Iloinenkynä, kuvituskuva.Lukiomme opiskelijakunnan hallitus koostuu joka lukukauden alussa äänestystilaisuudessa valituista eri vuosiluokkien edustajista, joita yhdistää halu kohentaa koulun (ennestäänkin loistavaa) ilmapiiriä ja toimia viihtyvyyden edistäjinä.

Tähtäämme tavoitteisiimme yhteishengen nostattajina järjestämällä lukiomme opiskelijoille, ystävillemme, erilaisia virkistystapahtumia, kuten bileitä. Mainion yhteishengen omaavalla opiskelijakunnallamme on monivuotinen perinne vuotuisen ”poropalkintogaalan” (hupimielinen joulun alla järjestettävä palkintotilaisuus) järjestämisessä. Piristämme lisäksi opiskelijoiden väsyneitä aamuja kahvituksin ja toimimme koulumme ympäristöystävällisen teeman mukaisesti etenkin järjestäessämme kirjankierrätykseen tähtääviä ”kirjakirppiksiä”, jotka samalla säästävät opiskelijoiden taskurahoja.

Pyrimme myös toimimaan välikätenä opettajakunnan ja opiskelijoiden välillä, ja opiskelijoiden vanhemmat saattavat tavata meitä hyvällä todennäköisyydellä vanhempainilloissa jne.

Haluamme aina kehittyä ja oppia lisää, ja siksi otamme mielellämme vastaan opiskelijoiden vinkkejä ja ideoita toimintaamme koskien. Koulumme yhteishenki on mahtava, mutta hallituksen avulla voimme vielä lisätä sen mahtavuutta!

Koko hallituksen toiminta tähtää opiskelijoiden olon parantamiseen ja opiskeluarjen monipuolistamiseen – meille voi siis suoraan tulla juttelemaan, jos on kehitysehdotuksia, ideoita tai palautetta.

Lukion pitäisi olla kivaa kaikille taustasta huolimatta. Puolalanmäessä me olemme suvaitsevaisia ja avoimia kaikkia kohtaan, ja me hallituksen kanssa tuemme yhdenvertaisuutta omalla toiminnallamme. Jokaisella meistä opiskelijoista tulee olla kuuluva ja kantava ääni, ja jokaisella tulee olla mahdollisuus muokata opiskeluympäristöään yhdenvertaisesti.

Tärkeä osa lukio-opiskelua on kieltämättä hauskanpito ja mukavuus. Tähtäämme hallituksessa parantamaan jokaisen opiskelijan arkea erilaisilla tapahtumilla, kahvituksilla ja muilla erilaisilla toiminnoilla.

Opiskelijakunnalla on omat sivut löytyvät osoitteesta https://opkhpml.wixsite.com/website. Sieltä löytyvät hallituksen kokousten pöytäkirjat ja tietoa hallituksen jäsenistä.

Syyslukukaudella 2022 hallituksen puheenjohtajana toimii Seela Moilanen ja ohjaavana opettajana Harri Viljanen.