Kevätretki Ruissaloon

Toiseksi viimeisellä eskariviikolla retkeilimme Ruissaloon. Ohjelmassa oli:

 • Bussimatkailua
 • Leikkiä ja evästämistä Saarronniemen kärjessä
 • Kahlailua ja lounastaminen Saarronniemen rannalla
 • Jätskien kanssa herkuttelua Villa Saarossa
  • (Kiitokset vanhempaintoimikunnalle jätskirahoista!)
 • Pihaleikkejä nurmikentällä
 • Bussimatkailua

Päivä oli suorastaan upea ja eskarilaiset olivat innoissaan retkestämme. ”Tämä on paras kevätretki ikinä!” joku eskarilainen hihkui posket punaisena leikkiessämme pihaleikkejä.

Tämän postauksen myötä kettujen blogi sulkeutuu. Ihanaa kesää kaikille!

Keltainen toukokuu!

Toukokuu on jo pitkällä ja eskarin loppu lähestyy… Tässä kuussa olemme ehtineet jo vaikka mitä, ja edessä on vielä eskarin jännittävä kevätjuhla! Juhlassa esitämme näytelmämme Ketut ja Metsästäjät, joka on ryhmän lapsien yhteisen leikin inspiroimana lasten saduttama tarina villeistä ketuista ja ystävällisistä metsästäjistä. Esityksestä ja juhlasta tulee varmasti hieno!

Dinosaurus maailmalla

Tutustuimme Hermanni-Dinosaurukseen (Herman the Dinosaur) opetellessamme sanomaan englanniksi oman nimemme. Hermanni kävi myös kertomassa eräällä salituokiollamme, että hän aikoo lähteä reissuun. Ei aikaakaan, kun eskarille ilmestyi kirjekuori. Hermanni lähetti kirjeen Australiasta!

Kortin myötä katselimme videon Australiasta, tutkistelimme karttaa ja keskustelimme Australian eläimistä. Seuraavalla viikolla kirje tuli Japanista! Tällöin tutkimme jälleen karttaa, katselimme videota ja innostuimme kirjoittamaan oman nimemme japanin kielelisillä merkeillä.

Sittemmin kirjeitä on tullut Etelä-Afrikasta (tutustuimme eläimiin), Saksasta (tutkimme Saksan karttaa tarkemmin, mitkä ovat kaupunkeja ym. sekä harjoittelimme kiittämään saksaksi) ja Meksikosta.

Meksikon kirjeen myötä pohdimme miten kertoisimme ulkomailta tulevalle ihmiselle Suomesta, ja lapset tekivät aiheesta myös pienen parityön. Lähetimme myös kysymyksiä Anni-open meksikolaiselle ystävälle, ja saamme varmaankin pian kuulla vastauksia siitä, millaista Meksikossa asua!

Hermanni on lupaillut palaavansa kotiin pian, ennen eskarin loppua! Mistäköhän viimeinen kirje mahtaa tulla?

Pääsiäisen puuhia

Pääsiäisen ympärysviikoilla olemme ehtineet monenlaista! Olemme perehtyneet numeroihin, saaneet eläinprojektimme päätökseen, tutkineet taidetta, harjoitelleet koodaamista, askarrelleet, opetelleet tupsun tekemistä, solmineet solmuja ja rusetteja, kirjoittaneet japaniksi, katselleet videoita Australiasta… Eskaripäivien aikana ehtii monenlaista! Alla kuvia toiminnastamme.

Kulttuuria keväässä

Olemme päässeet nauttimaan kulttuurista viime viikkoina. Ohjelmassa ovat olleet:

Sirkustaidetta Kai Kuutamon Matkalaukku – Sirkuksen vieraillessa esikoulullamme. Kai oli taitava jonglööri, ja näimme myös Seppo-possun hienon lentotempun. Kiitos vanhempaintoimikunnalle tästä elämyksestä!

Kirjastovierailua Kirjastokurssin muodossa. Tutustuimme eskarien lähikirjastoon kirjastonhoitajan opastuksella. Pääsimme ”junamatkalle” halki kirjaston eri pisteiden ja mietimme, miten kirjastossa kuuluu käyttäytyä.

Taidemuseovierailu Turun taidemuseon Neljä elementtiä -kokoelmanäyttelyyn. Pääsimme kiertelemään taidemuseon peruskokoelmaa ja tutustuimme myös tilateokseen, jossa kasvit vihersivät. Museoreissu meni hienosti, eskarit kuuntelivat kiinnostuneina ja viittasivat reippaasti, jos jokin asia tuli mieleen.

