Terveydenhuolto

Terveydenhoitaja

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon henkilöstön kanssa. Tavoitteena on myös koko kouluyhteisön terveyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Vähä-Heikkilän koulun terveydenhoitajina toimivat Saiju Koskelo (Vähä-Heikkilän yksikkö) ja Ulla Jämsä (Uittamon yksikkö). Oppilaiden terveystarkastukset suoritetaan jokaisella luokka-asteella, ja koululääkäri tarkastaa 1. ja 5. luokkien oppilaat. Koululääkäri tarkastaa myös tarkkailua vaativat oppilaat tarpeen mukaan. Oppilaiden hammashuolto järjestetään hammashoitoloissa.

Vähä-Heikkilän yksikön terveydenhoitaja Saiju Koskelo on paikalla keskiviikkoisin 8-11.30, torstaisin 8-16 ja perjantaisin 8-14. Parhaiten yhteyden terveydenhoitajaan saa sähköpostilla. Sähköpostiin voi myös jättää soittopyynnön.

  • Terveydenhoitaja: Satu Mankila

Koulupsykologi

Koulupsykologi on kouluyhteisön psykologian asiantuntija. Vanhemmat, koulu tai oppilas itse voivat ottaa yhteyttä psykologiin, kun jokin lapsen koulunkäynnissä, kasvussa tai kehityksessä huolestuttaa. Koulupsykologi tekee mm. psykologisia tutkimuksia oppimis- ja keskittymisvaikeuksien, käytösongelmien ja tunne-elämään liittyvien vaikeuksien selvittämiseksi. Vähä-Heikkilän koulun ja Uittamon yksikön koulupsykologina toimii Kirsi Salonen. Psykologin vastaanotolle tulee varata aika etukäteen ja lapsen käynneistä sovitaan aina ensin yhdessä huoltajien kanssa. Vähä-Heikkilän yksikössä psykologi on paikalla yleensä maanantaisin ja tiistaisin, sekä Uittamon yksikössä tarvittaessa. Koulupsykologiin saa yhteyden puhelimella, sähköpostilla tai Wilman kautta.

Kirsi Salonen, p. 044 907 4718, kirsi.m.salonen@turku.fi

Koulukuraattori

Koulukuraattori on koulun sosiaalityöntekijä, joka tukee ja ohjaa oppilaita, konsultoi opettajia sekä tekee oppilashuoltoasioissa viranomaisyhteistyötä. Tärkeää koulukuraattorin työssä on lapsen edun selvittäminen sekä koulun ja kodin välisen yhteistyön edistäminen siten, että jokainen lapsi voisi saavuttaa koulun kasvatustavoitteet. Puropellon yläasteen koulupiirin koulukuraattorina toimii Sari Laukkarinen. Pääasiassa oppilaat tulevat koulukuraattorin keskusteluun opettajan tekemän aloitteen perusteella. Toivottavaa on, että entistä enemmän myös oppilaat ja huoltajat ottaisivat yhteyttä koulukuraattoriin asioissa, joilla on merkitystä oppilaan säännöllisen koulunkäynnin, koulussa viihtymisen ja oppimisen kannalta. Oppilaan koulunkäynnin tukemiseksi tarvittavista toimenpiteistä sovitaan yhteis-ymmärryksessä oppilaan, huoltajan ja koulun kanssa. Vähä-Heikkilän ala-asteella koulukuraattori tapaa oppilaita tarvittaessa. Koulukuraattorille kannattaa jättää soittopyyntö vastaajaan.

 p. 040 809 4075