Askartelu ja leikit

LEIKKI LEIKKINÄ -BLOGI

Leikki leikkinä -blogista löytyy kivoja vinkkejä yhteisiin taide-, leikki- ja askarteluhetkiin eri ikäisille lapsille.

Leikki leikkinä -blogi


MARTTOJEN KÄSITYÖOHJEET LAPSILLE

Marttojen nettisivuilta löytyy helppoja ja hauskoja käsityöohjeita lapsille.

Marttojen käsityöohjeet


KAKSPLUS-LEHDEN TURPOAVA MAALI

Linkistä löytyy ohjeet turpoavaan maaliin, josta voi askarrella vaikka bakteereita, hirviöitä tai otuksia.

Ohje turpoavaan maaliin


PAPUNETIN TAIKATAIKINA

Linkistä löytyy ohjeet taikataikinan tekemiseen. Taikataikinaa voi haistella ja vähän maistellakin, tunnustella ja muovata sormilla, nyrkeillä, varpailla tai jalkapohjilla. Taikataikinasta muovaillaan yhdessä esimerkiksi helmiä, pikku eläimiä tai tauluja.

Ohje taikataikinaan


HELPPOJA LEIKKEJÄ KOTIIN

Majan rakentaminen

Majan rakentamista varten tarvitset pari isoa peittoa (esim. päiväpeiton), neljä tuolia ja joitakin tyynyjä. Majassa oleskelu on erityisen hauskaa, jos lapsi saa järjestää sinne pienen eväsretken!

Lelujen metsästys

Anna lapsen valita vaikka 5-10 erilaista ja erikokoista lelua. Kehota lasta laittamaan silmät kiinni ja piilota lelut sillä aikaa ympäri kotia. Leikki toimii samalla hyvänä muistipelinä, kun lapsen pitää muistaa mitkä kaikki lelut ovat piilotettuna.

Tyynymeri

Kasaa kaikki kodistanne löytyvät tyynyt ja peitot vaikka lapsen huoneeseen tai olohuoneeseen. Anna lapsen myllätä tyynymeressä ja mahdollisuuksien mukaan vaikka hyppiä mereen sohvan reunalta, tietysti lapsen turvallisuus huomioiden.

Kauneushoitola

Kerää tyhjistä pulloista ja purnukoista lapselle rekvisiittaa kauneushoitolaan. Voit antaa hänelle myös hiusharjan ja pinnejä sekä vanhoja meikkejä, jos sellaisia kotoa löytyy. Anna lapsen tehdä sinulle rentouttava kasvohoito tai juhlakampaus!

Kahvilaleikki

Kahvilaleikki on erityisen hauska, jos leikkiin saa mukaan itse tehtyjä herkkuja. Kahvilan voi järjestää vaikka omaa keittiöön tai jos teillä on kotona lojumassa iso pahvilaatikko, kahvilakojun voi rakentaa siitä.