Eskareiden kesä

Vaikka kevätjuhlat on pidetty ja suurin osa esikoululaisista lähetetty kesälomille, osa jäi vielä kesäksi päiväkotiin. Muutimme eskarilaisten kanssa kesäkuuksi naapuritaloomme eli ns. alataloon ja se onkin ollut erityisen jännittävää. Sieltä löytyi heille paljon uusia leluja, pelejä ja tavaroita ja niillä syntyikin mukavia uusia leikkejä.
Kesän aikana olemme tehneet retken Varissuon kirjastoon
ja olemme askarrellut muun muassa leppäkertut joiden avulla lapset voivat harjoitella ’kymppipareja’ (kaksi numeroa jotka yhteenlaskettuna tekevät yhteensä 10).
Kävimme retkellä Kuralan kylämäessä. Siellä näimme lampaita, kanoja, kukon ja hevosia. Lampaita saimme myös rapsutella. Lisäksi kävimme Iso- Kohmon talossa sisällä. Siellä emäntä kertoi meille 50-luvun kodeista. Hän kertoi miten puuhelloissa tehtiin ruokaa ja miten taloissa oli sali, jota tuskin koskaan käytettiin. Makuuhuoneita kutsuttiin kammareiksi ja keittiötä tuvaksi. Saimme mm. leikkiä vanhanaikaisilla leluilla ja kokeilla vanhaa puhelinta.

Olemme lisäksi tehneet retken Kupittaan Seikkailupuistoon, jossa näimme ihania eläimiä, leikittiin ja herkuteltiin jäätelöllä.

Viikko 21

Tällä viikolla olemme jatkaneet ahkerasti kevätjuhlaharjoituksia.
Sen lisäksi kävimme myös koko eskarin voimin lähimetsässä, jossa leikimme erilaisia leikkejä. Parasta hetki taisi kuitenkin olla omien eväiden syöminen.

Ensi viikolla alkaakin tämän kevään viimeinen esikouluviikko…

Näytelmiä ja museoretkiä

Vietimme viikon tiiviisti harjoitellen tulevia kevätjuhlanäytelmiä. Reippaat eskarilaisemme esittävät ensi viikon kevätjuhlissa neljä näytelmää: Rukkanen, Kettu ja korppi, Kolme pukkia sekä Vehnäntähkä. Näimme jo loistavia roolisuorituksia.

Tiistaina ehdimme viettää aamun talon yhteisessä lauluhetkessä, jossa esitimme laulun Vaikeat Sanat.
Lounaan jälkeen lähdimme bussilla kaupungille Turun taidemuseoon, jossa ihailimme maalauksia ja teoksia.

Kuulumisia viikolta 19

Tällä viikolla olemme tehneet ihanille äideillemme lahjoja äitienpäiväksi.

Olemme myös aloitelleet näytelmiin tutustumisen ja niiden harjoittelun. Lapsille on luettu sadut, jotka näyttelemme ja osa on myös esitetty pöytäteatterina. Olemme miettineet millaisia rooliasuja ja lavasteita saatamme tarvita. Hieman olemme jo osan kanssa ehtineet harjoitella vuorosanojakin.

Perjantaina kävimme vierailulla moskeijassa. Saimme tutustua tiloihin ja kuulimme Tuurun Islamilaisen yhdistyksen toiminnasta. Lopuki saimme karkit ja pillimehut.

Hyvää äitienpäivää! 🙂

Eskareiden viikko 18

Aloitimme tämän viikon vapputunnelmissa.
Maanantaina askartelimme molemmissa ryhmissä vappuhattuja ja -naamareita.
Tiistaina vietimme koko talon vappukarnevaaleja eskareiden tiloissa. Ohjelmassa oli kasvomaalausta, ilmapallojen koristelua, pallonheittoa, ilmapallon pomputusta, renkaanheittoa ja salissa musiikkia sekä tanssia.

Torstaina Hallit ja Saukot aloittivat äitienpäiväaskartelut, joita jatkoimme myös perjantaina. Ehdimme myös kaiken askartelun ohessa hyödyntää jumppasalivuoromme, jossa oli erilaisia hauskoja ilmapallojumppia.

 

Partioviikko

Viikolla 17 eskarilaiset viettivät partioviikkoa.
Tutustuimme partion monipuoliseen toimintaan, jossa  itse ja yhdessä tekeminen, sekä luonnossa puuhailu opettavat lapsille tärkeitä arki- ja luontotaitoja, luovat yhteishenkeä, elämyksiä ja iloa.

Saukot saivat tehtäväksi joko pohtia, mitä minä tarvitsen elääkseni tai suunnittelivat unelmiensa päiväkotia.
Hallit askartelivat tikuista ja kävyistä eläimiä.

