Shanghai 2015

Tässä blogissa kuvataan ulkomaanvaihtojaksoa Kam'oon China hankkeen mahdollistamana Shanghaissa lääkealan opettajan sekä kv-koordinaattorin kertomana.

On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa <3

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 3:07 pm on torstai, 29 lokakuun, 2015

Viimeistä iltaa viedään.

Tänään opiskelijat ovat opiskelleet Kiinan kielen alkeita sekä yrttejä. Välillä oli hyppytunti, jolloin osa lähti ZouPuhun ostamaan hiivaa ja tekaisivat pullataikinan nousemaan. Illalla oli nimittäin tiedossa Jarnon, Suvi, Tuija ja Marin läksiäiset.

 

 

image

Tässä alla tällä hetkellä jäljellä oleva ryhmä, Anneli ehti jo lähteä kotiin. Ryhmässä on 20 erilaista opiskelijaa, joihin on ollut ilo tutustua.

 

 

image

 

 

Läksiäisten kunniaksi oli pienet kisailut. Oli kesäkurpitsa viestiä, pallon hajoitusta ja muna suussa puhumista. Hauskaa tuntui olevan ja leikkimieltäkin riitti. Liian kilpailuhenkiseksi ei päästy menemään, vaikka tiedossa oli loistava palkintokassi. Tässä tuleville opettajille haastetta järjestää läksiäiset  aina oman vuoron lopuksi 😉

 

 

image

 

Kisailujen jälkeen oli vuorossa herkuttelua. Oli korvapuusteja, suklaata, sipsiä ym. Tarjoiluista vastasivat opiskelijat. Taitavia ja kekseliäitä nuoria meillä. Kiitos.

 

Toivotamme kaikille oikein antoisaa reissua vielä jatkossakin. Nauttikaa, muistakaa ohjeet ja ottakaa kaikki oppi irti minkä ikinä saatte. Teistä kasvaa vielä loistavia hoitajia, liintaneuvojia ja lääketeknikoita.

 

Kiittäen

– Tuija ja Mari-

 

Kolmas viikko menossa

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 12:07 pm on keskiviikko, 28 lokakuun, 2015

image

 

Keskiviikkoa kolmannella viikolla eletään. Tänään kiersimme vielä vanhainkodin ja päväkodin työssäoppimiset läpi.

Kuvathan ei tässä blogissa nyt tietysti mene järjestyksessä, joten tsekatkaa ne muuten.

Vanhainkodilla oli menossa aamuvoimistelu, kun saavuimme pihaan. Täytyy sanoa, että hyvä tasapaino on vanhuksilla ja liikeradat käsissäkin vielä todella hyvät. Huomioiden, että valtaosa oli iältään 90v molemmin puolin.

Voimistelun jälkeen oli vuorossa yhteislaulua sekä pieniä kilpailuja. Opiskelijat osallistuivat hienosti aktiviteetteihin ja lopuksi saivat vielä muutaman innostumaan suomalaiseen ”jos sun lysti on” – leikkiin mukaan. Yhteistä kieltä ei vanhuksien kanssa ole, mutta elekieli, hymy ja lämmin katse, niillä pärjää pitkälle.

Yritin puhella siellä henkilökunnalle, että meidän opiskelijoita voisi hyödyntää todella paljon enemmän. Heillä nimittäin vanhainkodissa toimivan hoitajan, lienee hoitoapulainen, koulutus on vain 3 kuukautta. Kerroin meidän opiskelijoiden opiskelevan kolme vuotta, joten heille voi antaa vastuuta. Kunpa vaan luottaisivat ja antaisivat tehdä. Mielenkiintoista seurata tätä.

 

 

 

 

 

 

image

 

Vanhainkodissa esiteltiin myös aiempia tapahtumia kuvien kera. Tässä yllä olevassa voinevat ainakin Turkulaiset nähdä tuttujakin. Kehuivat kovasti, että oli reipas poika tuo Juha.

