Muut puuhat

KIRJASTOJEN SATUMAAILMA

Turun kaupunginkirjasto on tuottanut lapsille ja nuorille sisältöjä verkkoon kirjastojen kiinnoloaikana. Kirjasto julkaisee joka viikko kaksi satua ja kaksi sanataidevideota.

Kirjastojen satumaailma


HARRASTA KOTONA-SIVUSTO

Harrasta kotona-sivustolle on koottu erilaisia ohjeita ja ideoita taiteen harrastamiseen kotona.

Harrasta kotona-sivusto


AIKAA OLLA KOTONA-SIVUSTO

Martat ovat koonneet vinkkejä koko perheelle ruokaan, käsitöihin ja muuhun ajanvietteeseen liittyen. Sivustolta saa myös neuvot kotivaraan, hyvään käsihygieniaan sekä siivoukseen.

Aikaa olla kotona


PIKKU KAKKOSEN SADAN TEKEMISEN LISTA

Pikku Kakkosen sivuille on koottu lista, josta löytyy sata ideaa monipuoliseen tekemiseen eri-ikäisille lapsille.

Pikku Kakkosen sadan tekemisen lista


TIEDONJYVÄN KOKEET

Tiedonjyvä on Ylen luonnontieteellisiä ilmiöitä tutkiva ohjelmasarja, jossa opitaan tekemällä. Tiedonjyvän kokeita voi tehdä myös kotona.

Tiedonjyvän kokeet


HEUREKA-HETKET

Heureka tarjoaa muutaman minuutin mittaisia videoita, joissa toteutetaan hilpeitä, hulvattomia ja hätkähdyttäviä tieteellisiä temppuja. Monia tempuista voi myös testata itse. Jakamalla oman kokeilun somessa voi voittaa liput Heurekaan!

Heureka-hetket


SIIVOTAAN YHDESSÄ!

Myös siivoamisesta voi tehdä kivaa yhteistä tekemistä! Lapselle siivoaminen voi olla varsin mieluisaa puuhaa, jos hänelle annetaan omat välineet ja selkeät ohjeet – samalla vanhemmat saavat kätevästi myös siivottua. Tässä muutama vinkki yhteisiä siivoushetkiä varten.

Lelujen pesu
Laita lapselle iso saavi tai amme kylpyhuoneeseen sekä anna hänelle tiskiharja. Lapsi voi pestä muovisia leluja, kuten dubloja ja muoviukkeleita. Pestyt lelut lapsi voi laittaa isolle pyyhkeelle.

Pölyjen pyyhkiminen
Anna lapselle kostea rätti ja kehota häntä saamaan rätti mahdollisimman likaiseksi. Lapsi voi pestä vaikka omaa syöttötuolia tai kirjahyllyä.

Kotityötaulukko
Nyt kun kotona vietetään aikaa enemmän, myös kotitöitä täytyy tehdä enemmän. Tehkää perheellenne oma kotityötaulukko helpottamaan töiden sujumista. Laittakaa taulukkoon erilaisia kotitöitä ja aina kun jonkin tehtävä on saatu tehtyä, laittakaa taulukkoon rasti tai tarra.

Siivotkaa tanssien
Siivoaminen voi sujua paljon hauskemmin, jos taustalle laitetaan hyvää musaa soimaan! Keksikää yhdessä mitä hassuja tanssiliikkeitä voitte siivotessanne tehdä.

Nopeuskisa
Laittakaa munakello tai puhelimen ajastin tikittämään ja katsokaa kuinka nopeasti lapsi saa lelut lelukoriin tai kirjat kirjahyllyyn.