Aistit

Tällä viikolla olemme tutustuneet eri aisteihin. Olemme tehneet pienryhmissä erilaisia harjoituksia liittyen näkö-, kuulo-, haju-, maku- ja tuntoaistiin. Tuunnustelimme miltä eri esineet tuntuvat sekä etsimme pehmeitä ja kovia asioita. Kuuntelimme erilaisia ääniä ja kuljimme esteratoja silmät auki ja kiinni sekä leikimme sokkoleikkiä. Haistelimme ja maistelimme perusmakuja ja erilaisia hajuja.

Tiistaina oli  Minna Canthin päivä, jolloin keskustelimme tasa-arvosta ja  erilaisuuden hyväksymisestä.
Lisäksi tiistaina saimme vieraita, kun lapset saivat kutsua aikuisen ystävän  tutustumaan esikouluun.
Torstaina pidimme yhteisen lauluhetken Hallien kanssa. Lauloimme aistilaulujen lisäksi myös mm. uimiseen liittyviä lauluja.

Ensi viikolla aiomme tutustua kelloon. Harjoittelemme tunnistamaan tasatunnit ja puolet tunnit.

Tutkijaviikot jatkuvat

Tällä viikolla olemme jatkaneet toimintaamme tutkijoina.
Olemme pohtineet esineiden painoa; kevyt-painava.
Olemme tutustuneet vaakaan ja punnineet erilaisia ja erikokoisia tavaroita. Olemme myös kokeilleet mitkä esineet kelluvat ja mitkä uppoavat ja pohdimme, miksi jotkut esineet kelluvat esim. laiva on painava ja kuitenkin kelluu.
Teimme kokeita myös öljyllä ja vedellä sekä tutkimme suolan vaikutusta pintajännitykseen.
Vettä olemme mittailleet erikokoisilla astioilla ja pohdimme sekä tutkimme onko korkeassa ja kapeassa astiassa enemmän vettä kuin laakeassa ja matalassa.Torstain vierailimme Varissuon kirkossa, jossa saimme kuunnella urkujen soittoa.

Ensi viikolla tutustumme aisteihin.

Tutkija-viikot alkavat

Tällä viikolla olemme aloittaneet tutkija-teeman tutustumalla käsitteeseen pituus.
Maanantaina tutustuimme viivottimeen ja mittanauhaan sekä mittayksiköihin senttimetri ja metri. Mittasimme erilaisia esineitä ja harjoittelimme viivottimen käyttöä piirtämällä eripituisia viivoja.
Tiistaina vietimme laskiaistiistaita, Saukot askartelivat laskiaispullat ja Hallit maalasivat mäenlaskijoita.
Keskiviikkona jatkoimme pituuden parissa ja laitoimme vertaillen eskarilaiset pituusjärjestykseen sekä mittasimme jokaisen lapsen pituuden. Torstaina ohjelmassa oli jumppaa, jossa esimerkiksi mitattiin lasten hyppyjen ja salin penkkien pituuksia askelissa sekä tasapainoiltiin erilaisia alustoja pitkin.
Testasimme myös, kuinka pitkälle erilaiset esineet liikkuvat pelkän puhalluksen voimalla.
Perjantaina pohdimme mitä ovat neste ja kiinteä aina ja mitkä asiat ovat nesteist ja kiinteää aineta. Lisäksi teimme yhdessä Oobleckia (maissetärkkelys-vesi-seos) joka on samaan aikaan sekä kiinteää että nestettä.

Ensi viikolla siirrymme tutkimaan esineiden painoa ja kelluvuutta.

Matkustan ympäri maailmaa

Ystäviä ympäri mailman.

Esikoululaisten projekti Matkalla maailman ympäri saatiin päätökseen tällä viikolla. Olemme tutustuneet eri maiden kulttuuriin, luontoon, eläimistöön ja kieliin katsomalla kuvia, kuuntelemalla lastenlauluja sekä askartelemalla esimerkiksi hiilityönä vuoristomaisemia.

 

Tervehdyksiä eri kielillä.

 

Koska luistellaan ihan muuten vaan…

Kävimme luistelemassa Varissuon jäähallissa yhdessä Norssin koulun 2B-luokan kanssa. Leikimme yhdessä hauskoja leikkejä ja loppuhuipennuksena tanssittiin discomusiikin tahtiin.

Yllätyksiä

Talon pienimmät kutsuivat Hallit pihalle leikkimään lumileikkejä ja tekemään maalaustaidetta lumeen. Lopputuloksesta tuli ihanan värikäs!