Kuulumisia viikolta 19

Tällä viikolla olemme tehneet ihanille äideillemme lahjoja äitienpäiväksi.

Olemme myös aloitelleet näytelmiin tutustumisen ja niiden harjoittelun. Lapsille on luettu sadut, jotka näyttelemme ja osa on myös esitetty pöytäteatterina. Olemme miettineet millaisia rooliasuja ja lavasteita saatamme tarvita. Hieman olemme jo osan kanssa ehtineet harjoitella vuorosanojakin.

Perjantaina kävimme vierailulla moskeijassa. Saimme tutustua tiloihin ja kuulimme Tuurun Islamilaisen yhdistyksen toiminnasta. Lopuki saimme karkit ja pillimehut.

Hyvää äitienpäivää! 🙂

Eskareiden viikko 18

Aloitimme tämän viikon vapputunnelmissa.
Maanantaina askartelimme molemmissa ryhmissä vappuhattuja ja -naamareita.
Tiistaina vietimme koko talon vappukarnevaaleja eskareiden tiloissa. Ohjelmassa oli kasvomaalausta, ilmapallojen koristelua, pallonheittoa, ilmapallon pomputusta, renkaanheittoa ja salissa musiikkia sekä tanssia.

Torstaina Hallit ja Saukot aloittivat äitienpäiväaskartelut, joita jatkoimme myös perjantaina. Ehdimme myös kaiken askartelun ohessa hyödyntää jumppasalivuoromme, jossa oli erilaisia hauskoja ilmapallojumppia.

 

Partioviikko

Viikolla 17 eskarilaiset viettivät partioviikkoa.
Tutustuimme partion monipuoliseen toimintaan, jossa  itse ja yhdessä tekeminen, sekä luonnossa puuhailu opettavat lapsille tärkeitä arki- ja luontotaitoja, luovat yhteishenkeä, elämyksiä ja iloa.

Saukot saivat tehtäväksi joko pohtia, mitä minä tarvitsen elääkseni tai suunnittelivat unelmiensa päiväkotia.
Hallit askartelivat tikuista ja kävyistä eläimiä.

Keskiviikkona teimme yhteisen metsäretken, jossa oli pienryhmätehtäviä mm. partiotervehdys, numeroleikki, mittaamista, eläinpantomiimia, nimenkirjoittamista luonnonmateriaaleilla, jatkosatua ja popcornien valmistamista.

Torstaina vierailimme Turun filharmonisen orkesterin konsertissa. Sen alussa esiteltiin orkesteria, sen kokoonpanoa ja eri soitinryhmiä ( jousisoittimet, puhallinsoittimet, lyömäsoittimet ). Kuulimme 2 esitystä Lumottu järvi ja lyömäsoittimille sovitettu Veni,veni Emmanuel.

Perjantaina Saukoilla oli jumpassa sählyä, Halleilla oli Hillereiden ja Lumikkojen tulevien eskareiden kanssa laulua ja matematiikka tehtäviä.

Eskarien kevätkuulumisia viikolta 16

Tällä viikolla olemme olleet pääsiäistunnelmissa. Saukot ovat askarrelleet punontatekniikalla korit ja niihin väritimme pääsiäismunia, jotka leikkasimme pahvista. Taustapaperin laveerasimme sinisellä vesivärillä. Punonta oli joillekin hieman haastavaa, mutta harjoitus oli hyväksi kaikille.
Hallit puolestaan askartelivat isot, hienot pääsiäismunat.

Keskiviikkona kävimme retkellä Käsityöläismuseossa. Siellä kiersimme aluetta ja kurkistelimme ikkunoista sisään. Ikkunoihin oli aseteltu esineitä ja ikkunan edessä oli myös kerrottu talosta, sen asukkaista ja ikkunassa nähtävistä vanhoista tavaroista ja niiden käyttötarkoituksista.

Torstaina osa lapsista osallistui seurakunnan järjestämään pääsiäishartauteen alatalossa.
Toisille oli korvaavana toimintana järjestetty näytelmä Pieni kananpoika ylätalossa.

Viikko 15

Tällä viikolla olemme opetelleet turvataitoja. Lapset ovat harjoitelleet kirjoittamaan omaa sukunimeään ja muistamaan osoitettaan. Olemme pelanneet turvataito-lautapeliä, jossa yhdessä olemme pohtineet hyviä toimintatapoja erilaisissa hankalissa ja vaarallisissa tilanteissa.
Katselimme kuvia ja luimme tarinoita, joissa lapsille opetettiin varovaisuutta ja huolellisuutta mm. pöyräillessä ja veden äärellä leikkiessä.

Saimme jälleen vieraita, kun ensi vuoden tulevia esikoululaisia kävi tutustumassa keskiviikkona ja perjantaina.

Pääsiäisvalmistelut ovat myös käynnissä, sillä olemme istuttaneet pääsiäisruohoja ja tehneet virpomisoksia halukkaiden kanssa.

Osa esikoululaisista ehtivät myös käydä kirjastossa keskiviikkona.

Esikoulutehtäviä ja kirkkovierailu

Viikolla 14 olemme harjoitelleet luokittelua, lajittelua, sarjoitusta ym. matemaattisia taitoja.

Tiistaina ja torstaina vierailimme Pyhän Katariinan kirkossa kahdessa ryhmässä. Siellä saimme mm. kokeilla urkujen soittamista ja kiivetä ylös ullakolle.

Keskiviikkona Saukot tekivät metsäretken. Metsässä meillä oli kolme toimintapistettä. Yhdessä pisteessä oli liikunnallista toimintaa, toisessa etsittiin kevään merkkejä ja kolmannessa harjoittelimme sarjoitusta luonnon materiaaleilla ja tutkimme mikroskoopilla luontoa.

Torstaina Hallit tekivät retken Pelttarin kentälle, jossa pääsimme kiipeilemään kiipeilytelineessä, pelaamaan jalkapalloa ja keräämään pajunkissoja.

Perjantaina tulevia eskareita tuli tutustumaan ylätaloon. Nykyiset eskarit jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen jäi vieraiden kanssa puuhastelemaan ja toinen ryhmä teki logigo tehtäviä ja jumppasi.

Eskareiden kuulumisia viikolla 13

Tällä viikolla olemme maanantaina ja perjantaina harjoitelleet kellonaikoja, tutkineet erilaisia kelloja, tehneet kellotehtäviä ja askarrelleet omia kelloja.

Tiistaina ja torstaina meillä oli uimakoulua, joissa harjoittelimme esimerkiksi sukeltamista, myyräuintia ja kellumista. Viimeisellä kerralla lapset saivat uimakoulun lopuksi hypätä altaan reunalta veteen.

Keskiviikkona lauloimme salissa yhdessä Naalien, Hillereiden kanssa sekä saimme nauttia myös vierailevien tähtiemme, Lumikoiden lauluesityksestä.

Myös kevään merkkejä löytyi päiväkotimme pihalta.

Aistit

Tällä viikolla olemme tutustuneet eri aisteihin. Olemme tehneet pienryhmissä erilaisia harjoituksia liittyen näkö-, kuulo-, haju-, maku- ja tuntoaistiin. Tuunnustelimme miltä eri esineet tuntuvat sekä etsimme pehmeitä ja kovia asioita. Kuuntelimme erilaisia ääniä ja kuljimme esteratoja silmät auki ja kiinni sekä leikimme sokkoleikkiä. Haistelimme ja maistelimme perusmakuja ja erilaisia hajuja.

Tiistaina oli  Minna Canthin päivä, jolloin keskustelimme tasa-arvosta ja  erilaisuuden hyväksymisestä.
Lisäksi tiistaina saimme vieraita, kun lapset saivat kutsua aikuisen ystävän  tutustumaan esikouluun.
Torstaina pidimme yhteisen lauluhetken Hallien kanssa. Lauloimme aistilaulujen lisäksi myös mm. uimiseen liittyviä lauluja.

Ensi viikolla aiomme tutustua kelloon. Harjoittelemme tunnistamaan tasatunnit ja puolet tunnit.

Tutkijaviikot jatkuvat

Tällä viikolla olemme jatkaneet toimintaamme tutkijoina.
Olemme pohtineet esineiden painoa; kevyt-painava.
Olemme tutustuneet vaakaan ja punnineet erilaisia ja erikokoisia tavaroita. Olemme myös kokeilleet mitkä esineet kelluvat ja mitkä uppoavat ja pohdimme, miksi jotkut esineet kelluvat esim. laiva on painava ja kuitenkin kelluu.
Teimme kokeita myös öljyllä ja vedellä sekä tutkimme suolan vaikutusta pintajännitykseen.
Vettä olemme mittailleet erikokoisilla astioilla ja pohdimme sekä tutkimme onko korkeassa ja kapeassa astiassa enemmän vettä kuin laakeassa ja matalassa.Torstain vierailimme Varissuon kirkossa, jossa saimme kuunnella urkujen soittoa.

Ensi viikolla tutustumme aisteihin.

Tutkija-viikot alkavat

Tällä viikolla olemme aloittaneet tutkija-teeman tutustumalla käsitteeseen pituus.
Maanantaina tutustuimme viivottimeen ja mittanauhaan sekä mittayksiköihin senttimetri ja metri. Mittasimme erilaisia esineitä ja harjoittelimme viivottimen käyttöä piirtämällä eripituisia viivoja.
Tiistaina vietimme laskiaistiistaita, Saukot askartelivat laskiaispullat ja Hallit maalasivat mäenlaskijoita.
Keskiviikkona jatkoimme pituuden parissa ja laitoimme vertaillen eskarilaiset pituusjärjestykseen sekä mittasimme jokaisen lapsen pituuden. Torstaina ohjelmassa oli jumppaa, jossa esimerkiksi mitattiin lasten hyppyjen ja salin penkkien pituuksia askelissa sekä tasapainoiltiin erilaisia alustoja pitkin.
Testasimme myös, kuinka pitkälle erilaiset esineet liikkuvat pelkän puhalluksen voimalla.
Perjantaina pohdimme mitä ovat neste ja kiinteä aina ja mitkä asiat ovat nesteist ja kiinteää aineta. Lisäksi teimme yhdessä Oobleckia (maissetärkkelys-vesi-seos) joka on samaan aikaan sekä kiinteää että nestettä.

Ensi viikolla siirrymme tutkimaan esineiden painoa ja kelluvuutta.