Lastenpäivä

Vanhemmilta tulleen loistavan idean innoittamana päätimme toteuttaa Lastenpäivän Lapsen oikeuksien päivänä.

Edellisellä viikolla perustimme lapsista työryhmän, jonka tehtävänä oli suunnitella päivän, jolloin lapset saavat ottaa ohjat ja tehdä päivästä juuri sellaisen kuin haluavat. Ainoa ”pakollinen” juttu päivässä olivat ruokailut, aamupala, lounas ja välipala.

Suunnittelu sujui nopeasti hyvässä yhteisymmärryksessä ja työryhmä oli tyytyväinen aikaansaannokseensa.

Lastenpäivä aloitettiin yhdeksältä, kun kaikki eskarilaiset olivat tulleet paikalle. Ensimmäisenä ohjelmassa oli Metro-leikki.

Sen jälkeen lapset halusivat ottaa esille tuomansa herkut ja niinpä pystytimme nyyttikestipöydän. Siinä oli herkkuja jos jonkinlaisia: sipsejä, popcornia, suklaata, keksiä, kakkua, karkkia… Siinä herkutellessa vierähtikin pitkä tovi ja taustalla soi toivemusiikkina Marcus ja Martinus.

 

herkkujaVatsat täynnä herkkuja lähdimme ulos Metsäpihalle, jossa leikittiin piiloleikkiä. Kaikki olivat innostuneina mukana ja luonto tarjosi hyvät piilopaikat.

Lounaan jälkeen oli mahdollisuus palata herkkujen ääreen, mutta vain muutamalle ne maistuivat.

Sen sijaan luokkaan tuodut askartelutarvikkeet houkuttelivat kaikkia puuhastelemaan ja lopputuloksena oli monenlaisia taideteoksia, kaikki ihanan persoonallisia.

askarteluaLaiskotteluhetkenkin Viuhdit halusivat pitää. Niinpä he makoilivat valitsemillaan paikoilla, useimmat kaverin vieressä, ja kuuntelivat valitsemaansa musiikkia: joululauluja ja Pariisin kevättä.

Välipalan jälkeen päivän päätti Vettä kengässä-leikki.

Iltapäivällä teimme gallupin Viuhtien keskuudessa ja kyselimme mielipiteitä päivästä. Vastaus oli ”KIVAA” ja parasta oli…yllätys, yllätys…nyyttikestit.