Saana

”Pelko”

”Rohkeus”

  1. ENSIASKELEET
  • Halusin tehdä jotain hevosiin liittyvää ja kokeilla jotain uutta. Öljyväreillä en ollut aikaisemmin vielä maalannut, joten ajattelin kokeilla niitä. Mieleeni juolahti kuvia kauniista taivastaustoista, joitten päällä on jokin musta kuvio. Rupesin etsimään kuvia ja ideoita tällaiseen työhön. Taustan päätin tehdä tummansini-punertavaksi. Netistä löysin hienon takajaloilla seisovan yksisarvisen ja ajattelin, että siitä voisi tulla hieno. Mystinen tausta sopii hyvin taikauskoiseen maailmaan.
  • Tavoitteenani ei ollut kuin oppia vähän maalaamaan öljyväreillä.
  • Aluksi en ajatellut tehdä lopputyöhön kuin yhden osan. Kun olin saanut ensimmäinen työn valmiiksi, ajattelin, että voisin tehdä samalla tekniikalla toisenkin, vähän erilaisen, maalauksen. Rupesin suunnittelemaan toista osaa ja päädyin maalaamaan taustasta puna-keltaisen ja yksisarvisen eri asentoon.

 

  1. TYÖN ETENEMINEN
  • En ottanut lopputyön ensimmäistä osaa tehdessäni kuvia. 1. tunti: Lähdin oikeastaan heti piirtämään yksisarvista lyijykynällä maalausalustalle. Piirsin lopuksi ääriviivat vielä tussilla, jotta kuva näkyisi maalin alta. 2. tunti: Maalasin tausta öljyväreillä sinipunaiseksi. Öljyväreillä maalaaminen oli hauskaa ja helpompaa kuin luulin! 3. tunti: Annoin taustan kuivua 2 viikkoa. Maalasin yksisarvisen ja maan mustaksi.
  • Toisen osan tekemistä aloitin 15.4. 1. tunti: Piirsin yksisarvisen ensin lyijykynällä ja vahvistin vielä mustalla tussilla. 22.4. 2. tunti: Maalasin taustan öljyväreillä. 29.4. 3. tunti: maalasin taustaa lisää, koska se ei mielestäni ollut vielä hyvä. Ehdin maalaamaan myös maan mustaksi. 4. Tunti: Maalasin yksisarvisen mustaksi.

 

Kuvia työn eri vaiheista: