Englantiluokka

ENGLANTIPAINOTTEISET LUOKAT

Kastun nykyiset englantipainotteiset luokat jatkavat 9. luokan loppuun, mutta uusia ryhmiä ei enää perusteta.

OPISKELU

Englantipainotteinen E-luokka toimii yhtenä koulumme perusopetusryhmänä. Kaikille yhteisen valtakunnallisen englannin A-kielen opetussuunnitelman (8 kurssia) lisäksi joka vuosi on yksi syventävä lisäkurssi eli kolmen vuoden aikana opiskellaan yhteensä 11 kurssia.

7 lk.: 2 + 1 8 lk.: 3 + 1 9lk: 3 + 1

Kielen opiskelun arkea on vahvistaa eri osa-alueita: ymmärtämistä (lukeminen ja kuuntelu) ja tuottamista (puhuminen ja kirjoittaminen). Rakenteiden ja sanaston opetuksessa keskitytään lisäksi näiden syventämiseen ja laajentamiseen. Myös kulttuuritietous, projektitöiden tekeminen, suullinen esiintyminen liittyvät olennaisena osana opiskeluun. Suurempi tuntimäärä mahdollistaa entistä paremmin niin monipuolisten työtapojen käyttämisen kuin oppilaiden kielitaidon kehittymisen seuraamisen. 9. luokan keväällä E-luokka tekee Lontooseen suuntautuvan kulttuurimatkan ja pääsee iloitsemaan pystyessään hyödyntämään kolmen vuoden aikana oppimaansa.

Erittäin olennainen osa englantipainotteisen luokan opiskelua on korostaa englannin kielen roolia välineenä myös muiden oppiaineiden puitteissa. Oppilaita rohkaistaan puhumaan! Biologiassa, maantiedossa, matematiikassa, kotitaloudessa ja historiassa voidaan ottaa käsittelyyn englanninkielistä materiaalia mahdollisuuksien mukaan.