Tulevaisuuden äärellä

Maanantaina 14.12. vietettiin päättyvän Tiimit@innopaja-hankkeen päättäjäisiä loppuglögien merkeissä. TOP-keskukseen saapui vajaat 40 vierasta, pääasiassa Turun lukioiden opettajia, rehtoreita ja hallinnon väkeä.

Päätöstilaisuuden huipennuksena oli tietokirjailija Petteri Järvisen luento tulevaisuudesta, digitalisaatiosta, roboteista ja tavallaan myös ihmisyydestä. Ajatuksia herättänyt esitys kirvoitti yleisöstä myös runsaasti kysymyksiä ja kommentteja.

Myös itse Tiimit@innopaja-hanke edusti ainakin lukujen perusteella hyvin kattavasti turkulaista lukiokenttää: projekteissa oli mukana 56 lukio-opettajaa kaikista Turun päivälukioista. Yhteensä toteutettuja projekteja oli 15, joiden aihealueet vaihtelivat filosofiasta maantieteeseen ja iPadeista Office 365:een. Lisäksi Kerttulin lukio oli mukana omalla liikuntateknologiaan liittyvällä osahankkeella. Yhteensä opettajille kertyi yli 1100 hanketyötuntia.

Hankkeen raportointivaiheessa tullaan vielä kokoamaan yhteen opettajien ajatuksia ja projekteista kertyineitä hyviä käytäntöjä. Näitä pyritään sitten levittämään mahdollisimman paljon kaikkien lukioiden tietoon. Parin vuoden panostus ei saa haihtua savuna ilmaan!

Kiitos vielä kaikille hankkeessa mukana olleille!