VIIKKO 7 (12.2.-16.2.2018.)

Tämä viikko onkin ollut varsinaista juhlaa kun olemme juhlineet kolmet syntymäpäivät sekä keskiviikkona ystävänpäivää. Sankareiden toiveleikkejä ovat olleet Kurki ja sammakko sekä toffee.


Ystävänpäivänä annettiin myös viime viikolla askarrellut kortit kavereille, pohdittiin yhdessä millainen on hyvä ystävä ja opittiin uusi leikki Viimeinen pari uunista ulos.

Laskiaistiistaina kävimme tietysti laskemassa mäkea sekä luistelemassa. Päiväkodilla olikin sitten tarjolla perinteisesti hernekeittoa ja laskiaispullaa. Nam!

Pienryhmissä oli numero ja kirjainharjoituksia sekä suujumppaa.

Numeroita harjoiteltiin kuin koululaiset, monisteisiin piirtämällä ja kirjoittamalla. Tämän jälkeen tietysti päästiin leikkimään koulua.

Kirjaimissa harjoiteltiin oman nimen kirjaimien tunnistamista sekä A,S ja O kirjaimien ääntämistä. Lapset pääsivät myös juoksentelemaan kirjaimien perässä.

Suujumpassa leikittiin jälleen vedellä ja ilmapalloilla. Lapset pääsivät myös maalaamaan omat taideteoksensa pilleihin puhaltamalla.
Taideteokset löytyvät Mustikoiden maatila akvaarion yläpuolelta.

Perjantaina oli vuorossa taas lelu- ja leikkipäivä. Saimmekin mahtavia leikkejä aikaiseksi.

Ensi viikolla viettääkin suurin osa Mustikoista hiihtolomaa. Toivotaan siis että lomalaiset saavat nauttia vielä lumesta ja pakkasista ensi viikolla.

 

VIIKKO 5 (5.2.-9.2.2018)

Tämä viikko jatkui ihanissa lumisissa merkeissä. Lumileikit ja mäenlasku ovatkin olleet koko viikon puheenaihe. Tällä viikolla lapset pääsivät myös yllättämään hieman isomman synttärisankarin.
Pienryhmissä käsiteltiin tunteita ja turvataitoja.

Yhdessä ryhmässä pelattiin Laatupeli-nimistä peliä. Pelissä lapset saivat vastata aikuisen esittämiin kysymyksiin. Kysymykset liittyivät mm. itsetuntoon, vuorovaikutukseen ja turvataitoihin (Mistä asiasta olet iloinen? Olet yksin kotona, kun ovikello soi, avaatko oven?) ja arkipäivän asioihin (Tuletko mielelläsi päiväkotiin? Onko mukava mennä ulos joka säällä?)

Toisessa ryhmässä askarreltiin ystävänpäiväkortteja, jotka annetaan ystävänpäivänä Mustikkaryhmän lapsille. Lapset pääsivät pitkästä aikaa maalaamaan vesiväreillä. Askartelimme myös viikon eläimen  poron ja lapset saivat harjoitella saksien käyttöä hieman haastavammin.

Kolmannessa ryhmässä käsiteltin tunteita kuten iloa ja surua. Katsottiin pieni nukketeatteriesitys siilistä, peurasta ja siilin pikkusiskosta.
Peilin edessä harjoiteltiin omia ilmeitä, miltä näyttää iloisena ja miltä näyttää surullisena.

Keskiviikon jumppa sujui Frozenin tahdissa kun leikittiin jäisiä leikkejä, rakennettiin mielikuvitus lumiukkoja ja tanssittiin revontulitanssia. Huhuiltiin pöllöinä ja möngittiin matojen lailla maata pitkin. Keskiviikkona sekä perjantaina kävimme myös luistelemassa ja taidot ovatki parantuneet huimasti talven aikana!

Sanomalehtiviikko (29.1.-2.2.2018)

Sanomalehtiviikolla osa lapsista saivat olla vastuussa blogin sisällöstä. Tässä tulee heidän kertomanaan Mustikoiden viikko:

Maanantaina osa lapsista haastatteli keittiön miestä ja päiväkodin johtajaa. Osa teki lehteen sivuja ja harjoitteli oma nimeä.

Tämän viikon mustikkaeläin oli orava. Katsoimme myös hauskan videon oravista.

Tiistaina haastateltiin Kirsikka ryhmän aikuista ja laitoshuoltajaa. Lehteen liimattiin erilaisia ala- ja yläkäsitteitä mm. eläimiä ja vaatteita.

Keskiviikkona jumpassa oli sanomalehtisotaa, miekkailua, karatea ja lyötiin hernepusseja sanomalehtimailalla. Askarreltiin oravat opiskelijan kanssa.

Torstaina lehteen tehtiin säätiedotus ja haastateltiin talonmiestä ja yhtä eskarilaista sekä kirjoitimme blogin.

