Palkintoja ja stipendejä

eTapIt100

eTapIt100-hankkeeseen osallistui lukuvuoden aikana oppilaita 13 koulusta ja 37 luokalta tai opetusryhmästä eli näin yhteensä reilut 900 oppilasta. Oppimispelit ja pelihahmot piirrettynä tai käsitöinä on julkaistu Tuubissa.  Hankkeen kilpailuissa lukuvuoden päätteeksi palkitut työt on julkaistu hankkeen blogissa.

Hankkeen tavoitteena ei kuitenkaan ollut kilpaileminen vaan innostuksen herättäminen yhteen tärkeistä tulevaisuuden taidoista eli koodaamiseen. Oppimispelien lisäksi hankkeessa koodattiin myös Puolalan koulun käsityön tunneilla. Ida Leppänen (7A) huovutti ufon villasta. Sisälle hän ompeli pienet ledit sähköä johtavalla langalla kahdeksi eriaikaisesti vilkkuvaksi rinnankytkennäksi. Ufoon koodattiin PICAXE:lla mikrokontrolleri, joka säätää ledvalot vilkkumaan ufon laskeutuessa laskeutumisalustalle. Noustessaan laskeutumisalustalta ledit taas lakkaavat vilkkumasta. Tätä ennen Ufo suunniteltiin ja piirrettiin kuvataiteen tunneilla sekä muutettiin vektorigrafiikaksi. Varsinaista oppimispeliä matematiikan tunneilla ei ikävä kyllä ehditty koodata loppuun. Ida sai käsityöstään palkinnoksi 70 euroa Punomo Oy:ltä.

 


Turkka Sinervon stipendit

Tietokone opetuksessa – TOP-keskus asetti kolmatta kertaa haettavaksi Turkka Sinervon stipendejä oppilaille/opiskelijoille, jotka ovat

  1. Hyödyntäneet kekseliäästi ja monipuolisesti tieto- ja viestintäteknologiaa omissa opinnoissaan ja
  2. Ovat merkittävästi auttaneet oppilaitoksen muita oppilaita/opiskelijoita TVT:n hyödyntämisessä ja omaksumisessa.

TVT-stipendin saajiksi 2017 valittiin:

  • Joonatan Merenluoto, Wäinö Aaltosen koulu
  • Kalle Kinnala, Vasaramäen koulu
  • Rolf Sundberg, Luostarivuoren koulu
  • Lassi Lenkkeri, TSYKin lukio

Stipendi on nimetty TOP-keskuksen perustajan mukaan. Turkka Sinervo  johti keskuksen toimintaa 1986 – 2010 ja edisti merkittävästi tietotekniikan tuloa Turun kouluihin.

Kommentit pois päältä artikkelissa Palkintoja ja stipendejä

Filed under Muut tiedotteet

Comments are closed.