Kesä 2020

SEIKKAILUPUISTO

Seikkailupuiston kesäkausi on käynnistynyt! Ohjelmassa on monenlaista hauskaa tekemistä lapsille ja perheille paikan päällä ja myös sähköisesti verkossa. Seikkailupuiston perinteiset kesätapahtumat on tänä vuonna peruttu, mutta esimerkiksi juhannuksena taidepajassa on tuttuun tapaan mahdollisuus valmistaa seppeleitä paperikukista.

>> Seikkailupuiston kesä


MUSEOT

Turun museot ovat kesällä auki. Henkilökunnan ja museovieraiden turvallisuus on huomioitu monin tavoin. Lapsiperheille sopivia museoita ovat ainakin:

>> Kuralan kylämäki
>> Apteekkimuseo
>> Luostarinmäki
>> WAM
>> Turun linna
>> Biologinen museo


RETKIKOHTEITA TURUSSA JA LÄHISEUDULLA

Tänä kesänä suositaan lähiseutumatkailua turvavälit ja hyvä hygienia mielessä pitäen! Turussa ja lähiseudulla on paljon kivoja retkikohteita lapsiperheille. Myös oma lähimetsä tai -puisto on oiva eväsretkikohde.

>> Ruissalo
>> Vepsä
>> Liedon vanhalinna
>> Kuusiston linnanrauniot
>> Naantali
>> KuhankuonoFölin liikennöinti Kuhankuonolle


MAAUIMALAT JA RANNAT

Maauimalat ovat auki, mutta kesäksi on asetettu joitakin uusia rajoituksia ja sääntöjä. Samoja sääntöjä kannattaa noudattaa myös rannoilla. Turussa on useita kivoja rantoja, mutta myös Kaarinasta löytyy lyhyen ajomatkan päästä hyviä retkeilykohteita. Mm. Hovirinnan Rantapuisto on kiva kohde lapsiperheille, sillä alueella on leikkipuisto, liikennepuisto, uimaranta ja ulkokuntoilulaitteita.

>> Kupittaan maauimala
>> Samppalinnan maauimala
>> Ekvallan uimaranta
>> Ispoisten uimaranta
>> Brinkhallin uimaranta
>> Maarian uimaranta
>> Saaronniemen uimaranta
>> Hovirinnan rantapuisto


MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITON KESÄTOIMINTA

MLL:n Varsinais-Suomen alueen paikallisyhdistykset ja piiri järjestävät avointa kesätoimintaa.  Ulkotoiminnoissa on mahdollinen säävaraus. Toimintojen tarkemmat tiedot löytyvät tai niitä voi kysyä yhdistysten omilta sivuilta ja somekanavilta. Soppaa & Sympatiaa -hankkeen Facebook-sivut kannattaa ottaa seurantaan, sillä sieltä saa usein hyviä vinkkejä monenlaiseen tekemiseen.

Avointen toimintojen lisäksi monet paikallisyhdistykset tarjoavat lapsille ja nuorille kesäkerhoja.

>> MLL:n kesän toimintakalenteri
>> Paikallisyhdistysten kesäkerhot
>> Soppaa & Sympatiaa


KIVAKESÄ KULMILLA

Kivakesä kulmilla tarjoaa tekemistä ympäri Turkua. Tarjolla on avointa ja maksutonta ohjelmaa perheille ja alakouluikäisille lapsille eri asuinalueilla pääosin ulkona. Ohjelmassa on esim. liikuntaa, leikkejä, sirkustelua ja erilaisia taidepajoja. Kiväkesä kulmilla -keskukset ovat auki 2.6.-31.7. arkisin klo 11-16, mutta ohjattua toimintaa järjestetään myös muina aikoina.

>> Kivakesä kulmilla


TUKEA JA APUA KESÄLOMA-AIKOINA

Kesälläkään ei tarvitse jäädä yksin huolten ja murheiden kanssa. Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ovat koonneet yhteen tahot, joista saa kesän aikana toimintaa ja tekemistä lapsille ja nuorille sekä tukea ja apua koko perheelle.

>> Tukea ja apua kesällä