 

 

 

image

 

Aktiviteettien jälkeen osa vanhuksista hävisi päiväsalista kovin nopeasti. Ihmettelimme miten reippaasti kävelivät ja minnehän mahtoivat mennä. No kun esittelykierroksella saavuimme yläkertaan, jossa oli vapaa-ajanviettoon tarkoitetut tilat, syy liukkaalle häviämiselle selvisi. Siellä nämä vanhukset pelasivat mahjongia, rahasta 😀

Yllä olevassa kuvassa tummaan päähineeseen pukeutunut mies olisi kuulemma osannut englantia, mutta nyt hän oli kiireinen.

 

image image image image

 

Tässä yllä olevassa kuvassa näette ryhmästä osan, jotka työskentelevät ensimmäiset kaksi työssäoppimisviikkoa vanhainkodilla. Vanhainkoti on muuten julkinen ja asuminen siellä maksaa 3000-4000 rmb/kk.

 

 

image image image image

 

 

Yllä olevassa kuvassa vanhainkodin vanhin asukas 104-vuotias. Harmi vaan, että näkö oli jo niin heikentynyt, että kontaktia emme kyenneet ottamaan muutakuin tulkkauksen avulla.

 

 

image

 

image

 

 

Vanhainkodista vaihdoimme sujuvasti päiväkotiin katsomaan siellä olevia opiskelijoita. Olimmekin paikalla juuri sopivasti lounaan aikaan. Tässä yllä olevassa kuvassa näette 3-4 vuotiaita lapsia syömässä normaalia päiväkodin lounasta. Tarjolla oli riisiä, kalaa ja vihanneksia.

 

Työssäoppimiset siis hyvin käynnissä. Huomenna koulussa tunteja ja illalla läksiäiset. Meidän on aika palata kotiin.

 

– Tuija ja Mari-

 

Sunnuntai ja ”ammattiosaamisen näyttö” suoritettu

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 2:59 pm on sunnuntai, 25 lokakuun, 2015

imageimage

 

Reissun alussa konkariopettajat kertoivat, että ensimmäistä kertaa reissussa olevan opettajan on annettava ammattiosaamisen näyttö tällä matkalla. Toki tämä esitettiin pieni pilke silmäkulmassa, mutta otin haasteen vastaan. Alkumatka meni selvittäessä, että missä kaikkialla toiset ovat jo vierailleet ja mitä täällä oikein on nähtävää.

Tapasimme kampuksella viime keväänä Turussa vierailleita lääkealan opiskelijoita. Ja kysyin heiltä silloin, että missä he haluaisivat vierailla jos olisivat turisteja Shanghaissa. Eräs paikka oli Qibao.

image

 

Aloin selvittää tätä paikkaa ja sen historiaa. Qibao sijaitsee Min Hangin alueella ja sen historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Paikan nimi juontaa juurensa joko temppelialueesta tai toisen käsityksen mukaan paikalle piilotetuista seitsemästä aarteesta.  Matkailuoppaissa tätä paikkaa mainostetaan hyvän ruuan paikkana.

 

Kuten yllä olevista kuvista voitte huomata, paikkaa voidaan kutsua myös vesikaupungiksi. Joet halkovat kaupunkia ja pienillä kujilla myydään mitä monenmoisempia ruokia ja lahjatavaroita. Sunnuntai päivänä siellä oli ihmisiä todella paljon.

 

Qibaon seitsemään piilotettuun arteeseen palatakseni. Annoin Tuijalle ja Annelille tehtäväksi löytää nämä seitsemän aarretta: rautainen Buddha, pronssikello, keisarin jalkavaimon kirjoittama kultainen lootus sutra, tuhat vuotta vanha catalba puu, jade kirves, jadesta valmistetut syömäpuikot sekä kultainen kukko.

