6a:s klassresa till skärgården

6a:s klassresa till skärgården

På måndagen tidigt på morgonen åkte klass 6a iväg till Brännskär i Nagu. Resan gick som planerat och de kom fram med båten till ön runt niotiden. Där välkomnades de av Linus och Simon som bor på ön. Efter lite lekar så fick klassen vara med om en rolig frågesport som lärde dem mera om öns historia, djurlivet och växtlighet. Efter det bjöds klassen på lunch, som bestod av fisksoppa och hemlagat bröd. Efter lunchen fick alla sina rum. Flickorna sov på vinden och pojkarna i två stugor. Efter att alla bekantat sig med rummen så var det dags att gå till skogen för lite sportande. Klassen fick testa på bågskytte, blåsrör och yxkastning. Många tyckte att det var roligt att få använda riktiga vapen och lära sig lite nya tricks på hur man träffar bättre.

6a:s klassresa

Efter det var det dags för en matlagningstävling. Klassen delades in i grupper och grupperna skulle försöka laga mat på naturens villkor. Det enda de fick som redskap var bestick, glas och en fickkniv. Maten skulle de hitta från naturen. Uppgiften var ganska svår nu på våren, så den mat som gjordes bestod av bl.a. blåstång, gräslök och barr. Till måltiden hörde också vatten, som klassen fick försöka rena med hjälp av ett filter bestående av sten, vitmossa och aska. Pyntningen var också en viktig del av tävlingen. Grupperna hittade på allt från att skriva domarens namn med kottar till att sätta barkbitar som underlag för besticken.

Eleverna i 6a

Efter matlagningen så blev det dags för middag, som bestod av en supergod lasagne. Efter middagen så var det dags för bastu, simning, spel på gården och fritid. Efter kvällsbiten så gick alla till sina rum och gjorde sig klara för att sova.

Fiske på klassresan

Dag 2 började med en smarrig frukost. Efter frukosten så delades klassen i två grupper. Den ena gruppen for först och fiskade och den andra bakade. De som bakade först fick lära sig att baka skärgårdlimpa och laga semlor. Den andra gruppen fick däremot laga smaskiga bullar till eftermiddagens mellanmål. Samtidigt som den andra gruppen bakade så for den gruppen som först bakat och fiskade. Den första fiskegruppen hade otur och fick ingen fisk i nätet. Den andra gruppen hade däremot tur och fick hela tio fiskar. Fångsten bestod av åtta sikar, en abborre och en gigantisk strömming. Efter att båda grupperna fått testa på båda aktiviteterna var det dags för lunch. Lunchen bestod av läcker fisk med potatis och gräddfilssås och skärgårdslimpa som några i klassen varit med och lagat. Efter den goda lunchen så var det dags för den efterlängtade paintballen. Efter att all utrustning var påklädd och gevären var laddade så var det dags för match. Klassen spelade så kallat flaggspel. Man skulle alltså försöka ta flaggan från mitten till sin egen bas. Efter tio roliga matcher var det dags att gå tillbaka och äta mellanmål. Mellanmålet bestod bl.a. av bullarna vissa lagat tidigare på dagen. Efter det så var det dags att åka hem.

Paintball klass 6a

Tack Linus och Simon för att ni var så snälla mot oss och visade oss runt på ön och lagade supergod mat!

Judit Lindén

Kommentarer är stängda.