KESÄ

Nauti uusia perunoita ja voita,
mansikoita ja makkaroita.
Tee saunaan tuore vasta,
varpaat veteen kasta.
Hakkaa liiteriin halkoja,
oio nurmikolla jalkoja.
Ihastele poutapilviä,
siristele auringossa silmiä.
Haista kesän tuoksut,
unohda turhat juoksut.
Muista paljon lekotella,
laiturilla elämää hekotella.
Mieti kivoja juttuja,
tapaa ystäviä ja tuttuja.
Älä murehdi ötököitä,
vietä ihania kesäöitä!

HYVÄÄ KESÄÄ

TOIVOTTAA ISOT JA PIENET MUSTIKAT

VIIKKO 13 (26.-29.3.2018)

Tällä viikolla pienryhmissä on päästy jälleen tunteiden maailmaan, jumpattu suutamme ja leikitty kotileikissä.

Tiistaina juhlittiin syntymäpäiviä ja leikittiin monesti Kurki ja Sammakko-leikkiä.

Keskiviikkona askarreltiin viikon eläin ampiainen sekä teimme salissa kehontuntemusharjoituksia.

Nelipäiväinen viikko sujui aurinkoisissa merkeissä!

Aurinkoista pääsiäistä!

VIIKKO 12 (19.-23.3.2018)

Viime viikko sujahti ohi pelailujen ja leikkien parissa.

Askartelimme myös aiemmin istutettuihin pääsiäisruohoihin puput.

Tiistaina kävimme seuraamassa hienoa pääsiäisvaellusta Henrikinkirkolla ja lopuksi saimme vielä herkullisia viinirypäleitä.

Juhlistimme myös syntymäpäiviä postelijoonin johdolla.

Keskiviikon lastenkokouksessa saimme selville myös uudet pienryhmämme.
Ryhmät saivat valita omat nimensä ja demokraattisten vaalien jälkeen nimiksi valikoituvat: Thorit ja Batmanit.
Tositoimiin päästään näissä ryhmissä pääsiäisen jälkeen.
Kokouksessa lapset pääsivät myös suunnittelemaan tulevia kevätjuhliamme. Nähtäväksi jää millaisia hienoja esityksiä on luvassa!

 

 

VIIKKO 11 (12.-16.3.2018)

Viikolla 11 pienryhmissä oli vuorossa taas tunteiden käsittelyä, kielellisiä harjoituksia ja hienomotorisia harjoituksia. Opittiinpas uusi (joillekkin entuudestaan tuttu) laulu Aa ram sam sam.

Keskiviikkona jumpassa tasapainoiltiin ja perjantaina oli vuorossa tuttuun tapaan leikkipäivä.

 

VIIKKO 10 (5.3.-9.3.2018.)

Pakkanen on lauhtunut ja ihanat ulkoilukelit jatkuvat. Viikolla 10 pienryhmissä päästiin sukeltamaan numeroiden, kirjaimien ja hygienian pariin.

Askartelimme myös viikon eläimen hirven jälkiä, vahaa ja vesivärejä käyttäen.

Perjantaina aamupiirissä saimme kaikki vielä diplomit hyvin suoritetusta käsienpesuharjoituksista sekä koko ryhmämme sai oman diplominsa.
Hyvä Mustikat!

 

VIIKKO 9 (26.2.-2.3.2018.)

Hurrrrjan kylmä viikko on tuonut mukanaan lasten paljon toivomaa leikkiaikaa sisätiloissa. Saimme myös lainaan mielenkiintoisen kirjan Lihakset, luut ja muut jota isommat tutkivat innolla loppuviikosta.

Pienryhmissä oli viime viikon eläimen mäyrän askartelua, Laatupelin pelaamista (samalla tunne- ja turvataitoja) sekä puhuttiin erilaisista tunteista ja lapset harjoittelivat omia ilmeitään tiettyjen tunteiden kautta.. Lapset ihastuivat kirjaan jossa seikkailee pieni pitkähäntäinen Piki, joka käy kirjan edetessä läpi monia tunteita.

Keskiviikkona pääsimmekin sukeltamaan liikunnassa salibandyn maailmaan. Onhan ryhmässämme oma salibandyvalmentaja, joten pitihän sitä hyödyntää. Lapset pääsivät pelaamaan ja muistoksi saivat omat peliliivit sekä pienemmät saivat vielä pallonkin. Keskiviikkona juhlimme myös syntymäpäiviä.

Tämän viikon eläimenä oli karhu. Harjoittelimme taas uuden eläinviittoman sekä olemme pitkin viikkoa tutustuneet kyseiseen eläimeen. Keskiviikkona maalasimme omat karhut jotka pääsevät taas näytille käytävän seinälle.

Perjantaina lähdimme uhmaamaan kovaa pakkasta ja tallustelimme porukalla liikkunan ihmemaahan. Saimmekin aikaiseksi mahtavia liikuntaratoja ja palloleikkejä.
Pitäähän myös liikunnan lomassa välillä nostaa jalat ylös ja nautiskella.

Aurinkoista viikonloppua!

VIIKKO 7 (12.2.-16.2.2018.)

Tämä viikko onkin ollut varsinaista juhlaa kun olemme juhlineet kolmet syntymäpäivät sekä keskiviikkona ystävänpäivää. Sankareiden toiveleikkejä ovat olleet Kurki ja sammakko sekä toffee.


Ystävänpäivänä annettiin myös viime viikolla askarrellut kortit kavereille, pohdittiin yhdessä millainen on hyvä ystävä ja opittiin uusi leikki Viimeinen pari uunista ulos.

Laskiaistiistaina kävimme tietysti laskemassa mäkea sekä luistelemassa. Päiväkodilla olikin sitten tarjolla perinteisesti hernekeittoa ja laskiaispullaa. Nam!

Pienryhmissä oli numero ja kirjainharjoituksia sekä suujumppaa.

Numeroita harjoiteltiin kuin koululaiset, monisteisiin piirtämällä ja kirjoittamalla. Tämän jälkeen tietysti päästiin leikkimään koulua.

Kirjaimissa harjoiteltiin oman nimen kirjaimien tunnistamista sekä A,S ja O kirjaimien ääntämistä. Lapset pääsivät myös juoksentelemaan kirjaimien perässä.

Suujumpassa leikittiin jälleen vedellä ja ilmapalloilla. Lapset pääsivät myös maalaamaan omat taideteoksensa pilleihin puhaltamalla.
Taideteokset löytyvät Mustikoiden maatila akvaarion yläpuolelta.

Perjantaina oli vuorossa taas lelu- ja leikkipäivä. Saimmekin mahtavia leikkejä aikaiseksi.

Ensi viikolla viettääkin suurin osa Mustikoista hiihtolomaa. Toivotaan siis että lomalaiset saavat nauttia vielä lumesta ja pakkasista ensi viikolla.