömässä eväitä ja katselemassa kaikkea jännää!

 

Sitten kaikki eskarit pääsivät konserttitalolle, oikeaan konserttiin (avoimeen kenraaliharjoitukseen). Viimein istumassa omilla paikoilla.

 

Konsertti voi alkaa! Turun filharmoninen orkesteri esiintyy.

Perjantai alkoi nimiäisillä! Kotka sai kolme nimiehdotusta: Bumerangi, Kotokotka ja Booris. Sitten äänestettiin ja niin siinä kävi, että meillä on nyt BOORIS-kotka

Seuraavaksi yhdet synttärijuhlat.

Ja viikon päätteeksi joulujuhla harjoitukset!

Leena-ope kehui rauhallisesti paikoillaan istuvia lapsia ja epäili heitä jo koululaisiksi!