Työelämätaidot ja jatko-opinnot

Yhteishakuopas 2022

Oppaasta löydät yhdellä silmäyksellä juuri sinua kiinnostavalta alalta kaiken hakemiseen liittyvän, opintojen kuvauksesta opinto-ohjaajan yhteystietoihin.

***

Tietoa Turun lukioista ja Turun ammatti-instituutista

Turun lukioiden hakijan oppaat
Turun lukioiden videoesittelyt
Turun ammatti-instituutti – tietoa yhteishausta
Turun ammatti-instituutin ohjaus- ja hakupalvelu
Turun ammatti-instituutin videoesittelyt
Muut toisen asteen ammatillista peruskoulutusta antavat oppilaitokset
Jäitkö ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa?

***

Unelmoi isosti!

Unelmoi isosti -kampanja järjestettiin Turussa, Vantaalla ja Espoossa  helmikuussa 2021. 7.-9.-luokkalaisille suunnatun kokonaisuuden tavoitteena oli herättää oppilaissa innostusta ja intohimoa eri ammatteja kohtaan – ja sitä kautta osoittaa, että peruskoulusta saa valmiudet siihen, mitä aikuisena voi olla.

Kampanjan esikuvina toimivat näyttelijä Chike Ohanwe, Michelin-kokki Kim Mikkola, yrittäjä Marianne Lehikoinen, videotuottaja Dennis Storhannus, jääkiekkoilija Noora Räty, rikoskomisario Katja Rekola, kuvittaja ja opiskelija Venla Vaattovaara, fonetiikan professori Maija S. Peltola, video- ja valokuvaaja Heikki Salonen, merikapteeniksi opiskeleva Pauliina Niinistö sekä materiaalitekniikan professori Kati Miettunen ja materiaalitekniikan lehtori Ulriika Mattinen.

Soittolistalta löytyy 45 minuutin mittainen virtuaalioppitunti sekä esikuvien 2-3 minuutin mittaiset videot. Alempi video on toinen 45 minuutin mittainen virtuaalioppitunti. Materiaaleja voi käyttää esimerkiksi yläkoulun ja lukion opinto-ohjauksen tunneilla.

***

Tulevaisuuden tekijät

Videoilla kerrotaan muun muassa siitä, minkälaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan.

***

Koulua elämää varten

Videolla kerrotaan, miten 2020-luvun peruskoulu valmistaa lasta ja nuorta (työ)elämää varten.