Lähisuhdeväkivalta ja kriisitilanteet

TURUN ENSI-JA TURVAKOTI RY

Turvakoti on tarkoitettu lähisuhdeväkivaltaa kohdanneille tai sen uhan alle joutuneille naisille, miehille ja lapsille turvapaikaksi, kun kotiin jääminen uhkailun, pelon tai väkivallan vuoksi ei ole mahdollista.

Luolavuorentie 7 B, 20810 Turku.

puh. 02 513 4100 / 24h

Turun turvakoti


PILARI

Pilari on Turun ensi-ja turvakoti ry:n tarjoama palvelu. Pilari tarjoaa tuke lähisuhteessaan väkivaltaa tai sen uhkaa käyttäneille, kokeneille tai altistuneille aikuisille ja lapsille. Pilari palvelee perheitä, perheenjäseniä, avoliitossa ja seurustelusuhteessa olevia pareja, sekä eronneita. Lähisuhdeväkivallasta kärsivät lapsiperheet ovat ensisijaisia asiakkaita.

Yksikön vastaava, Maarit Kangas
puh. 050 408 1806

Pilari


RIKOSUHRIPÄIVYSTYS

Rikosuhripäivystys on palvelu rikoksen uhreille, heidän läheisilleen ja todistajille. Rikosuhripäivystyksestä asiakas saa keskusteluapua, käytännön neuvoja ja ohjausta lisäpalveluihin rikosuhrikokemukseen liittyen. Tukihenkilö tukee asiakasta henkilökohtaisesti rikosasiaan liittyvissä käytännön tilanteissa esim. rikosilmoituksen teossa, kuulusteluissa, oikeudenkäynneissä, sekä vahingonkorvaus- ja lähestymiskieltohakemusten laadinnassa. Tukihenkilöt ovat tehtäväänsä valittuja ja koulutettuja vapaaehtoistyöntekijöitä. Palvelu on ammatillisesti ohjattua ja asiakkaalle maksutonta.

Rikosuhripäivystys
puh. 116 006 (suomeksi ja ruotsiksi)

Juristin puhelinneuvonta
puh. 0800 161 177

Rikosuhripäivystys


NOLLALINJA

Ilmainen Nollalinja palvelee ympärivuorokautisesti kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessa. Nollainjalle voi soittaa anonyymisti, eikä päivystäjä näe numeroasi missään vaiheessa. Puhelu ei myöskään tule näkyviin puhelinlaskuun.

Nollalinja, puh. 080 005 005

Lisätietoa Nollalinjan nettisivulta


NAISTEN LINJA

Neuvontaa ja tukea väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille.

Maksuton neuvontapuhelin, ma-pe klo 16-20, puh. 0800 02400
Chat, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17-19

Naistenlinja


TURUN KRIISIKESKUS

Turun kriisikeskus tarjoaa lyhytkestoista keskusteluapua kriisistä selviytymisen tueksi. Tukea ja apua voi saada myös muista kriisikeskuksen tuki- ja työskentelymuodoista.

Kriisikeskuksen asiakkaaksi voi hakeutua mm. seuraavissa tilanteissa:

    • elämässä on tapahtunut äkillinen muutos
    • oma läheinen on menehtynyt
    • parisuhde on päättynyt
    • sinua tai läheistäsi on kohdannut onnettomuus
    • sinä tai läheisesi on joutunut väkivallan uhriksi

Kriisikeskuksen asiakkaaksi pääsee ilman lähetettä ja käynnit ovat maksuttomia. Vastaanotolle voi tulla yksin tai yhdessä puolison tai perheen kanssa.

puh. 040 822 3961

Turun kriisikeskus