Oppilashuolto

Oppilashuollon tavoitteena on edistää oppilaiden hyvää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä, sosiaalista hyvinvointia kouluympäristössä sekä ennalta ehkäistä ongelmien syntyä ja pahenemista. Oppilashuolto on koko koulun henkilöstön yhteinen asia. Lukuvuonna 2018−2019 koulukuraattorina toimi Jenni Teräs ja koulupsykologina Tarja Klami-Polojärvi.

Koulun sosiaalityön asiantuntijana koulukuraattori tukee ja ohjaa oppilaita koulunkäyntiin, kaverisuhteisiin, perhetilanteeseen ja elämänhallintaan liittyvissä asioissa, tekee yhteistyötä vanhempien, opettajien, muun oppilashuollon henkilöstön ja yhteistyöverkoston kanssa sekä ohjaa tarvittaessa oppilaan ja perheen koulun ulkopuolisen tuen piiriin. Lisäksi työhön kuuluvat konsultaatiot, koulun kehittämistyö ja alueellinen verkostoyhteistyö.

Koulupsykologi tapaa oppilaita mielialaan ja tunne-elämään sekä oppimisen pulmiin liittyvän selvittelyn yhteydessä. Yksilötapaamisten lisäksi koulupsykologi tekee tarvittaessa yhteistyötä oppilaan vanhempien sekä oppilashuollon muiden työntekijöiden ja opettajien kanssa. Koulupsykologi myös ohjaa oppilaan tai perheen tarvittaessa koulun ulkopuolisiin tukipalveluihin.

Oppilashuollossa käytettävät Mahti -tunnekortit. Kuvissa on kettuja eri tunnetiloissa.