Tervetuloa ihailemaan!

Tällä sivustolla voit nähdä Puolalan yläkoulun
pitkän valinnaisen kuvataideryhmän lopputyönäyttelyn.

Sivustolla nähtävät työt ovat 9.-luokkalaisten kevään aikana tekemiä, laajempia kuvataidetöitä. Töiden aiheet kumpuavat nuorten omasta maailmasta ja heitä puhuttelevista aiheista.

Tämä kevät oli erityisen haasteellinen lopputöiden teon kannalta. Juuri, kun oppilaat olivat päässeet alkuun, alkoi koronaviruksen vuoksi kahden kuukauden mittainen etäopiskelujakso. Monen oppilaan suunnitelmat muuttuivat alkuperäisistä, sillä keskeneräinen työ oli saattanut jäädä kouluun tai kaikkia tarvikkeita ei ollut kotona saatavilla. Oman haasteensa töiden toteutukselle asetti myös tavallista kouluopiskelua työntäyteisempi etäopiskelu, jolloin aika tuntui olevan tavallistakin enemmän kortilla. Aikataulutus oli vaativaa. Oli myös pärjättävä ilman muiden ryhmäläisten tavanomaista tukea ja rakentavia mielipiteitä.

Lopputyöt ovat siis käytännössä oppilaiden yksin toteuttamia vailla normaalia koulussa saatua ohjausta. Juurikin peilaten haastavaan tilanteeseen, oppilaat ovat onnistuneet lopputöissään erinomaisesti!