Tammikuussa kelloja katsellaan…

… kirjaimia kummastellaan ja taidetta tehtaillaan!

Tammikuun eskarituokiot ovat lähteneet liikkeelle upeasti. Eskarilaiset istuvat aamupiirissämme jo kuin koululaiset konsanaan. Jokainen saa aamupiirissämme olla vuorollaan apuopettajana, eli hoitaa koko aamupiirin läpi vetämisen. Kaverit viittaavat innokkaina, kun opena onkin eskarilainen!

Taiteilemme talven kunniaksi myös vuodenaikaan liittyviä teoksia ja olemme ryhtyneet ompelupuuhiin – harjoittelemme kissa-ompelutyöllä laudeliinojamme varten neulan käsittelyä.

Kirjainten käsittely jatkuu Salaisen maan tarinoiden kautta. Viime viikon kirjainta, Ä-kirjainta, tutkimme leikkaamalla sanomalehdistä löytämiämme Ä-kirjamia. Jotkut innostuivat jopa kisaamaan, montako pystyy löytämään (erään eskarin vihossa on nyt 30lehdestä leikattua kirjainta… Kirjain sai olla myös A, mutta piti muistaa itse lisätä pisteet!)

Eskarituokion aiheinamme ovat kello, aika ja avaruus, joiden parissa viihdymme vielä lähiviikkoina. Olemme askarrelleet omat kellomme, harjoitelleet niiden viisarien siirtelyä ja miettineet vuoden aikoihin liittyviä tekemisiä. Ruokapöytäkeskusteluissa olemme pohtineet avaruuteen matkaamista, onko avaruudessa muuta elämää? Miksi kaikkialla ei ole aina kesä? Odotamme jo huomisen retkeä tähtitorniin innolla.