Perjantaina olimme pulkkamäessä nauttimassa ihanasta lumisesta ulkoilusta. Aamupiirissä saimme viimeistä päivää olevalta opiskelijalta lumiukot ja katsoimme Mustikka Uutiset.

Blogista vastuussa tällä viikolla:

VIIKKO 4 (22.-26.2.2018)

Alkuviikko jatkui lumisissa merkeissä ja pääsimme vielä nauttimaan hetken ihanasta pakkasesta sekä lumileikeistä. Osa lapsista pääsi jatkamaan luisteluharjoituksia ja lumiukkojakin kerettiin tekemään, vaikkakin pienoiskoossa.

 

 

Pienryhmissä päästiin harjoittelemaan oman nimen ensimmäistä kirjainta. Taiteiltiin kirjain paperille ja pohdittiin mitkä asiat alkavat sillä oman nimen ensimmäisellä kirjaimella.

Toisessa pienryhmässä harjoiteltiin numeroita ja opeteltiin kelloa. Vauhtivarvastakin päästiin kokeilemaan ja harjoiteltiin laskemista laskemalla eläimien lukumäärää.

Kolmannessa pienryhmässä päästiin tekemään suujumppaa. Puhallettiin pillillä veteen kuplia, liikuteltiin pillin avulla paperinpalasia ja puhallettiin höyheniä.

Perjantaina olikin vuorossa oman lelun päivä ja lapset pääsivät toteuttamaan lempileikkejään.

Tämän viikon mustikkaeläin olikin kettu ja lapset pääsivät askartelemaan omat kettunsa ikkunalaudalle.

Tällä viikolla ja ensiviikolla matkassa on mukana opiskelija, joka toteuttaa omia tuokioita lasten kanssa.

Aurinkoista viikonloppua!

VIIKKO 3 (15.–19.1.2018)

Viime viikko alkoikin ihanasti pakkasen saapuessa. Kelit hellivät meitä niin paljon että pääsimme luistelemaan monena päivänä ja aikamoisia tulevia Selänteitä ja Korpia meillä kyllä on.

 

Pienryhmissä päästiin harjoittelemaan kierrätystä.

Pohdittiin mitä roskia kuuluukaan laittaa polttokelpoiseen jätteeseen ja minne ne muut sitten menevät. Tämän jälkeen lapset pääsivät leikin varjolla harjoittelemaan jätteidenlajittelua. Roska-autokin jäi leikkeihin loppuviikoksi.

Toisessa pienryhmässä vuorossa olikin ruokapyramidin tutkiskelua ja lautasmallin harjoittelua.

Mietittiin mitä ruokia kuulu syödä eniten ja mitä sitten ovat ne ”sattumat” joita syödään kaikkein vähiten.

Lapset pääsivät toteuttamaan oman lautasmallinsa ja piirsivät mitä ruokaa haluaisivat eniten laittaa sinne. Näitä tehdessä monen suusta alkoi kuulua ”Mulla on jo nälkä.”

 

Viime viikolla jokainen pienryhmä pääsi myös vuorollaan retkelle lähikirjastoon. Kirjastossa keskusteltiin siitä miten siellä kuuluu käyttäytyä, mitä kirjastossa saa ja ei saa tehdä. Sen jälkeen tietysti luettiin kirjoja sekä lopuksi jokainen sai lainata yhden oman kirjan päiväkotiin.

 

Tällä viikolla aloitimme myös viikon Mustikkaan tutustumisen. Joka viikko tutustumme yhteen lapseen sekä hänen itse valitsemaansa eläimeen mm. harjoittelemalla eläimen viittoman. Tämän viikon viittomana oli pöllö. Viikon mustikka piirtää myös itsestään kuvan joka on nähtävissä eteisen väliovessa.

 

Toivotaan että pakkaset jatkuvat ja saame nauttia talvisista keleistä vielä pitkään!

 

Viikko 2 (8.-12.1.2018)

Vuosi 2018 ja ensimmäinen toimintaviikko alkoivat uusilla pienryhmillä. Pienryhmätoimintaa on kolmessa ryhmässä ja kolmena päivänä (maanantaisin, tiistaisin sekä torstaisin). Jokainen ryhmä kiertää viikon aikana jokaisen toiminnan ja näin kaikilla on mahdollisuus osallistua kaikkeen.

Tällä viikolla vuorossa oli lasten ensiapua lääkärileikin avulla. Lapset pääsivät harjoittelemaan lääkäriin soittoa sekä hoitamaan loukkaantuneita ja sairastuneita potilaita.

 

Toisessa toiminnassa oli vuorossa ravintolaleikkiä. Lapset saivat itse askarrella omat menunsa, jonka jälkeen harjoiteltiin ruoan tilausta ja muuta ravintolakulttuuria. Halukkaat saivat myös toimia tarjoilijoina.

Kolmannessa ryhmässä leikittiin kotileikkiä. Kaupassa käymistä, kokkailua ja lapsien lähettämistä kouluun.

