Usein kysyttyä

Tälle sivulle kootaan yleistietoa ja vastauksia eniten askarruttaneisiin asioihin. Sivua täydennetään hankkeen edetessä. Jos et löydä etsimääsi tietoa, ota meihin yhteyttä!

Mikä on byod?

Byod eli Bring Your Own Device tarkoittaa koulumaailmassa sitä, että oppilaat käyttävät omia laitteitaan (tietokoneita, tablettikoneita, kännyköitä) koulupäivän aikana opinnoissaan. Usein koulu tarjoaa langattoman lähiverkon, johon opiskelijoiden laitteilla voi liittyä. Näin he voivat hyödyntää esimerkiksi pilvipalveluita opiskeluissaan.

Mikä on flipped classroom?

Flipped classroomilla (”käänteinen luokkahuone”) tarkoitetaan opetusmenetelmää, jossa opiskelijat valmistautuvat oppituntiin etukäteen esimerkiksi katsomalla opettajan tekemän luentotallenteen. Kun opeteltavan asian perusteet ovat jo tuttuja, voidaan varsinaisella oppitunnilla keskittyä tiedon soveltamiseen ja syventämiseen, harjoitustehtäviin jne.

Miten projektityö erotellaan opettajien tavallisesta työstä?

Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta. Projektia haettaessa sille määritellään tavoitteet ja hyväksyttäessä ohjausryhmä arvioi mielekkään työmäärän tavoitteiden toteuttamiseen. Tarkoituksena on korvata opettajalle projektin aiheuttamasta ylimääräisestä työstä.