Ihmeellinen avaruus

Merkurius, Venus, Maa sekä Mars,

Jupiter ja Saturnus, Uranus ja Neptunus,

Kaukaisin on Pluto, jääplaneetta!

Tammikuussa olemme tutustuneet avaruuden ihmeisiin. Olemme eskarituokioissa katselleet Paxi-videoita, joissa avaruusolio Paxi kertoo meille aurinkokuntamme ja avaruuden ilmiöistä (Planeetoista, komeetoista, vuodenajoista maapallolla, siitä onko avaruudessa elämää). Avaruus herättää ketuissa paljon pohdintaa ja kysymyksiä. Olemme askarrelleet aurinkokuntammë ja harjoitelleet planeettojen nimiä yllä olevan laulun avulla.

Retkellä Tuorlan observatorioon näimme ja kuulimme jännittäviä asioita avaruudesta.

Keskiviikkona vietimme 100-eskaripäivän kunniaksi lelupäivää. Toiveena oli, että jokainen toisi jonkun hahmon eskarille. Lelupäivänä suunnittelimmekin sitten leluillemme omat planeetat! Ketut keksivät myös muuta mukavaa puuhaa leluinensa!