Oppiminen

Tervetuloa kouluun! -opas

Perusopetuksen opas 2021-2022 tarjoaa ajankohtaista tietoa Turun kaupungin perusopetuksesta, kouluista ja koulunkäyntiin liittyvistä asioista.

Tervetuloa kouluun! -opas

***

Neljä faktaa suomalaisesta peruskoulusta

Video avaa suomalaisen peruskoulun keskeisimpiä asioita, kuten mitä oppivelvollisuus tarkoittaa ja keitä koulussa työskentelee. Video on suunnattu erityisesti maahanmuuttajataustaisille huoltajille (muut kieliversiot löydät Vieraskielinen materiaali -sivulta). Se on tehty osana Teemme tulevaisuuden tekijöitä – peruskoulu on parasta! -hanketta.

Video: Tussitaikurit Oy / Marker Wizards Ltd.

***

Laaja-alainen osaaminen kouluissa

Vähä-Heikkilän koulun rehtori Taru Pätäri kertoo laaja-alaisesta oppimisesta ja sen merkityksestä oppilaille.

***

Uusi askel kielipolulla

Kurkista kielen tunnille ja katso miten toiminnallista alkuvaiheen A2-kielen opiskelu on nykyään. Tammi-helmikuussa kolmosluokkalaiset voivat valita itselleen A2-kielen, jota opiskellaan neljäs-yhdeksäsluokalla kaksi tuntia viikossa.

Tutustu myös A2-kielten opiskelu Turussa -oppaaseen ja Kielten opiskelu alkaa jo ensimmäisellä luokalla -infotekstiin. Kieli-infon esikouluikäisten huoltajille löydät täältä:

***

Videopäiväkirja

Vähä-Heikkilän koulun oppilaat ja opettaja pitivät kevättalvella 2021 videopäiväkirjaa. Käy kurkkaamassa, miltä opiskelu näyttää 2020-luvun peruskoulussa.

***

Digioppiminen kouluissa

Mitä on digioppiminen ja mihin sitä tarvitaan? Miten kouluissa käytetään digilaitteita? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat Hiidenkiven peruskoulun erityisluokanopettaja Timo Hirvonen sekä seiskaluokan oppilaat Aino ja Netta.

***

Koulukoulu

Laaja-alaista osaamista Juvanpuiston koulussa.

***

Koulukoulu

Monialaista oppimista Kokkolassa.