 

Alla olevissa kuvissa voitte nähdä näistä kolme. Tosin kukon kultaus on ajansaatossa hävinnyt. Kovasti ihmettelin, että tuhat vuotta vanhaa puuta ei löydetty.

 

 

image

 

imageI

image

 

 

Qibao muistutti tosiaan hieman Venetsiaa kanavineen. Mekin nappasimme pyllymme alle tuollaisen veneen ja kurkimme kaupunkia kanavan suunnasta. Mukavaa. Paikalla olisi kuulemma ollut myös valokuvausliike, jossa olisi saanut pukea kiinalaiset vaatteet ja peruukin päähänsä ja kuvauttaa sitten itseään kanavan varrella. Tämä jäi tällä kertaa tekemättä.

 

image

image

 

Paluumatkalla poikkesimme Japanilaiseen ravintolaan syömään ”lihakeittoa.” Kylläpä maistui hyvältä. Ja täytyy sanoa, että oli tutustumisen arvoinen paikka tuo Qibao. Suosittelen. Ja taisipa se ammattiosaamisen näyttökin mennä läpi, joten nyt olen pätevä myös kulttuuriohjelman tuottamisessa.

 

image

Pian vuorossa uusi viikko ja uudet kujeet. Aamulla suuntaamme kohti vanhainkotia ja sairaalaa.

 

– Mari –

Toinen viikko takana

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 2:21 pm on lauantai, 24 lokakuun, 2015

 

image

 

Työssäoppimiset ja oppitunnit pyörivät ohjelman mukaisesti. Tosin ohjelma voi muuttua melkoisen useinkin. Torstaina esimerkiksi saimme tiedon kahteen kolmeen kertaan aikataulumuutoksista koskien perjantaita, mutta lopulta edettiin kuitenkin alkuperäisen ohjelman mukaisesti.

 

Torstaina oppitunneilla opeteltiin Kiinan kieltä. Ei kuulemma ole helppoa. Onneksi harjoitusta on tarjolla vielä useamman kerran. Perjantaina vuorossa oli kiinalainen perinteinen lääketiede sekä Taiji.

 

Tässä näkyvät kuvat ovat kampuksen hoitotyön opetuksen tiloja. Pääsimme sinne tutustumiskierrokselle perjantaina. Paikallisilla opiskelijoilla oli koepäivä. He jonottivat kiltisti jonossa suulliseen kuulusteluun. Jos kuulustelua ei läpäise, ei pääse työssäoppimaan. Kyllä näkyi jännittyneitä ilmeitä jonottajissa, ja tosi helpottuneita kuulustelun läpäisseillä.

Toisaalla opiskelijoilla oli käytännön näyttökokeet labraluokissa. Heitä kuvasimme vain lasin takaa, sillä suoritusta ei voinut häiritä.

 

 

 

 

image

 

 

 

 

image

 

Koulussa on todella paljon simulaationukkeja ja laboraatiotiloja. Tähänkin löytyy selitys. Koska opiskelijoita on niin valtavasti, pitää työssäoppimisia porrastaa. Ja näin ollen opiskelijat ovat kaksi ensimmäistä vuotta kokonaan kampuksella, jolloin kontakti hoitotyöhön tulee vain ja ainoastaan laboraatiotilanteista. Ongelmana on ollut se, että opettajat eivät ole osanneet hyödyntää ja käyttää kaikkia simulaatiovälineitä ja tähän onkin nyt kiinnitetty enemmän huomiota opettajien täydennyskoulutuksessa.

 

Jos ihmettelitte huputtuja torsoja, niin niihin saadaan tietokoneella ohjelmoitua erilaisia auskultoitavia hengitys- ja sydänääniä, joita myös hoitajien on opeteltava. Tämä perustellaan sillä, että hoitaja ymmärtää sitten käytännössä lääkärin päätöksenteon taustoja.

