Ensiapukoulutusta Syreenin yksikössä

Viime viikolla järjestettiin yläkoulussa ensiapukoulutuspäivä oppilaille.

Ensiapupäivä oli toivottu, ideoitu ja rahoitettu Vasaramäen yläkoulun oppilaskunnan toimesta. Päivä järjestettiin yhteistyössä Turun Ammattikorkeakoulun ensihoidon koulutusohjelman kanssa, josta tuli ensihoidon opiskelijoita kouluttamaan oppilaille ensiaputaitoja. Päivän toteutusta oli tukemassa myös Terveystalo, joka lahjoitti oppilaiden käyttöön sideharsorullat käytännön harjoittelua varten.

Luokat kiersivät opettajien kanssa rasteja, joiden aiheina olivat liikuntavammat, elvytys, verenvuodot, tajuttoman kohtaaminen sekä hätäpuhelu. Oppilaat saivat päivästä rastipassin, joka toimii myöhemmin myös todistuksena ensiapukoulutuksesta.

Oppilailta tulleen palautteen mukaan päivä oli onnistunut,  ja jotain uutta tietoakin jäi korvan taakse.

”Jäi hyvät fiilikset koska rastien vetäjät olivat hauskoja ja hyviä. Opin myös hyödyllisiä taitoja toivottavasti en joudu kuitenkaan käyttämään niitä.” 7. lk oppilas

”Tosi kivat ja oli todella hyödylline! :D” 8. lk oppilas

IMG_8230

Anne-nukkea auttamassa elvytysrastilla

IMG_8196

Päivä aloitettiin ja lopetettiin yhteisesti poikien salissa.

IMG_8224

Myös liikuntavammojen ensiapua käytiin läpi ja harjoiteltiin käytännössä lahjoitettujen harsojen avulla.

IMG_8210

Mitä tehdä kun kohtaat tajuttoman henkilön?

Oppilasparlamentti mukana koulun arjen päätöksissä – sisävälitunnit

Pitkin talvea on käytävillä kuulunut toiveita siitä, että ainakin jonkin välitunneista saisi viettää sisällä. Piha ei tällä hetkellä varsinaisesti kutsu toimintaan ja kelitkin ovat olleet ajoittain sisätila-aktiviteetteihin kannustavia. Kissa-hiiri -leikki auloissa opettajien ja oppilaiden välillä on saanut koomisiakin piirteitä, kuten myös välipalavälkkä, jossa viisi oppilasta on jakanut yhtä elovenakeksiä saadakseen olla sisällä. Toisella puolella vaakakupissa ovat tietenkin mm. raittiin ilman ja työskentelyn välissä pidettyjen reippaiden taukojen edut.

Maanantaina 14.3. oppilasparlamentin kokouksessa käsiteltiin sisävälituntiasiaa rehtorin aloitteesta. Keskustelun tuloksena päätettiin kokeilla sitä, että iltapäivän välipalavälitunnilla ei tarvitse mennä ulos. Toiveena on, että sisällä olon salliminen ainakin rauhoittaa välipalan mukavaksi ruokailuhetkeksi. Sisävälitunnin sujumista seurataan seuraavien viikkojen aikana.

Oppilaiden osallisuutta edistävästä toiminnasta raportoi: Kouluyhteisöohjaaja Anna

Shakkikerholle uusia välineitä oppilasparlamentin avustuksella

Vasaramäen yläkoulun oppilasparlamentti vastaanotti avustusanomuksen uusien pelilautojen ja -nappuloiden hankkimiseksi. Hakemus käsiteltiin oppilasparlamentin kokouksessa ja avustus päätettiin myöntää shakkikerholle, joka kiitti oppilaskunnan edustajia uusista välineistä.

*********

Me shakkikerhon pelaajat haluaisimme kiittää meidän koulun ihanaa Oppaa saamistamme laudoista ja pelinappuloista. Niillä pelaaminen on luksusta ja parempia ei oltaisi voitu toivoa.

Täällä on aina kovat kilpailut meneillään! Tervetuloa mukaan!

-Jani Heikkilä ja Vitalik Niemi

Shakkik2

Shakkik3

Shakkik1

 

Vasaramäen yläkoulun blogi avattu!

Hei kaikki Vasaramäen oppilaskuntaan kuuluvat, yhteistyökumppanit ja kotiväki!

Tämän blogin tarkoituksena on toimia koulun nuorten osallisuutta edistävänä viestintäkanavana, johon oppilaat itse tuottavat materiaalia. Toisena tarkoituksena on tehdä näkyväksi koulussa tehtävää työtä dokumentoimalla esimerkiksi koulun projekteja, ryhmätöitä ja tapahtumia. Blogitekstien tuottamisen sivutuotteena pääsee harjoittelemaan vaikka itseilmaisun ja mediassa toimimisen taitoja.

Minä, Vasaramäen yläkoulun kouluyhteisöohjaaja, toimin blogin koordinaattorina. Kaikki halukkaat bloggailijat olkaa minuun yhteydessä!

Tervetuloa mukaan!

t.Anna