Matematiikkaa, Mustan kissan tapahtuma, kultakirjaimet….

Maanantai alkoi uudella laululla, joka sopii eskareitten suuhun!

Laulu SALAISEN MAAN uumenista.

Tässä sitä lauletaan ja lauletaan……

Lauluharjoitusten jälkeen osa leikkii ja osa maalaa viittaa tulevaa tapahtumaa varten, tyylejä on monia. Ohjeena ainoastaan, ettei maalata kuin seinää! Mitä ahaa-elämyksiä koimme, sinisestä ja keltaisesta tulee vihreää! Punaisesta ja sinisestä lilaa, mutta miten tehtäisiin limen vihreää? Joku keksi roiskuttaa väriä pensselistä, syntyi ihania pilkkuja…myös seiniin ja lattiaan. Ei haittaa!!

Tässä viitat kuivumassa kotileikissä, vasemmalla lähikuva pilkkuviitasta.

Sitten pitikin jo lähteä ulos puuhailemaan. Kura-ja sadetamineet päälle, kaikille!

Kotkat keksivät projektin: VESILIUKUMÄEN RAKENTAMINEN

Tarvittavat välineet varastosta esille. Yhteistuumin pitää ensin kerätä riittävä määrä vettä, työtä se vaatii, lapiolla ämpäriin ja kippaus kottikärryyn ja taas uusiksi!

Onneksi kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja tekijöitä on monta. Sitten seuraa veden kuljettaminen kottikärryillä ylämäkeen. Ei ole varaa loiskuttaa yhtään hukkaan!

Sitten valellaan liukumäki kuravedellä, ensimmäinen koeponnistaja on kavunnut jo valmiusasemiin ylös!

Vähän lisää vettä ( huomaa kun sitä valuu liukumäen nokalta alas, alakuva) Ja niin ensimmäinen rohkea saa tulla liukuen alas….kyllä oli nauru herkässä kaikilla! Onnistunut lasku!

Lisää vettä ja seuraava….. puuhaa riitti! Sitten kaikki märät tamineet pois ja kuivauskaappiin. Jokainen selvittää omat vaatteensa, toki aikuinen on apuna.

Sadepäivän kunniaksi leffa salissa. Samaan aikaan vaatteet kuivuvat kuivauskaapissa.

Pari innokasta askarteli karvamadon.

Tämä kaveri oli lennähtänyt meidän oksalle istuskelemaan tiistai aamulla. Munakin näyttää olevan oksan haarukassa. Tästä kuullaan vielä.

Tiistai aamuna: ”Me halutaan se kultakirjainlaulu!!” Niinpä laitettiin cd soimaan ja muutaman kuuntelukerran jälkeen sanoille voikin jo kääntää selän. ”Me osataan se!”

Jälleen askartelua tulevaa tapahtumaa varten: kissanaamio! Glitteriä ei säästelty!

Osa tekee älytaulutehtäviä, toisten askarrellessa ja sitten vaihto. PikkuMustikatkin pääsevät mukaan.

Ulos mennään vaikka sataakin! Jos hyppää 100 hyppyä yhteenmenoon, järjestetään juhlat! Ei onnistunut tällä kertaa, 90 meni rikki.

Peli- ja piirustushetki salissa.

Innokkaat siistijät kotileikissä. Kaikki on jo melkein tiptop! Kun tulin kuvaamaan, kuului pyyntö: ”Laita se sit blogiin!” Hei kotiväki, me osataan! Kaverusten karvamatokaverit odottelivat pehmoisella alustalla emäntiänsä.

Aasta se alkaa…. tehdään kirjaimia tikuista ja langasta.

 

sekä tietysti ihan kynällä ja paperilla.

PikkuMustikat nautivat puistoretkestä samaan aikaan.

     

Mitä ihmettä, mihin Kotkat ovat menossa? Riemukkaat moikkaamiset lähipuistossa!

Vasaramäen koululle, saliin. Jumppatunti. Isoa palloa kun pommittaa pikkupalloilla, se ei tule oman rajan yli…

MUSTAN KISSAN TAPAHTUMA….

Hämärässä salissa rytmiloruja, tanssia ja leikkiä, pimeässä alakerrassa taskulamppujen valossa etsimässä karanneita Salaisen Maan tyyppejä ja kirjaimia ja tavuja. Sai mennä myöskin paperivarastoon ja kokoushuoneeseen, joissa on oikeasti pilkkopimeää, ei ikkunoita. Alakerran ikkunat oli kaikki peitetty tunnelman saamiseksi.

 

Alakerran pimeässä…

Aika jännältä näyttää tuo talon pimeä  paperivarasto….ehkä sinne kuitenkin rohkenee…

Kuva ei kerro totuutta, kun on otettu salamavalolla  🙂

Samaan aikaan Mustikoissa aistituokio. Kaikilla on mukavaa.

Kultakirjaimet kiinnostavat pikkuMustikoitakin!

Jännittävän tapahtuman jälkeen ulkoilua, puistossa ja pihassa.

         Keinupolttis, mukavaa ajanvietettä!

       

Vauhdikkaan viikon päättää yhteiset toiveleikit omassa salissa. Prinsessahippaa, banaanihippaa, vessanpönttöhippaa, kukaan ei kuunteleä-leikkiä, susi-lammas-kivi-leikkiä, toffeeta, kuppoikakkuja ym. ja lopuksi rentouduttiin ”kalanruodossa” kuunnellen kaverin hengitystä ja tuntien miten oma pää siinä kaverin vatsalla nousee ja laskee.

 

Kunnes joku huomasi, että kaverin vatsa on niin tyhjä, että mun päähän sattuu. Niin jokainen sai ratkaista oman riimitehtävänsä ja ratkaisun keksittyään pääsi syömään…