Viikon aktiviteetit päättyivät liikunta-alan opiskelijoiden pitämiin kuntotesteihin. Oli kävelytestiä, lihaskuntoa sekä liikkuvuutta. Jokainen opiskelija saa infoa omasta kunnostaa ja räätälöidyn liikuntaohjelman. Jännä odottaa miten lopputestaus menee. Paranevatko tulokset??

Viikonloppu meneekin shoppailun, kulttuurin sekä levon merkeissä. Mukavaa viikonloppua kaikille.

 

– Tuija ja Mari-

 

Maailma on pyöreä, jotta ystävyys voisi ympäröidä sen

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 6:05 pm on tiistai, 20 lokakuun, 2015

 

image

 

Tänä iltana on tullut todistettua, että maailma tosiaan on pyöreä. Ja, että ystävyys, se on voima, joka kantaa läpi vaikeidenkin tilanteiden.

 

Yllä olevassa kuvassa moni näkisi vain ihmisiä pöydän ympärillä ja muutaman ihmisen seisomassa kauempana. Minä näen tässä kuvassa helpotusta, kiitollisuutta, ystävyyttä, tutustumista, kulttuuria, huumoria ja väsymystä. Kaikkea sulassa sovussa. Tämä ilta nimittäin todisti sen, että maailma on pyöreä ja hieno paikka ihmiselle elää, kun on ystäviä.

Istuimme pitkään opiskelijoiden kanssa iltaruuan aikaan keskustelemassa keittiössä. Yksi suuri ongelma oli ”pimahtanut” tietokone, joka harmitti niin yhtä opiskelijaa kuin meitä muitakin. Kone oli mennyt eilen ison kirjoitusurakan jälkeen ihan pimeäksi ja ei suostunut millään avautumaan uudelleen. Tässä kohtaa astui kuvaan pyöreä maailma. Yksi opiskelija otti kuvia koneesta ja lähetti ne äidilleen Ouluun. Paluuviestinä saimme ohjeita mitä tehdä, alan ammattilaiselta. Ja eipä aikaakaan, kun kone jälleen toimi. Silmissä kimmelsi harmituksen kyyneleiden jälkeen onnenkyyneleet ja kiitollisuus avusta oli käsin kosketeltavaa.

 

Kun kivi oli pudonnut sydämeltä ja kone kunnossa, pystyi porukka keskittymään taas vapaa-ajan viettoon. Käytiin keskustelua päiväkodin tapahtumista, räätälillä käynneistä, itsenäistymisestä, huomisen jokiristeilyn suunnitelmista jne. Samaan aikaan keittiössä leijui erilaisia herkullisia tuoksuja, kun vähän jokainen yritti tehdä iltapalaa vuorollaan.

 

Korttiringin käynnistyttyä nappasin tämän yllä olevan kuvan. Katsokaa miten hienoa verkostoitumista. Oululainen istuu luurit päässä ja moni luulisi, että hän ”Mertarantana” selostaa pelin kulkua. Mutta ei. Tässä ollaan taas maapallon toisella puolella samaan aikaan. Skypepuhelu kotiin ja kortinpeluu, molemmat onnistuvat samalla. Terkkuja lähtee kaikilta sinne kotiin. Jyväskyläläinen ja Turkulainen sanailevat kaverillisesti keskenään pelin tuoksinassa. Rovaniemeläinen kannustaa ja Outokumpulainen puhua pulputtaa mukavia. Samaan aikaan taustalla Loimaalainen verkostoituu Amerikkalaisten vaihto-opiskelijoiden kanssa. Hetkeä aikaisemmin koko porukka on ollut sopimassa huomisen illan ohjelmaa kiinalaisten opiskelijoiden kanssa. Osa opiskelijoista on uppoutunut toisaalla koulutehtäviinsä tai valmistautuvat aamun aikaiseen herätykseen.

Tätä tämä siis on. Verkostoitumista, ystävyyttä, kansainvälisyyttä, avunantoa ja toinen toisensa kunniottamista.

