Kevään 2020 ylioppilastutkinnon julkaistaan ti 12.5. aamupäivän aikana

Lautakunta toimittaa kevään 2020 tutkinnon tulokset lukioille 12.5.2020 klo 9 lautakunnan tutkintopalvelun kautta. Kevään pisterajat julkaistaan samaan aikaan lautakunnan verkkosivuilla.
Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan lukion ilmoittamasta ajankohdasta alkaen. Kokelaat ovat ensisijaisesti yhteydessä omaan lukioonsa, jos heillä on kysyttävää tuloksista.
Tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle nähtäväksi Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa 13.5.2020 klo 9 alkaen. Lisätietoja tutkintotulosten ja koesuoritusten katsomisesta on lautakunnan verkkosivuilla kohdassa Ylioppilastutkinto > Tulokset ja koesuoritukset.
Julkaisemisen yhteydessä tulokset luovutetaan myös korkeakoulujen yhteisvalinnan käyttöön.

17J:N JA 18-RYHMIEN OPISKELIJOILLA ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2020 YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN PÄÄTTYY WILMASSA SU 17.5. KLO 16.00

KEVÄÄLLÄ 2020 YLIOPPILAAKSI VALMISTUVIEN ILMOITTAUTUMINEN SYKSYN 2020 YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN:
– ole yhteydessä koulusihteeriin Wilman kautta
– koulusihteeri ohjeistaa, miten ilmoittautuminen syksyn 2020 yo-kirjoituksiin tapahtuu
– keväällä 2020 valmistuvien on ilmoittauduttava viimeistään pe 5.6.2020 12.00 mennessä

HUOMIOITHAN, ETTÄ  YLIOPPILASTUTKINTOLAUTAKUNTA ON MUUTTANUT SYKSYN YLIOPPILASTUTKINNON KOEPÄIVIÄ:
https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/koepaivat/syksyn-2020-koepaivat

OSITTAIN MAKSUTON UUSIMINEN SYKSYLLÄ 2020:
https://www.ylioppilastutkinto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/946-syksyn_ylioppilastutkinnon_koepaivia_muutetaan_koronavirustilanteen_mahdollisen_jatkumisen_vuoksi

” Kevään 2020 tiivistettyyn ylioppilastutkintoviikkoon osallistuneilla kokelailla on mahdollisuus uusia koe syksyn tutkinnossa ilman koekohtaista maksua. Hallitus varasi lisätalousarviossa tätä tarkoitusta varten määrärahan. Koekohtaista tutkintomaksua ei peritä kokelaalta reaaliaineiden, toisen kotimaisen kielen, matematiikan ja pitkän vieraan kielen kokeista, joista kokelas on maksanut koekohtaisen maksun keväällä 2020. Jos kokelas on saanut päätöksen ilmoittautumisen mitätöinnistä ja saa siten palautuksen koekohtaisesta tutkintomaksusta, mitätöidyn kokeen uusiminen on maksullista.”