 

 

Eskarin koulupäivä

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä vietettiin eskarien paljon odottamaa ”oikeaa koulupäivää”. Koulupäivän aikana opiskelimme muutamaa ainetta, kävimme välitunnilla ja lisäksi järjestimme eskaritilan hieman perinteisemmän luokan näköiseksi. Lapsista päivä oli hauska, jokainen löysi oppiaineista jonkin lempparin. Joitankin mietitytti, miksi välitunnit ovat niin lyhyitä. Kevään tehtävä lienee keksiä lyhkäisiä välituntileikkejä ensi syksyä varten!

 • Matikan tunnilla kertasimme numeroita ja harjoittelimme pieniä yhteenlaskuja.
 • Äidinkielen tunnilla luimme tarinan Pekka Töpöhännästä ja keskustelimme erilaisuudesta. Teimme myös kirjaintehtävän.
 • Ympäristötiedon tunnilla jatkoimme eläinprojektiamme ja teimme eläinhaastattelut kahdelle ryhmälle: kuulimme huuhkajan ja ketun elämästä lasten itse kertomana ja selvittämänä.
 • Englannin tunnilla tapasimme Hermanni-dinosauruksen, jonka kanssa opettelimme tervehtimään ja kertomaan oman nimemme englanniksi. Laululeikimme myös muutamia tuttuja lauluja englanniksi.

Eläintutkimusta ja kevään saapumista

Aurinkoinen tervehdys!

Viime viikkoa vietimme eläinteeman parissa. Aiheenamme on tiedonhaku, ja jokainen kettu tekee oman pienen eläintutkimuksensa. Eläimistä etsitään ja kerätään tietoa kirjoista ja open avulla internetistä. Eskarit ovat selvästi innostuneet eläinten tarkastelusta – eivätkä meinanneet malttaa lopettaa tutkimuksensa puuhastelua.

Eläinteemaa on myös lähestytty metsä-aiheisen maalaustyön ja Ö-kirjaimen käsittelyn muodossa. Olemme myös leikkineet sisiliskohippaa, arvuutelleet eläimiä, pohtineet eri eläinten kokoja ja näytelleet eläimiä. Leikin lomassa olemme seurailleet netin livekameroiden avulla mm. kyyn ja ilveksen liikkeitä luonnossa.

Eläinteema jatkuu ensi viikolla, ja pääsemme myös esittelemään toisillemme eläinprojektimme.

Teemme eskarilla myös omaa kevätseurantaamme: jokainen saa itse tarkkailla ympäristöään ja kirjoittaa nimensä alle, kun on havainnut sarakkeen kevään merkin. Viime päivinä ruudukot ovat täyttyneet nimistä!

Mukavia kevätpäiviä!

Tutkimusmatka sanomalehtien maailmaan

Sanomalehdestä on moneksi! Viikolla 11 saimme Turun Sanomilta kolmena päivänä lehtilähetyksen. Pääsimme jokainen lehteilemään omaa lehteämme ja tutkimaan, mitä kaikkea sanomalehdestä löytyykään! Etsimme lehdistä kirjaimia ja numeroita, toimimme itse sanomalehtitaiteilijoina ja kirjoitimmepa uutisenkin satuaamusta kirjastolla.

Sanomalehdestä syntyi myös muuta: vaatteita, rusetteja, taideteoksia ja materiaalia salin leikkihetkelle. Alta näet kuvia sanomalehtihetkistämme!

Helmi-Maaliskuun ohjelmaa

Talvi rientää! Tässä päivityksessä on kokoelmaerä kuvia helmi-maaliskuulta! Ohjelmaa onkin näköjään riittänyt!

Uimakouluterveiset!

Uimakoulua jännitettiin ja odotettiin koko alkukevät. Hiihtoloman jälkeen koitti viimein uintien aika!

Ryhmiä sekoiteltiin hieman parhaan mahdollisen uimakokemuksen takaamiseksi: lapset viettivät innoissaan aikaa uudenlaisissa porukoissa ja saivat myös uusia leikkikavereita. Uimakouluun kuljettiin bussilla (lapsia piti herätellä tuon tuosta pitkällä, 35min kestävällä bussimatkallamme!) ja matkat sujuivat mallikkaasti.

Uimakoulussa opettaja oli mukava ja pääsimme tekemään kaikenlaista. Opettelimme mm. seuraavia juttuja:

 • Kuplien puhaltaminen
 • Potkut
 • Pään veteen kastaminen
 • Sukeltaminen
 • Tähtikellunta
 • Kilpikonnakellunta
 • Mahallaankellunta
 • Myyräuinti
 • Selkäuinti

Lisäksi leikimme hauskoja hippoja, saunoimme ja evästimme Epithian aulassa. Koko viikko oli mukavaa vaihtelua eskarin arkeen, ja MILLAISIA UIMAREITA MEIDÄN ESKARIT OVAT! Alla näet kuvia Annin ja Leenan uimaryhmien uintikerroilta.