Meillä on täällä hieno opiskelijaporukka! Joskus sitä vaan kokee olevansa etuoikeutettu, kun saa tehdä töitä näiden fiksujen nuorten kanssa.

 

-Mari-

 

 

Työssäoppimiset ovat käynnistyneet!!

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 9:11 am on tiistai, 20 lokakuun, 2015

image

 

Maanantaina 19.10.2015 starttasi työssäoppimiset kaikilla opiskelijoilla. Lääkealan opiskelijat jäivät kampukselle Tuijan kanssa ja me muut matkasimme melkein 1,5 tuntia metrolla kohti Ailun päiväkotia. Metromatka oli monelle elämänsä ensimmäinen kokemus kunnon ruuhkassa. Kyllä täytyy sanoa, että ei voida Suomessa puhua missään tilaisuudessa väenpaljoudesta.

 

 

image

 

Päiväkotiin saavuttuamme opiskelijat jaettiin pareittain tai yksittäin eri lapsiryhmiin. Ja heti tietysti tartuttiin tehokkaasti työntouhuun. Näissä kuvissa näette opiskelijoitamme aamun liikuntatuokiossa lasten kanssa.

 

Illalla kun kävimme reflektiokeskustelua opiskelijoiden kanssa ensimmäisen päivän tunnelmista, löytyi selvästi eroavaisuuksia suomalaiseen päiväkotiin verrattuna. Opiskelijat kokivat päiväkodin kurinalaisuuden olevan suomalaiseen verrattuna kovan ja jopa lasten fyysinen koskettelu tuntui heistä olleen kovakouraista. Useammat kertoivat, että lapsia ei pidetty sylissä, ei paijailtu, ei tunteita näytetty. Ruokailuun liittyi pakottamista, ja se tuntui opiskelijoista ikävältä.

 

Toki moni koki, että päiväkodissa tehtiin paljon kehittäviä tehtäviä kuten laulettiin, laskettiin yms. Ja keskustelumme polveili tästä kulttuurien välisiin eroihin ja jo väkimäärän aiheuttamaan kasvatuksessa huomioitaviin seikkoihin. Opiskelijoille kokemus oli ollut mieleenpainuva, tai ainakin siltä tuntui.

 

 

 

 

image

 

Tiistaina vierailimme kaikkien opettajien toimesta pharmacian osastolla. Yllä olevassa kuvassa näette osaston johtajan, meidät suomalaiset opettajat ja opiskelijat sekä Suomessa viime keväänä vierailleet lääkealan opiskelijat. Oli mukava tavata näitä opiskelijoita uudelleen.

 

image image

 

 

Pharmacian osastolla saimme tutustua mm. lääketehtaaseen, jossa opiskelijat suorittavat laboraatiotunteja. Yllä näette meidän opiskelijoita ja opettajia tutustumassa granulointikoneeseen. Ja toisessa kuvassa on kiinalaisia opiskelijoita, jotka harjoittelivat tuleviin skills kisoihin. Jos mitään ymmärsin kemiasta, niin tässä harjoitellaan jotakin tislausmenetelmää.

 

Erilaisia pitoisuuksien, erottelujen ja hajoamisiin liittyvien testien tekeminen kuuluu täällä lääkealan koulutukseen. Tässä olisi hyvä sauma myös mielestämme laboratorioalan opiskelijoille. Lisäksi tässä koulussa löytyy myös erillinen laboratorioalan koulutus.

 

Liikunta-alan opiskelijat aloittivat tänään työssäoppimisensa täällä kampuksella. He pitivät ensimmäiset tuntinsa kiinalaisille opiskelijoille tänään. Valitettavasti ei ehditty seuraamaan, joten nyt odotellaan innolla illan reflektiokeskusteluja tämän suhteen.

