Taulukkolaskentaa Office365n OneDrive-pilvessä

Kovin odotuksin lähdetään oppilaiden kanssa kokeilemaan, josko onnistuisi talukkkolaskenta ja siellä Excelin-käyttö suoraan pilvessä. Koulussamme on uusi 300 Mbps langaton verkko, johon iPadit kirjautuvat automaattisesti.

Tehtävät on koottu yhteen excel-tiedostoon, joka jaettu oppilaille tarkasteluoikeuksin. Pieni homma oli laittaa 38 oppilaan jako-oikeudet, mutta nimien kopiointi onnistui kuitenkin Wilmasta copypastella melko näppärästi.
Oppilaiden on myös tarkoitus tehdä tehtävät yhteen tiedostoon eri välilehdille, joka jaetaan opettajalle muokkausoikeuksin, jotta opettaja voi tehdä merkintöjä ja korjauksia.

Oppilaat pitävät pilvessä kahta tiedostoa auki, tehtäviä ja ratkaisuitaan. Harjoittelu tehdään online suoraan pilveen, joko iPadillä Safarilla ja/tai sitten tietokoneella kotona tai koulussa.

Huomenna jatkuu… Ja jatkuihan se. Aika paljon uutta tili oppilaille työskentelytavoissa, mutta toivottavasti on niistäkin jatkossa hyötyä.
Kaikkia tarvittavia ominaisuuksia ei office pilven excelistä löydy, mutta koneilla työskennellessä voi tiedoston tuoda muokattavaksi täysiveriseen Exceliin.

Seuraavana olisi tarkoitus työstää tilastoosuus tehtävät iPadin Numbers appsilla, joka näyttää varsin kattavalta funktioiden suhteen, mutta miten pelaa yhteen pilven ja excelin kanssa jää nähtäväksi.

Etuja

Haittoja

20140426-085720.jpg

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.


Comments are closed.

Copyright © Takio bloggaa iPadeistä     Provided by WPMU DEV -The WordPress Experts    Designed by WPDesigner    Hosted by Opetuksen blogit - blog.edu.turku.fi