Hyvetaitoja: rehellisyys. Salaisia valmisteluja

Maanantaina Kotkat lennähtivät kirjastoon. Hyvetaidoistamme ensimmäisenä käsiteltävä rehellisyys, rehellisesti palautettu aiemmin lainatut kirjat. Kävi vielä niin, että yksi lainaamamme kirja ei ollutkaan kirjautunut koneelle, joten ovella lähtiessä sitten hälytin alkoi piipittää…rehellisyys kunniaan. (ja tarkkaavaisuus)

Ja jälleen vietettiin synttäreitä. Kaikki yhdessä.

Kotkat askartelivat Salaisen maan juttuja…kaikki keskittyvät omaan työhönsä..

Tässä tuotokset:

Taikuri DEDEFILUKSEN taikasauvat ja oikealla itse taikuri. Nämä ovat esillä meidän ilmoitustaululla, käytävän varrella. Taikuri itse on esillä Kotkien huoneessa muiden Salaisen maan ystävien joukossa.

Toinen tämän viikon tutuksi tulleista Salaisen maan ystävistä: HIRVIÖ

LAPSET LEIKKIVÄT

Kotkat innostuivat leikkimään orpokotia. Leikki alkoi sisällä leikkiaikana, orpolasten vuoteet oli sijattu riviin lattialle. Laura toimi orpokodin johtajana, lasten pyynnöstä.  Ruokapöydässä  lapset marisivat kun ”taas” on ruoaksi sipulikeittoa! Lupasimme, että jos he syövät kauniisti, huomennakin saa sipulikeittoa. ”Saadaanko me joskus jotain muuta?” -kysyivät lapset. ”Kyllä jouluna saatte maksalaatikkoa, jos syötte kauniisti!” Sitten syötiin. Ja sitten orpokodin porukka lähti ulos….

PikkuMustikat muovailevat.

Kotkat osaavat hienosti ottaa ruokansa ”linjastosta”. Tavoiteemme on pitää jäteastia mahdollisimman tyhjänä, se toteutuukin. Jokainen osaa (ja opettelee) ottamaan sen verran, minkä jaksaa syödä.

Saimme Mustikoihin uuden hienon valopöydän, tässä testailua. Pakettiin kuului kauniit ”laavapötkylät”, joissa kauniit laavapallerot valuvat pikkuhiljaa alas, katseenvangitsijat tosiaan.

 

Älytaululla oli puolet Kotkista ja toinen puolikas ryhmästä vieraili alakerrassa Susien kanssa leikkimässä. Pallorataa ei meillä Kotkissa olekaan. Legotkin ovat ihan erilaisia alakerrassa =)

Kotkaneidit innostuivat pelaamaan Monopolia. Ihan keskenään peli hoitui.

Ja samaan aikaan tapahtuu älytaululla ja tapletilla.

Tässä kuulemma leikitään kotia, vauvakin kuvasta löytyy.

PikkuMustikat menivät metsään. Tässä rumpubändi harjoittelee.

Eväät kuuluvat aina asiaan. Nam!

Kotkat pelasivat säbää koulun salissa. Peliteema vaihtui lautapeleihin iltapäivällä. Alakerrasta on eilen saatu innostus Monopoli-peliin ja saimme sitten oman Monopolin Kotkille.

”Sateentekijät”, laulu ja leikki. Kalenterihetkellä parin kanssa leikitty.

REHELLISYYS, mitä se on? Pohdintaa, ehdotuksia, juttelua.

Asiat kirjoitettiin papreille muistiin.

Sitten olikin salaisten valmistelujen vuoro. Se aloitettiin mukavalla maalauspuuhalla. Kivasti kutitti jalanpohjaa, ja kämmentäkin. Siihen kuului myös lasten haastattelua. Enempää ei voi paljastaa tässä vaiheessa.

Keinupolttis on Kotkien mielestä mukava leikki.

Vielä viikon päätteeksi mukava jumppahetki ja lauluhetki: Ih-hah-haa…

ja alakuvassa merirosvobändin harjoitukset.

Pääkallojumppaa, hui! Pienet ja suuret aallot….

Näihin tunnelmiin…