 

Ensi viikolla lääkealan opiskelijat menevät pariksi päiväksi sairaala-apteekkiin tutustumaan. Sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan opiskelijat aloittavat harjoittelunsa vanhainkodissa sekä sairaalassa. Tarkempaa tietoa ei vielä ole, että minne kukakin menee, mutta se selvinnee tässä lähiaikoina. Vaihdossa kun ollaan, niin epävarmuutta ja muutoksia pitää sietää. Ja hyvin meidän opiskelijat ovat niitä sietäneetkin. Täydet pisteet kaikille reippaasta mielestä, aktiivisesta osallistumisesta sekä joustavuudesta.

 

Terkuin Tuija ja Mari

 

Ensimmäisen viikonlopun kuulumisia

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 4:08 pm on lauantai, 17 lokakuun, 2015

image

 

Ensimmäinen viikko on ollut lähestulkoon koko ajan pelkkää odottamista. Ensin odotimme vielä muutamaa opiskelijaa saapuvaksi. Sen jälkeen odotimme luvattua avajaisseremoniaa. No, sen aika koitti perjantaina. Aamulla olimme valmiina koko porukka Team Finland paidat päällä ja nimilaput hienosti rinnassa. Avajaisseremonia oli kuitenkin sellainen, että kävelimme yhteen luokkaan ja saimme informaatiota seuraavan viikon ohjelmasta.

Viime vuosiin verrattuna moni asia on muuttunut. Nyt työssäoppimiseen kuljetaan metrolla, koulubussikyydit ovat historiaa. Lisäksi kouluruokailu maksaa erikseen. Niinpä perjantai meni ruokakorttien lataamisessa, metroreittien selvittämisessä sekä työssäoppimispaikkoihin liittyvien epäselvyyksien selvittämisessä. Meille nimittäin selvisi, että työssäoppimispaikaksi oli kaikille varattuna päiväkoti, osaamisalasta riippumatta. Ainoastaan lääkealan opiskelijoille oli erillisohjelma. Koska työssäoppispaikkoja ei saanut varmistettua muualta perjantaina sovimme, että kaikki muut paitsi lääkealan opiskelijat menevät ensimmäisellä viikolla päiväkotiin. Liikunta-alan opiskelijoille tuli kuitenkin päivemmällä tieto, että heidän ohjelmansa kampuksella onnistuu tiistaista eteenpäin. Muut menevät siis kiltisti kolmena päivänä nyt osoitettuihin paikkoihin ja torstaina sekä perjantaina kaikilla on tunteja koululla.

 

Tunnit sisältävät Kiinan kielen opetusta, perinnelääkehoitoa, taijita sekä kiinalaista yrttihoitoa. Lisäksi liikuntalan opiskelijat järjestävät kuntotestauksia meidän muille opiskelijoillemme.

 

Aikaisempina vuosina kampukselta on järjestetty lisäksi vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten akrobatia show sekä jokiristeily. Nyt yritimme niitä puhua, mutta ne on organisoitava itse tai tutor opiskelijoiden avustuksella omakustanteisesti.

 

Metromatkat kampus korvaa opiskelijoille kuitteja vastaan ja yritimme puhua, että tämä tapahtuisi kahden viikon välein. Sillä nyt kaikki yllä kertomamme muutokset ovat sellaisia, joihin emme ole valmennuksessa pystyneet opiskelijoita ohjaamaan ja budjetit ovat ymmärrettävästi laskettu ilman näitä lisäkuluja jokaisella.

 

Viikonlopun selvityksessä ovat olleet myös wifi yhteydet. Monelle opiskelijalle on tullut yllätyksenä miten paljon sivuja on Kiinassa ”blokattu” pois käytöstä. Esimerkiksi pankkiasioiden hoitaminen täältä on ongelmallista, jos laskut tulevat gmail-tilille. Onneksi toinen toistamme auttaen olemme pystyneet olemaan yhteyksissä ”ulkomaailmaan” ja opiskelijat ovat tehneet hienosti yhteistyötä tässä.