Keskiviikkona teimme yhteisen metsäretken, jossa oli pienryhmätehtäviä mm. partiotervehdys, numeroleikki, mittaamista, eläinpantomiimia, nimenkirjoittamista luonnonmateriaaleilla, jatkosatua ja popcornien valmistamista.

Torstaina vierailimme Turun filharmonisen orkesterin konsertissa. Sen alussa esiteltiin orkesteria, sen kokoonpanoa ja eri soitinryhmiä ( jousisoittimet, puhallinsoittimet, lyömäsoittimet ). Kuulimme 2 esitystä Lumottu järvi ja lyömäsoittimille sovitettu Veni,veni Emmanuel.

Perjantaina Saukoilla oli jumpassa sählyä, Halleilla oli Hillereiden ja Lumikkojen tulevien eskareiden kanssa laulua ja matematiikka tehtäviä.

Eskarien kevätkuulumisia viikolta 16

Tällä viikolla olemme olleet pääsiäistunnelmissa. Saukot ovat askarrelleet punontatekniikalla korit ja niihin väritimme pääsiäismunia, jotka leikkasimme pahvista. Taustapaperin laveerasimme sinisellä vesivärillä. Punonta oli joillekin hieman haastavaa, mutta harjoitus oli hyväksi kaikille.
Hallit puolestaan askartelivat isot, hienot pääsiäismunat.

Keskiviikkona kävimme retkellä Käsityöläismuseossa. Siellä kiersimme aluetta ja kurkistelimme ikkunoista sisään. Ikkunoihin oli aseteltu esineitä ja ikkunan edessä oli myös kerrottu talosta, sen asukkaista ja ikkunassa nähtävistä vanhoista tavaroista ja niiden käyttötarkoituksista.

Torstaina osa lapsista osallistui seurakunnan järjestämään pääsiäishartauteen alatalossa.
Toisille oli korvaavana toimintana järjestetty näytelmä Pieni kananpoika ylätalossa.

Viikko 15

Tällä viikolla olemme opetelleet turvataitoja. Lapset ovat harjoitelleet kirjoittamaan omaa sukunimeään ja muistamaan osoitettaan. Olemme pelanneet turvataito-lautapeliä, jossa yhdessä olemme pohtineet hyviä toimintatapoja erilaisissa hankalissa ja vaarallisissa tilanteissa.
Katselimme kuvia ja luimme tarinoita, joissa lapsille opetettiin varovaisuutta ja huolellisuutta mm. pöyräillessä ja veden äärellä leikkiessä.

Saimme jälleen vieraita, kun ensi vuoden tulevia esikoululaisia kävi tutustumassa keskiviikkona ja perjantaina.

Pääsiäisvalmistelut ovat myös käynnissä, sillä olemme istuttaneet pääsiäisruohoja ja tehneet virpomisoksia halukkaiden kanssa.

Osa esikoululaisista ehtivät myös käydä kirjastossa keskiviikkona.

Esikoulutehtäviä ja kirkkovierailu

Viikolla 14 olemme harjoitelleet luokittelua, lajittelua, sarjoitusta ym. matemaattisia taitoja.

Tiistaina ja torstaina vierailimme Pyhän Katariinan kirkossa kahdessa ryhmässä. Siellä saimme mm. kokeilla urkujen soittamista ja kiivetä ylös ullakolle.

Keskiviikkona Saukot tekivät metsäretken. Metsässä meillä oli kolme toimintapistettä. Yhdessä pisteessä oli liikunnallista toimintaa, toisessa etsittiin kevään merkkejä ja kolmannessa harjoittelimme sarjoitusta luonnon materiaaleilla ja tutkimme mikroskoopilla luontoa.

Torstaina Hallit tekivät retken Pelttarin kentälle, jossa pääsimme kiipeilemään kiipeilytelineessä, pelaamaan jalkapalloa ja keräämään pajunkissoja.

Perjantaina tulevia eskareita tuli tutustumaan ylätaloon. Nykyiset eskarit jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen jäi vieraiden kanssa puuhastelemaan ja toinen ryhmä teki logigo tehtäviä ja jumppasi.

Eskareiden kuulumisia viikolla 13

Tällä viikolla olemme maanantaina ja perjantaina harjoitelleet kellonaikoja, tutkineet erilaisia kelloja, tehneet kellotehtäviä ja askarrelleet omia kelloja.

Tiistaina ja torstaina meillä oli uimakoulua, joissa harjoittelimme esimerkiksi sukeltamista, myyräuintia ja kellumista. Viimeisellä kerralla lapset saivat uimakoulun lopuksi hypätä altaan reunalta veteen.

Keskiviikkona lauloimme salissa yhdessä Naalien, Hillereiden kanssa sekä saimme nauttia myös vierailevien tähtiemme, Lumikoiden lauluesityksestä.

Myös kevään merkkejä löytyi päiväkotimme pihalta.