Turun kaupunki tiedottaa Puolalan koulun väistötiloista

Turun kaupunki on julkaisut seuraavan tiedotteen koskien Puolalan koulun vuosiluokkien 3-6 väistötiloja:

Turun kaupunginhallitus päätti Sepänkadun koulurakennuksen käytöstä Puolalan koulun peruskorjauksen väistötilana

Turun kaupunginhallitus on päättänyt maanantaina 23.4. pidetyssä kokouksessaan, että Puolalan koulun peruskorjauksen aikana koulun väistötilana käytetään Sepäkatu 2:ssa sijaitsevaa koulurakennusta.

Päätöksessään Turun kaupunginhallitus päätti kumota kasvatus- ja opetuslautakunnan 21.3.2018 tekemän päätöksen parakkien hankkimisesta koulutiloiksi Puolalan koulun peruskorjauksen ajaksi. Sepänkatu 2:n koulurakennusta käytetään Puolalan koulun väistötilana kesästä 2018 kesään 2020 saakka.

Päätöksen lisäksi kaupunginhallitus edellytti, että Sepäkatu 2:n vaatimien korjaustöiden lopputulosten laatutaso varmistetaan normaalin omavalvonnan lisäksi ulkopuolisen arvioitsijan toimesta ennen tilojen ottamista opetuskäyttöön. Kaupunginhallitus päätti myös, että sille tulee raportoida Sepänkatu 2 koulurakennuksen korjaustöiden etenemisestä ja kontrollimittausten tuloksista.

Päätös syntyi pitkän keskustelun ja äänestyksen jälkeen. Keskustelussa jäsen Pirjo Rinne esitti jäsen Johannes Yrttiahon kannattamana parakkeja edelleen ratkaisuksi. Äänestystulos oli 12-2 Sepänkatu 2:n puolesta.

Turun sivistystoimialan johto, Puolalan koulun rehtori, Turun tilapalvelukeskus ja kaupungin viestintä valmistelevat mahdollisimman pian tietopaketin siitä, miten Sepäkatu 2:n korjaustyöt etenevät ja miten vanhemmat ja henkilökunta pidetään tietoisena korjausten etenemisestä ja kontrollimittauksista ennen koulun ottamista käyttöön syyslukukaudella. Asiasta järjestetään myös infotilaisuus ennen kevätlukukauden päättymistä.

Lisätiedot:

Tuomas Koskiniemi
Tilapalvelujohtaja
Turun kaupunki
p. 040 355 6296
tuomas.koskiniemi@turku.fi