 

Kehaistaanpa tässä vaiheessa kaikkia opiskelijoita. Täällä ei ole paljoa kuulunut rutinaa ja vinkunaa muutoksista, kävelystä kipeytyneistä jaloista, toimimattomista pankkiautomaateista tai edes myyräheinäsirkasta kylpyhuoneessa. Opiskelijat ovat hienosta verkostointuneet keskenään sekä muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Näytti amerikkalaisille vaihdossa oleville tytöille uppoavan niin Fazerin sininen kuin kissankuvat kännykässä 😊😊

 

Ja vaikka alussa kerroimme, että tämä on ollut odottelua, niin älkää luulko että olemme odotelleey kampuksella. Tässä on ehditty katsoa Shanghaita yläilmoista, maantasalta sekä maanalta. Temppelit, pilvenpiirtäjät sekä eläintarhat on koluttu niin opiskelijoiden kuin opettajienkin toimesta. Tässä teille kuvia maistiaisena.

 

Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille.

 

– Tuija ja Mari-

 

 

 

 

image

Hyvää huomenta Shanghai

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 2:51 am on torstai, 15 lokakuun, 2015

image

 

Eilen saavuimme Pudongin kentälle suunnitellun aikataulun mukaisesti. Lento oli pitkä, mutta sujui hyvässä seurassa nopeasti.

Sää Shanghaissa oli leppeän lämpöinen. Pientä savusumua, mutta aurinkoakin näimme päivän aikana.

Aikaerosta johtuen, oli erityisen tärkeää pysytellä hereillä. Jaksoimme sinnikkäästi olla liikkeessä iltaan asti. Päivä sisälsi ruokakaupassa käyntiä, puhelinliittymien ostamista, ohjelman suunnittelua, toisiin tutustumista sekä tietysti hyvää ruokaa. Täytyy myöntää, että elävät ravut yms. jäivät ruokakaupasta ostamatta. Ja sitäkään ei myönnetä, että hyppäsimme ehkä väärään bussiin ja teimme melkein parin tunnin extralenkin. Koska eihän se virhe ollu. Halpa näköalakierros, sanoisin. Hinnaksi kun tuli huimat 0,30 euroa.

Tämän jutun kuva on huoneeni ikkunasta torstai aamuna. Pientä ilmankosteutta havaittavissa. Mutta kun tarkkaan katsoo, niin aurinkokin siellä pilkahtaa. Aika siis aloittaa työt. Tänään vuorossa opiskelijoiden noutoa kentältä, lounastapaaminen sekä opiskelijoiden opastaminen paikallisen metron toimintaan. Josko ihan Shanghain keskustaan asti tänään päästäisiin. Varsinaiset aloitusseremoniat ovat huomenna.

Mukavaa päivää kaikille.

-Mari-

Tervetuloa seuraamaan matkaamme Shanghaihin lokakuussa 2015

Filed under: Yleinen — Mari Pakkonen at 12:13 pm on torstai, 8 lokakuun, 2015

Shanghai

 

Tervetuloa seuraamaan lääkalan opettajan sekä kv-koordinaattorin matkaa Shanghaihin lokakuussa 2015.

Vuonna 2014 Turun ammatti-instituutti pääsi mukaan Kam’oon China verkostoon, joka on ansiokkaasti tehnyt kv-vaihtoja Kiinaan pääsääntöisesti Shanghain alueelle.

Syksyllä 2014 lääkealan opettaja Tuija Riiali kävi vierailemassa yhteistyöoppilaitoksessa ja sai neuvoteltua meidän opiskelijoille ensimmäiset vaihtoajankohdat syksylle 2015.

Ja nyt siis ollaan menossa kahden lääkealan opiskelijan kanssa toteuttamaan tämä ensimmäinen vaihtojakso. Mukana meillä on myös lähihoitajaopiskelijoita sekä liikunta-alan opiskelijoita ympäri Suomea.

Tästä se alkaa. Kiitos, kun olet mukanamme.