Keskiviikkona pääsimmekin hikoilemaan nassikkapainin merkeissä, tätä vauhtia lapsista saadaan painin ammattilaisia.

Perjantai käytettiin pienissä porukoissa leikkimiseen. Osa kotileikissä/lääkärileikissä, toiset leikkimässä eläimillä viidakkoäänien johdattelemana ja loput junarataa rakentaessa.

Hyvää alkanutta vuotta!

Viikko 51 (18.-22.12.2017)

Tämä Maanantai aloitettiin retkellä puistoon leikkimään ja kun sieltä tulimme niin mietimme mitä leikittäis ja sitten olikin loppu aamupäivä leikkimistä 🙂 kivoja leikkejä oli lapsilla ja niitä jatkoimme sitten lounaan ja lepohetken jälkeen 🙂

Tiistaina jatkoimme leikkejä osa leikki kotileikissä, osa eläimillä tai legoilla ja osa oli sitten salissa leikkimässä…

Keskiviikkona meillä oli heti aamusta pikkujoulut yhdessä Kirsikoitten kanssa salissa ja jonka jälkeen lähdimme puistoon leikkimään ja kun sieltä tulimme niin vietimme jälleen yhden Mustikkalapsen synttäreitä 🙂

Torstaina lähdimme toiseen puistoon leikkimään joten tämä viikko meni puistoilessa 🙂

Puistosta kun saavuimme takaisin päiväkotiin niin meillä oli vuorossa aamupiiri ja sen jälkeen aloimme leipomaan pullia 🙂 tulikin hienoja ja herkullisia 🙂

Perjantaina ulkoilimme, leikimme ja vietimme jälleen synttäreitä 🙂 Myös Joulupukki kävi kurkkaamassa 🙂 Mukavan rentopäivä ja tästä lähdemme joululomalle 🙂

 

Hyvää joulua ja Onnellista uuttavuotta 2018 kaikille !! 🙂

 

 

 

Viikko 50 (11.-15.12.2017)

Maanantaina lähdimme käymään puistossa leikkimässä ja sen jälkeen meillä alkoi mustikoissa joulukorttipaja jossa teimme joulukortteja ja kyllä niistä tulikin hienoja 🙂

Tiistaina lähdimme kauheassa lumipyryssä Turun keskustaan käymään. Siellä katselimme näyteikkunoita kun niihin oli tehty joulumaisemia, käytiin silloilla kuuntelemassa musiikkia ja katsomassa mitä niihin oli tehty ja tietenkin laitoimme joulukortit postiin että kerkeävät ennen joulua perille 🙂

Keskiviikkona kävimme ensimmäisenä happihyppelyllä ulkona ja sitten alkoi harjoitukset illan joulujuhlia varten 🙂 Harjoitukset sujuivat hyvin ja myös illalla esityksen sujuivat hienosti ja oli erittäin mukava tunnelma 🙂

Torstaina puuhaillimme jouluisia eskari/viskari tehtäviä.

Perjantaina lähdimme taas reissuun kun tällä kertaa vuorossa oli Joulukirkko joka pidettiin Henrikinkirkossa.

Viikko 49 (4.-8.12.2017)

Maanantaina saavuimme päiväkotiin viikonlopun jälkeen pirteinä ja iloisina. Tänään meillä oli joulukalenterin toinen luukku aukaistavana ryhmässä ja sen jälkeen meillä oli kynttilän askartelua jonka jälkeen pääsimme leikkimään. Pääsimme myös maalaamaan salin ikkunaan suomen lipun kuvan.

Tiistaina vietimme Itsenäisyyspäivä juhlia yhdessä kirsikoitten kanssa salissa. Söimme myös yhdessä isossa suomen lipun muotoisessa ruokapöydässä.

Katsoimme ja kuuntelimme myös J.Sibeliuksen Finlandi musiikkia,

Mustikat Itsenäisyyspäivän vietossa.

Mustikka aikuisetkin oli pistänyt parasta päälle 🙂

Torstaina palailimme Itsenäisyyspäivän vietosta takaisin päiväkotiin ja kävimme Henrikinkirkossa Suomi100- näyttelyssä ja sen jälkeen vielä puistossa leikkimässä.

Perjantaina mietimme että kuka on J.Sibelius ja mitä hän on oikein tehnyt.

Viikko 48 (27.11-01.12.2017)

Maanantaina meillä oli jälleen musiikkihetki ja vähän erilainen, paljon leikkejä ja tuli myös videolta ohjeita musiikin tahdissa 🙂

Tiistaina vietimme synttäreitä ja leikittiin ja lauleltiin.

Keskiviikkona harjoittelimme salissa joulujuhlia ja jumppasimme sen jälkeen.

Torstaina meillä oli ihan vaan leikkipäivä ja leikimme.

Perjantaina lähdimme taas käymään liikunnan ihmemaassa leikkimässä.