Elsa

Halusin tehdä lopputyökseni jonkinlaisen öljymaalauksen. Ideanani oli maalata auringonnousu maisema. Asetin tavoitteksi oppia käyttämään öljyvärejä. Mielestäni onnistuin tavoitteessa melko hyvin. Minulla ei ollut mitään tiettyjä esikuvia enkä käyttänyt mitään taustamateriaaleja vaan lähdin toteuttamaan työtä omilla ideoillani.

Päätin ensiksi hahmotella maiseman piirtämällä, koska ajattelin, että niin olisi helpoin aloittaa. Hahmottelun jälkeen aloitin maalaamaan merta. Meren maalaamisen jälkeen maalasin taustan ja viimeiseksi auringon.

Valmis teokseni ei ole niin realistinen kuin alkuperäinen ideani oli. Se ei toisaalta haittaa minua. Teokseni on värikäs ja valoisa. Onnistuin ihan hyvin öjyvärien käytössä ottaen huomioon, että en ole ikinä aikaisemmin maalannut niillä. Jos parantelisin teostani tekisin siitä ehkä realistisemman. Työn tekeminen ei ollut kovin helppoa, koska öljyväreillä maalaminen oli vaikeaa. Pienen harjoittelun jälkeen maalaaminen sujui kuitenkin ihan hyvin ja olen ihan tyytyväinen lopputulokseen.