Toimintamalleja etävakaan ja etäeskariin

Luo ryhmälle oma verkkokansio, jonka kautta voidaan jakaa kuvia, tehtäviä ja muita tiedostoja

Mihin soveltuu: kuvien, videoiden, tehtävien ja muiden tiedostojen jakaminen ryhmän sisällä sekä linkillä vanhemmille / kotona oleville lapsille. Kun linkki tehdään kansioon yhden kerran, niin jatkossa kaikki kansioon lisättävä materiaali näkyy saman linkin kautta, kunnes kansio poistetaan tai jako lopetetaan. Jos yksittäisen lapsen kuvia ei saa jakaa näkyväksi kaikille ryhmän lasten vanhemmille (kuvausluvassa kysytyt suostumukset), hänelle voidaan tehdä oma kansio, joka jaetaan ainoastaan hänen vanhemmilleen.

Tarvittavat välineet: tietokone + Microsoft Teams –ohjelma

Toiminnan kuvaus: Teams-ohjelmassa luodaan päiväkodin ryhmälle oma tiimi ja lisätään henkilökunnalle siihen käyttöoikeudet. Tiimi sisältää Tiedostot-osion, jonne voidaan luoda useita kansioita, jotka näkyvät oletuksena vain tiimin jäsenille (=henkilökunnalle), mutta erikseen määriteltäessä yksi tai useampi kansio voidaan jakaa linkillä vanhemmille.
Tarkempia ohjeita voi kysyä digitutorilta tai katsoa täältä.

Järjestä toimintahetki etäyhteyden kautta + tallenna tarvittaessa katsottavaksi jälkikäteen

Mihin soveltuu: yhteydenpitoon kotona olevien lasten kanssa ja ryhmän yhteisten toiminta-/ opetushetkien järjestämiseen etäyhteyden kautta.

Tarvittavat välineet: kannettava tietokone (sis. kamera ja mikrofoni) + Microsoft Teams-ohjelma (vastaanottaja tarvitsee tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen)

Toiminnan kuvaus: Luodaan Teams-kokous, joka toimii etäyhteyden ympäristönä. Sovitaan suoran lähetyksen ajankohta, kesto sekä aihe (esim. askartelu-, luku- tai lauluhetki, kuulumisten vaihto tai opeteltava aihe). Sovitaan ja tiedotetaan myös vanhemmille, tehdäänkö lähetyksestä tallenne vai ei. Lähetetään osallistumislinkki ja -ohjeet vanhemmille Wilman kautta.

Osallistumisohje vanhempia varten (ohjeen linkin voi lähettää vanhemmille)
Tarkempia ohjeita Teams-kokouksen luomiseen voi kysyä digitutorilta tai katsoa täältä.

Tutustu: Pedagogiset sisältövinkit